Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Lekker krokant en met heerlijke specerijen

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
crispy bloemkool nuggets

Crispy bloemkool nuggets – Op veel feestjes en borrels verschijnen de standaard borrelhapjes op tafel. Kaas, worst en bitterballen zullen niet snel ontbreken. Je kunt er voor kiezen om eens totaal andere hapjes te maken. Serveer eens crispy bloemkool nuggets op een feestje. Zo zie je dat je met verse groenten ook andere dingen kunt maken dan alleen een maaltijd. De nuggets zijn ook geschikt als tussendoortje of bij de warme maaltijd. Iedereen zal van dit recept smullen.

Verse bloemkool met een lekker kruidig korstje

Je gebruikt in dit recept roosjes rauwe bloemkool. De crispy bloemkool nuggets zijn op smaak gebracht met een heerlijk kruidenmengsel. Dit kruidenmengsel gaat in het papje en door de panko. Vervolgens bak je de bloemkool in de oven. Als je de bloemkool nuggets op tafel ze, zullen de meeste mensen aan tafel niet doorhebben dat het bloemkool is. De neutrale smaak van de bloemkool valt grotendeels weg door het kruidige en krokante korstje. Dit recept kun je natuurlijk maken voor een feestje, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om je kinderen aan de groente te krijgen. Want nuggets zijn favoriet bij kinderen, en dat zal met de crispy bloemkool nuggets niet anders zijn. Je krijgt vast het verzoek om het recept vaker te maken.

Maak de crispy bloemkool nuggets vooraf en warm ze op in de oven

Crispy bloemkool nuggets met een knapperig korstje van panko

Bijna alles is lekkerder als er een krokant korstje omheen zit. Zo ook bloemkool. Om dat te bereiken wordt de bloemkool eerst door een kruidig papje gehaald en daarna door de panko. Dat is een grof paneermeel, waarmee je gerechten net iets krokanter kunt maken dan met gewoon paneermeel. Maar panko heeft net als paneermeel een beetje vet nodig. Dat wordt meestal toegevoegd door het te frituren of te bakken in boter of olie. Maar je wilt natuurlijk crispy bloemkool nuggets zonder grote hoeveelheden vet. Dus in dit recept doe je het anders. Je gaart de bloemkool in de oven. Om een beetje vet in de panko te krijgen gebruik je een handige spray met olijfolie.

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Crispy bloemkool nuggets

Porties: een grote schaal vol
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool
  • 200 gram bloem
  • 180 gram panko (paneermeel)
  • 200 ml melk
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 2 theelepels zout
  • oliespray

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je crispy bloemkool nuggets:

Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en doe in een grote kom.

Meng de kruiden met het zout in een kommetje.

Doe de helft bij de bloem en de rest bij de panko. Roer dit er goed door.

Roer nu de melk beetje bij beetje bij de bloem tot er een dik papje ontstaat wat goed aan de bloemkool blijft hangen. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt, dit is per keer verschillend. Giet het papje over de bloemkool en meng goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal alle stukjes bloemkool door de panko en leg ze op de plaat met bakpapier.

Spray de met panko bedekte bloemkool roosjes licht in met de oliespray en bak de bloemkool in 25 tot 30 minuten in een oven van 180 graden gaar. Draai de roosjes eventueel halverwege en spray ze nogmaals in met wat olie.

Serveer de crispy bloemkool nuggets met een cocktailsaus of met een sweet chilisaus.

De roosjes kun je ook klaarmaken in een airfryer.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Reacties 4

  1. Gabriela says:
    2 jaar geleden

    Hoi, ik heb het gerecht net in de airfryer gedaan. Ben super benieuwd!

    Nu weet ik de graden, maar hoeveel minuten? Een halfuur?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Dit heeft te maken met meerdere factoren, hoe groot je airfryer is en hoeveel nuggets je er in doet. Het beste kijk je na 10 minuten even, dan kun je makkelijker bepalen hoe lang ze nog moeten.

      Beantwoorden
  2. Jellie says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk, maar hoe heet moet de oven? Of airfryer?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      De oven of airfryer mag op 180 graden het staat inderdaad niet vermeld, ik ga het nu aanpassen.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!