Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Emmentaler kaasrolletjes met rauwe ham en roomkaas

Een kaashapje wat echt verrast

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
Emmentaler kaasrolletjes met rauwe ham en roomkaas

Emmentaler kaasrolletjes met rauwe ham en roomkaas – Een kaasplank op tafel is altijd een goed idee, of het nu ’s middags bij een afscheidsborrel is of ’s avonds tijdens een spelletjesavond met vrienden. Een beetje variatie doet het altijd goed. Kies daarom eens voor rolletjes kaas in plaats van de standaard blokjes Goudse kaas. En als je dan ook nog een minder bekende kaassoort op de borrelplank legt, weet je zeker dat je gasten nieuwsgierig worden. Het smaakt anders dan ze gewend zijn, en dat maakt het juist zo leuk!

Een samenspel van smaken

Emmentaler is een Zwitserse kaas met een nootachtige, lichtzoete smaak. Deze kaas wordt vaak gebruikt in warme gerechten, zoals kaasfondue, en staat bekend om zijn grote gaten en unieke smaak. Door Emmentaler op te rollen met roomkaas en een zoutige rauwe ham ontstaat een prachtig samenspel van smaken: zoet, nootachtig, romig en zout. De Emmentaler kaasrolletjes zijn helemaal in balans als je ook een stukje augurk toevoegt, voor een vleugje zuur.

Een borrelhapje dat met liefde gemaakt is. Emmentaler kaasrolletjes zijn verrassend lekker

Verras met Emmentaler kaasrolletjes op de borrelplank

Soms wil je bij dat ene speciale moment iets anders op tafel zetten. Iets wat toegankelijk van smaak is, er mooi uitziet en niet te ingewikkeld is om te maken. Emmentaler kaasrolletjes voldoen aan al die wensen, hiermee zet je een lekker kaashapje met uitstraling op tafel.

Als je de Emmentaler bij de kaashandel laat snijden vraag dan om dunne plakken. Dikke plakken zijn erg moeilijk te rollen zonder dat ze breken. De grootte van de plakken is ideaal om ze te vullen. Uit een plak haal je maar liefst 6 Emmentaler kaasrolletjes. Dat schiet wat werk betreft lekker op.

Belangrijk is om de kaas op kamertemperatuur te laten komen. Koude kaas is stug en stevig. Als de kaas een beetje op temperatuur is, rolt hij stukken prettiger. Je wil tenslotte mooie strakke rolletjes. Om ze heel mooi strak te kunnen snijden, kun je ze het beste weer in de koelkast leggen. Het is geen noodzaak, maar het werkt net iets makkelijker, zeker als je een goed scherp en warm mes gebruikt.

Serveer kaas op kamertemperatuur

Kaas wordt vaak zo uit de koelkast op tafel gezet, maar wist je dat kaas veel meer smaak heeft als hij op kamertemperatuur is? Haal de Emmentaler kaasrolletjes dan ook een half uur voor je ze wil serveren uit de koelkast. Je kunt ze eventueel al eerder op een plank leggen en in een iets koelere ruimte zetten. Zo houdt je ruimte in de koelkast en is de kaas niet ijskoud. De kaashapjes moeten koel bewaard worden, maar kunnen prima een tijdje uit de koeling om op temperatuur te komen.

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Emmentaler kaasrolletjes met rauwe ham en roomkaas

Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 grote dun gesneden plakken Emmentaler
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 150 gram roomkaas
  • +/- 6 zure augurkjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Emmentaler kaasrolletjes met rauwe ham en roomkaas:

Haal de kaasplakken een half uur voor je ze wil gaan rollen uit de koelkast. Laat ze wel nog in het kaaspapier zitten om uitdrogen te voorkomen.

Meng de roomkaas met een beetje zout en peper.

Leg de kaasplakken naast elkaar met de korst kant naar je toe op een werkvlak.

Snijd eventuele droge korstjes weg.

Besmeer de plakken kaas met de roomkaas.

Verdeel de rauwe ham gelijkmatig over de roomkaas.

Rol de kaas (met vulling van je af) op. Begin dus bij de korst. Rol zo strak mogelijk op.

Leg de Emmentaler kaasrollen eventueel koel weg.

Snijd de Emmentaler kaasrollen ieder in ongeveer 6 plakjes. Snijd voor strak gesneden rolletjes de zijkantjes weg.

Dep de augurkjes droog en snijd ze in schuine plakjes, prik ze met een prikker op de Emmentaler kaasrolletjes.

Serveer de rolletjes op kamertemperatuur voor de beste smaakervaring.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!