Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Bruschetta; met 2 verschillende toppings

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
bruchetta

Bruschetta – Gooi brood niet zomaar weg, je maakt er de heerlijkste dingen mee

We hebben het allemaal weleens, heb je harde broodjes of stokbrood gehaald blijft er de helft van over. De dag erna is het vaak ook niet erg lekker meer dus beland het vaak in de container. Niet doen, gebruik het voor paneermeel, croutons of maak er deze heerlijke bruschetta’s van. Supersimpel, met minimale kosten. Je kunt de onbelegde bruschetta’s ook bij de soep of borrel geven. Wanneer je ze goed droogt, kun je ze tot 2 weken in een goed afgesloten trommel bewaren.

Bruschetta wat is het

Bruschetta’s is een voorgerechtje dat oorspronkelijk uit Italië komt. Het is een soort restverwerking, ze gebruiken er oud brood voor dat wordt gegrild of geroosterd en later wordt besmeerd met knoflook en goede olijfolie. Dit wordt dan weer met de meest uiteenlopende toppings belegd, maar de meest bekende is toch wel de tomatentopping. Neem voor een andere bruschetta topping eens avocado, een lekker plakje vleeswaren, vis, kaas of gegrilde groente. Kijk wat je in je koelkast hebt en gebruik je fantasie want het is echt een product voor restverwerking. Bruschetta’s kun je niet goed vooraf beleggen, doordat deze gedroogd zijn en de vulling vaak vocht bevat worden ze al snel taai.

De bruschetta’s

Snijd voor de bruschetta’s mooie en vrij dunne plakjes van je stokbrood of focaccia en bak deze in een grillpan of droge koekenpan tot ze licht gekleurd en droog zijn. Maak je veel bruschetta’s? Leg ze dan op een bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten lichtbruin en droog.

bruchetta bakkenTopping

Ik geef jullie hier 2 recepturen voor een lekkere topping. De traditionele tomaat en een avocado topping. Oorspronkelijk worden de nog warme bruschetta’s ingesmeerd met een teentje knoflook en besprenkeld met olijfolie, ik heb deze voor het gemak in de topping verwerkt. Beleg de bruschetta’s en decoreer met kruiden, nootjes of kleine stukjes groente. Erg belangrijk is om de bruschetta’s direct te serveren omdat ze snel taai worden.

Tomaten topping voor bruschetta

  • 2 goed rijpe tomaten
  • ½ uitje of sjalotje
  • Takje basilicum
  • ½ teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Een goede olijfolie

Ontvel de tomaten, snij in kwarten en haal de zaadjes eruit. Snijd in zeer kleine blokjes. Snij een half uitje of sjalotje in zeer kleine stukjes. Rasp een half teentje knoflook en snij een paar blaadjes basilicum fijn. Meng dit alles met een scheutje goede olijfolie en peper en zout naar smaak. Maak deze topping het liefst een uur vooraf zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Serveer de tomaten topping op kamertemperatuur voor een optimale smaak.

Avocado topping voor bruschetta

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 lente ui
  • ½ teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Een goede olijfolie
  • ½ citroen

Snij de avocado in kleine blokjes en pers er een beetje citroensap bovenuit om verkleuren te voorkomen. Ontvel de tomaat, haal de pitjes eruit en snijd ook in kleine blokjes. Rasp de knoflook en snijd de lente-ui in kleine ringetjes. Meng alles door elkaar met een scheut goede olijfolie en peper en zout naar smaak. Serveer deze avocado topping het liefst nog dezelfde dag omdat deze nogal snel verkleurd. Het maakt voor de smaak niet heel veel uit maar het oog wil ook wat toch?

Tafel lekker !!

Tags: BruschettaGroente
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Reacties 2

  1. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Hoi..heb nou paar keer Bruschetta gemaakt…maar het roosteren van het brood vind ik niet echt gemakkelijk! Heb het in oven geprobeerd maar ook in de airfryer.
    Nu weet ik dat het een soort toostjes moeten worden maar bij mij worden ze of kei hard of niet bruin…wat doe ik verkeerd? Het beste lukte het nog in airfryer op 170 graden en dan maar 4 minuutjes. Toch was ik nog niet echt tevreden…ook toen waren ze best hard! Graag hulp…🙈😅

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      De bruchetta’s horen een beetje droog te zijn, de vulling maakt ze weer een beetje zacht. Je zou de stukjes brood voor het roosteren kunnen besprenkelen met een beetje olie dan worden ze iets minder hard.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!