• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Borrelspiesje van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurken

0
borrelspiesje van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurken

Borrelspiesje van ossenworst – Een “uitje” naar Amsterdam, aan jouw borreltafel!

Ossenworst wordt traditioneel gemaakt van gerijpt en gerookt rundvlees. Het dankt zijn naam aan het feit dat het heel vroeger vooral van ossenvlees werd gemaakt, volgens Joodse traditie. Kruidige specerijen zoals peper, foelie, kruidnagel, en nootmuskaat leveren de typerende smaak van een échte Amsterdamse ossenworst. Tegenwoordig laat men het roken en rijpen vaak achterwege en wordt enkel mager rundvlees gebruikt als basis voor de ossenworst.

Tafelzuur past perfect bij de smaak en de textuur van de ossenworst, het is immers rauw vlees. Bij een steak tartare bijvoorbeeld, serveer je ook dat zuurtje, zoals een ingelegde augurk en een zilveruitje, een kappertje. Geloof ons, het Amsterdamse uitje en zijn vriendje augurk passen qua smaken perfect bij het borrelspiesje van ossenworst!

Welk tafelzuur kies je voor bij de borrelspiesjes?

Amsterdamse uitjes zijn felgele, knapperige, zure smaakparels. Het zijn zilveruitjes, ingelegd in azijn met specifieke specerijen. Ze verschillen van zilveruitjes door de specifieke specerijen die worden gebruikt, met name saffraan en kurkuma, waardoor ze zo mooi felgeel van kleur worden.

Op een echte Amsterdamse borrelplank zal een plakje ossenworst, vergezeld van een Amsterdams uitje, en eventueel een ingelegd augurkje niet ontbreken.

Wil je eens uitpakken met een traditioneel Amsterdams borrelhapje, maar dan toch even anders? Maak dan eens de borrelspiesjes van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurkjes. Kies voor lokale producten. Je serveert er ook nog een mosterdmayonaise bij, gemaakt met grofgemalen echte Zaanse graanmosterd en Zaanse mayonaise.

Zo serveer je met de borrelspiesjes van ossenworst alweer een heerlijk zelfgemaakt gerechtje, met helemaal Nederlandse producten! En, je kunt dit hapje perfect even van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren tot je aan de borrel gaat. En dan serveer je je borrelspiesjes van ossenworst met augurken en Amsterdamse uitjes, lekker makkelijk en op “zijn Janboerenfluitjes”.

Borrelspiesje van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurken

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 120 tot 150 gram ossenworst
  • 12 Amsterdamse uitjes
  • 4 augurken
  • 6 theelepels Zaanse mayonaise
  • 6 theelepels Zaanse mosterd
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • voor het serveren:12 serveerschaaltjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je borrelspiesjes van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurken:

Draai 12 balletjes van de ossenworst. Prik de balletjes samen met een Amsterdams uitje op een cocktailprikker.

Meng de mayonaise met de mosterd tot een glad sausje.

Schep een theelepel mosterdmayonaise in elk serveerschaaltje.

Leg steeds 1 borrelspiesje in een serveerschaaltje.

Snijd de augurken in hele fijne stukjes. Verdeel over elk hapje wat stukjes augurk.

Verdeel de theelepel mosterdzaad over de hapjes.

Tafel lekker !!

Frederike W.

Frederike W.

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.