• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Camembert uit de oven

Een heerlijk hapje om te delen!

Frederike door Frederike
in Hapjes
1
camembert uit de oven

Camembert uit de oven – Wat is er leuker dan samen met familie en vrienden genieten van een heerlijk warm hapje, dat bovendien ook nog eens supermakkelijk te maken is? Extra leuk is dat je dit hapje in zijn geheel op tafel zet, om samen met het tafelgezelschap te delen. Het recept voor de camembert uit de oven vind je onderaan dit artikel.

Zet ook eens een camembert uit de oven op een kaasplankje

Dit keer zet je een Franse camembert uit de oven op tafel. De warme, smeltende en smeuïge camembert is heerlijk tijdens een doordeweekse borrel, maar kan ook perfect op tafel als hapje voor een feestje. Of, geef je kaasplankje een originele twist door er eens een warme bereiding van camembert bij te serveren, en, serveer hem, natuurlijk ook onbewerkt, in al zijn originele glorie op je kaasplankje.

De voorbereidingen voor het recept zijn simpel, eventjes de oven in en het resultaat is groots. De smaak van camembert is vol, romig en licht pittig. Door de camembert te grillen in de oven, met een likje honing, geef je daar zelfs nog een extra dimensie aan. Serveer met gegrild, knapperig stokbrood, noten en vers fruit zoals vijgen en druiven. Als je wilt, dan serveer je er nog een (zelfgemaakte) chutney of uienconfituur bij. Een lekkere fruitige rode wijn past perfect bij de gegrilde camembert, maar een glaasje port of een glaasje Pineau des Charentes kunnen ook best als je dit gegrilde kaasje bij de borrel serveert.

Vraag de kaasboer voor dit recept om echte Camembert!

Camembert is een heerlijke Franse witschimmelkaas, gemaakt van rauwe koemelk. De kaas wordt overal ter wereld gemaakt, de naam Camembert is namelijk nooit als merk geregistreerd. Oorspronkelijk komt de kaas uit Normandië, uit het dorpje Camembert. De naam “Camembert de Normandie” is wel geregistreerd en wordt gezien als “de echte” camembert. Kies dus voor een échte Camembert, als je er eentje koopt om dit recept voor camembert uit de oven te maken. Vraag je kaasboer naar een lekkere, verse camembert, die het beste geschikt is om warm te serveren.

Vandaag de dag wordt camembert overal gewaardeerd om zijn romige textuur, in een bloemige korst met een subtiele aardse geur en licht zilte smaak. Het blijft een symbool van de rijke kaasgeschiedenis en traditie van de regio Normandië in Frankrijk. Doe de traditie alle eer aan, maak dit recept en serveer eens een lekkere, geurende camembert uit de oven.

camembert

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje

Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.

Camembert uit de oven

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rauwmelkse camembert AOP/AOC
  • 1 eetlepel verse honing
  • 1 stokbrood
  • voor de afwerking: een handvol walnoten
  • voor de afwerking: een trosje druiven
  • voor de afwerking: verse vijgen
  • voor de afwerking: roze peperbessen
  • voor de afwerking: een paar plukjes verse rozemarijn
  • olijfolie- om het stokbrood te bedruipen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je camembert uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de camembert in een ovenbestendig schaaltje. Snijd de bovenkant van de camembert in, in een kruisvorm. Bedruip het midden van de ingesneden camembert met 1 eetlepel honing.

Zet de camembert in de warme oven gedurende 20 minuten. Grill intussen het stokbrood op een grillpan. Hiervoor snijd je het stokbrood in schijfjes van anderhalve centimeter dik en bedruip je ze langs beide kanten met wat olijfolie. Leg ze op de hete grillpan tot ze mooi goudbruin kleuren.

Intussen is de camembert zo goed als klaar. Wil je een mooi bruin korstje bovenaan en is dat na de 20 minuten in de oven niet helemaal het geval, zet de camembert dan nog even onder de grill (houd goed in de gaten als de kaas begint te kleuren).

Sprenkel na het grillen wat roze peperbessen over de camembert en prik enkele plukjes rozemarijn in de warme kaas. Serveer met noten, vijgen, druiven en het gegrilde stokbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin1VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Mini wraps met asperges, boerenham en kaas
Hapjes

Mini wraps met asperges, gedroogde boerenham en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief