• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Lekker als borrelhapje of voorgerechtje!

Redactie door Redactie
in Hapjes
1
0
Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas – Bruschetta is een Italiaans gerechtje dat wordt gemaakt van gegrild brood. Dat brood wordt vervolgens belegd met verschillende toppings. Dit kunnen dingen zijn als tomaten, olijfolie, kaas, gegrilde groenten et cetera. Voordat je het brood belegd wrijf je het eerst in met een doorgesneden knoflookteentje, voor een subtiele knoflooksmaak. Je vindt hier een klein receptje voor bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas. Na het beleggen schuif je de bruschetta nog even in de oven om de kaas te laten smelten. Bruschetta wordt gegeten als snack, of als voorgerecht. Ze zijn heerlijk als lauwwarm hapje bij een borrel!

Parmaham, ook wel Prosciutto di Parma

De ham die op de bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas gaat, is ook wel bekend als ‘Prosciutto di Parma’. Dat is een soort droog gerookt, dun gesneden ham die wordt geproduceerd in de regio Parma in Italië. Het wordt gemaakt van de achterbouten van varkens die worden gefokt, gevoerd en die opgroeien in specifieke regio’s van Italië. Het rijpingsproces voor parmaham duurt meestal minimaal 12 maanden, waarin de ham wordt gezouten en in speciale ruimtes wordt gedroogd. Parmaham is een product met een beschermde oorsprongsbenaming, wat betekent dat alleen hammen die aan bepaalde productiestandaarden voldoen, ‘Prosciutto di Parma’ mogen worden genoemd.

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas, ook wel bekend als Parmigiano Reggiano, is een soort van harde kaas die wordt geproduceerd in de regio Emilia-Romagna in Italië. De kaas wordt gemaakt van koeienmelk en rijpt minstens 12 maanden, maar kan ook 3 jaar oud worden. De kaas is bekend om zijn notige en licht zoute smaak, en een wat korrelige structuur. Parmezaanse kaas is een veelzijdig ingrediënt, dat vaak wordt geraspt en gebruikt als topping voor pastagerechten, salades en soepen. Maar zo uit het vuistje kan natuurlijk ook. Ook Parmezaanse kaas, heeft, net als de Parmaham een beschermde oorsprongsbenaming, wat betekent dat alleen kaas die volgens strikte regels wordt geproduceerd,  ‘Parmigiano Reggiano’ mag heten. Voor de bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas gebruik je geraspte Parmezaanse kaas. En die koop je natuurlijk aan een stukje, en die rasp je zelf!

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas, zo bereid je die voor

Je kunt dit gerecht niet echt van tevoren klaarmaken, om te voorkomen dat het brood soppig wordt. Wat je wel kunt doen is het brood vast grillen, de tomaten snijden, de kaas raspen en de ham snijden. Beleg het brood dan vlak voor je het de oven in schuift. Zo krijg je lekker verse, knapperige bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas.

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas; de beroemdste Italiaanse kaas!

Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 groot stokbrood
  • 75 gram tomaatjes, fijn gesneden
  • een snuf gedroogde oregano
  • zwarte peper
  • 80 gram Parmaham, fijn gesneden
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Maak de fijngesneden tomaten op smaak met de oregano en zwarte peper.

Snijd het stokbrood in 12 dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ze een paar minuten in de oven, tot ze net beginnen te kleuren.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het brood heel even wat afkoelen. Laat de oven aan staan.

Wrijf vervolgens met de doorgesneden teentjes knoflook over het brood.

Verdeel de tomaat over de plakjes brood. Daar overheen verdeel je de Parmaham. Bestrooi de bruschetta vervolgens met de geraspte Parmezaanse kaas.

Zet de bakplaat nog een minuut of 4 in de oven om de kaas te laten smelten.

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas is heerlijk bij de borrel.

Tafel lekker !!

Tags: BruschettasnackVlees - Parmaham
DeelPin5VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!