Couscous hapjes met gerookte zalm – Eten is feest. Althans, dat hoort het te zijn! Nodig je vrienden en/of vriendinnen dus uit voor een feestelijk etentje en maak er één groot feest van. Moeilijk? Nee hoor, met de eenvoudigste ideeën kun je er een feest van maken. Heet ze bijvoorbeeld welkom met een heerlijke amuse.
Haak je bij het woord ‘amuse’ al af? Niet doen, hoor! Want ook een amuse kan heel eenvoudig zijn, en dat laten we je graag zien met dit recept. Deze zalm amuse met couscous en verse groenten is gezond, zit vol smaak en is een lust voor het oog. De couscous met verse groenten kun je al van tevoren maken, zodat je tijdens het culinaire feest de tijd hebt om bij te kletsen met je gasten.
De couscous hapjes met gerookte zalm serveren we in de glazen crème brûlée potjes die mijn vriendin regelmatig in de supermarkt koopt. Misschien moet ik haar toch nog eens duidelijk maken dat de zelfgemaakte crème brûlée veel lekkerder is, maar ik ben al blij als ze mij de glazen potjes brengt. Je kunt natuurlijk ook kleine glazen potjes kopen bij de huishoudspeciaalzaak.
Presentatie
Je vrienden en/of vriendinnen zullen deze hapjes lachend in ontvangst nemen. Belangrijk is natuurlijk dat je deze ook op een feestelijke manier presenteert. De kleuren in deze amuse zetten de eerste feestelijke toon. De glazen potjes versterken dit en door deze couscous hapjes met gerookte zalm te garneren met dille en dille bloemetjes wordt het één groot succes. Je kunt ze natuurlijk ook als voorgerecht met gerookte zalm presenteren.
Voorgerechten met gerookte zalm
Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.
Couscous hapjes met gerookte zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 koffiekopjes couscous
- 3 koffiekopjes hete kippenbouillon
- 1/2 gele courgette
- 1/2 groene courgette
- 1/2 komkommer
- 1 ui
- 1/2 rode paprika
- 2 tomaten
- 2/3 van een groene (punt)paprika
- olijfolie
- gerookte zalm ( reepjes )
- dille en/of dillebloemetjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je couscous hapjes met gerookte zalm:
Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Breng op smaak met zout en peper. Giet er olijfolie over en laat ze ruime tijd in de koelkast marineren.
Doe de couscous in een kom en meng met 1 eetlepel olijfolie. Hierdoor worden de couscouskorrels iets vettig wat voorkomt dat ze na bereiding aan elkaar plakken. Je kent dat wel van de pasta.
Giet kokend hete kippenbouillon over de couscous en laat het langzaam wellen.
Meng de rauwe groenten er vlak voor het opdienen door.
Schep in ieder glaasje wat van het couscousmengsel en versier met reepjes gerookte zalm. Verder versier je met dille of dille bloemetjes. Zo krijg je het zomers gevoel erin. Deze couscous hapjes met gerookte zalm zijn heel simpel en echt vlug klaar, maar belangrijker nog: deze amuse zorgt voor tevreden gasten.
Tafel lekker !!