Camembert uit de airfryer – Je hebt vast wel eens camembert uit de oven gegeten. Zo’n kaasje met een lekkere topping uit de oven is heerlijk als warme borrelsnack. Die topping kan van alles zijn, noten, honing, kruiden et cetera. Maar weet je dat warme kaas en fruit een geweldige combinatie is? Het hartige van de kaas gaat geweldig samen met het zoete van het fruit. Met dit artikel krijg je een recept voor camembert uit de airfryer, met tijm en kersenjam. Tijm past heel goed bij de kersen en het schaaltje zal ongetwijfeld snel leeg zijn.
Waarom zou je camembert in de airfryer maken?
Het voordeel van het gebruik van de airfryer om dit recept te maken, ten op zicht van het gebruik van de oven is natuurlijk dat het maken van de camembert uit de airfryer veel sneller gaat. Als je hetzelfde gerecht in de oven zou klaarmaken moet je eerst de oven voorverwarmen. In de tijd dat je dat doet, heb je het gerechtje in de airfryer al bijna klaar. Bij bijna iedereen die een airfryer heeft staat het apparaat klaar voor gebruik in de keuken. En waarom zou je die airfryer alleen gebruiken om patat en frikandellen te bakken? Er kan zoveel meer met een airfryer dan dat!
Lekker variëren met het fruit en de kruiden
In dit recept maak je de camembert uit de airfryer met kersenjam en tijm. Houd je niet van kersen, of wil je gewoon een iets anders proberen? Neem dan gewoon een ander soort jam. Denk aan abrikozenjam of vijgenjam bijvoorbeeld. Ook de kruiden kun je aanpassen aan jouw eigen smaak.
Breng, als je dit recept wilt gaan maken, eens een bezoekje aan een kaasspeciaalzaak en vraag om een goede camembert. Er zit echt verschil tussen een kaasje uit de supermarkt en een echt lekkere camembert. Laat je adviseren in de kaaswinkel.
Gebruik in plaats van een gewoon stokbrood eens een lekker desemstokbrood om de camembert uit de airfryer mee te dippen. Ook dat maak echt verschil!
Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.
Camembert uit de airfryer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 camembert
- 2 à 3 eetleleps goede kersenjam
- 1/2 theelepel gedroogde tijm of 1,5 eetlepel verse tijm
- 1 desemstokbrood
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je camembert uit de airfryer:
Snijd het stokbrood in niet te dikke plakjes en besprenkel het met olijfolie. Strooi er wat zout over en rooster ze in porties krokant en goudbruin in de airfryer.
Neem een rond ovenschaaltje waar de camembert precies in past. Doe het kaasje er in.
Meng de tijm met de jam.
Kerf, met een scherp mes, een ruitjespatroon in de bovenkant van de kaas. Maal wat peper over de camembert en verdeel de jam over de kaas.
Plaats het schaaltje in de airfryer en bak de camembert op 200 graden tot de kaas bubbelt.
Serveer de camembert uit de airfryer direct, met het geroosterde stokbrood. Maak het feestje compleet met een lekker glas wijn erbij.
Tafel lekker !!