Crispy bloemkool nuggets zijn een verrassend alternatief voor de standaard borrelhapjes. Waar je normaal misschien bitterballen, kaas en worst op tafel zet, kun je met deze crispy bloemkool nuggets laten zien dat je ook met verse groenten iets lekkers maakt. Het knapperige korstje en de kruidige smaak maken ze onweerstaanbaar. Serveer ze op een feestje, als tussendoortje of zelfs bij de warme maaltijd: succes is gegarandeerd.
Deze crispy bloemkool nuggets zijn makkelijk te maken en ideaal om eens wat anders op tafel te zetten. Je maakt ze in de oven, dus zonder frituur of bakken in veel olie. Zo blijft het lekker licht, maar wel met een krokante bite dankzij de panko. Dit is een slimme manier om bloemkool op een andere manier te serveren – ook kinderen zullen hier blij van worden!
Crispy bloemkool nuggets
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 200 gram bloem
- 180 gram panko (paneermeel)
- 200 ml melk
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel grof gemalen peper
- 2 theelepels zout
- oliespray
Zo maak je crispy bloemkool nuggets:
Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en doe in een grote kom.
Meng de kruiden met het zout in een kommetje.
Doe de helft bij de bloem en de rest bij de panko. Roer dit er goed door.
Roer nu de melk beetje bij beetje bij de bloem tot er een dik papje ontstaat wat goed aan de bloemkool blijft hangen. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt, dit is per keer verschillend. Giet het papje over de bloemkool en meng goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal alle stukjes bloemkool door de panko en leg ze op de plaat met bakpapier.
Spray de met panko bedekte bloemkool roosjes licht in met de oliespray en bak de bloemkool in 25 tot 30 minuten in een oven van 180 graden gaar. Draai de roosjes eventueel halverwege en spray ze nogmaals in met wat olie.
Serveer de crispy bloemkool nuggets met een cocktailsaus of met een sweet chilisaus.
De roosjes kun je ook klaarmaken in een airfryer.
Tafel lekker !!
Op veel feestjes en borrels verschijnen de standaard borrelhapjes op tafel. Kaas, worst en bitterballen zullen niet snel ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om eens totaal andere hapjes te maken. Serveer eens crispy bloemkool nuggets op een feestje. Zo zie je dat je met verse groenten ook andere dingen kunt maken dan alleen een maaltijd. De nuggets zijn ook geschikt als tussendoortje of bij de warme maaltijd. Iedereen zal van dit recept smullen.
Verse bloemkool met een lekker kruidig korstje
Je gebruikt in dit recept roosjes rauwe bloemkool. De crispy bloemkool nuggets zijn op smaak gebracht met een heerlijk kruidenmengsel. Dit kruidenmengsel gaat in het papje en door de panko. Vervolgens bak je de bloemkool in de oven. Als je de bloemkool nuggets op tafel zet, zullen de meeste mensen aan tafel niet doorhebben dat het bloemkool is. De neutrale smaak van de bloemkool valt grotendeels weg door het kruidige en krokante korstje. Dit recept kun je natuurlijk maken voor een feestje, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om je kinderen aan de groente te krijgen. Want nuggets zijn favoriet bij kinderen, en dat zal met de crispy bloemkool nuggets niet anders zijn. Je krijgt vast het verzoek om het recept vaker te maken.
Maak de crispy bloemkool nuggets vooraf en warm ze op in de oven
Crispy bloemkool nuggets met een knapperig korstje van panko
Bijna alles is lekkerder als er een krokant korstje omheen zit. Zo ook bloemkool. Om dat te bereiken wordt de bloemkool eerst door een kruidig papje gehaald en daarna door de panko. Dat is een grof paneermeel, waarmee je gerechten net iets krokanter kunt maken dan met gewoon paneermeel. Maar panko heeft net als paneermeel een beetje vet nodig. Dat wordt meestal toegevoegd door het te frituren of te bakken in boter of olie. Maar je wilt natuurlijk crispy bloemkool nuggets zonder grote hoeveelheden vet. Dus in dit recept doe je het anders. Je gaart de bloemkool in de oven. Om een beetje vet in de panko te krijgen gebruik je een handige spray met olijfolie.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Crispy bloemkool nuggets
Ingrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 200 gram bloem
- 180 gram panko (paneermeel)
- 200 ml melk
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel grof gemalen peper
- 2 theelepels zout
- oliespray
Bereidingswijze van dit recept
Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en doe in een grote kom.
Meng de kruiden met het zout in een kommetje.
Doe de helft bij de bloem en de rest bij de panko. Roer dit er goed door.
Roer nu de melk beetje bij beetje bij de bloem tot er een dik papje ontstaat wat goed aan de bloemkool blijft hangen. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt, dit is per keer verschillend. Giet het papje over de bloemkool en meng goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal alle stukjes bloemkool door de panko en leg ze op de plaat met bakpapier.
Spray de met panko bedekte bloemkool roosjes licht in met de oliespray en bak de bloemkool in 25 tot 30 minuten in een oven van 180 graden gaar. Draai de roosjes eventueel halverwege en spray ze nogmaals in met wat olie.
Serveer de crispy bloemkool nuggets met een cocktailsaus of met een sweet chilisaus.
De roosjes kun je ook klaarmaken in een airfryer.
Tafel lekker !!

