• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Een werkelijk zalig voorgerecht met een explosie van smaken

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes, Voorgerecht
0
0
Gebakken camembert met rode bessengelei

Gebakken camembert met rode bessengelei is een heerlijk hapje dat je niet vaak ziet, maar altijd in de smaak valt. De gebakken camembert met rode bessengelei maak je met een mooi stukje Franse kaas, een krokant jasje van panko en een lepel frisse rode bessengelei. Zo zet je in een handomdraai iets origineels op tafel. Dankzij de verse ingrediënten proef je echt het verschil: de romige camembert, het knapperige korstje en het fris-zure van de bessengelei zorgen voor een perfecte combinatie.

Het fijne aan gebakken camembert met rode bessengelei is dat je de stukjes eenvoudig kunt voorbereiden. Ideaal voor een feestje of een etentje met vrienden. Serveer ze warm op een blaadje sla: zo blijven je handen schoon en ziet het er ook nog eens leuk uit. Gebruik bij voorkeur een goede camembert en maak de rode bessengelei zelf voor extra smaak. Zo breng je iets bijzonders op tafel, zonder dat het veel moeite kost. Gebakken camembert met rode bessengelei is echt een hapje waarmee je iedereen verrast.

Gebakken camembert met rode bessengelei

Porties:8 stukjes
Voorbereiding:10 minuten
Bereiding:10 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 camembert
  • 100 gram rode bessengelei
  • 8 mooie blaadjes bladsla
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 gram panko
  • zout en peper
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je gebakken camembert met rode bessengelei:

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat afkoelen.

Zet 3 schaaltjes klaar: in de eerste klop je de eiwitten los met een beetje zout. De tweede is voor de bloem, die meng je met een klein beetje zout en peper. De laatste is voor de panko.

Snijd de koude camembert met een nat mes in 8 gelijke punten.

Haal de punten kaas een voor een eerst door het eiwit, dan door de bloem, weer door het eiwit en als laatste door de panko.

Verhit in een koekenpan of steelpannetje een ruime laag olie, of gebruik een frituurpan.

Haal de puntjes eventueel nog een keer door de panko en bak ze met een paar tegelijk in de olie tot ze aan beide zijdes mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier.

Dit kun je eventueel voorbereiden; warm ze vlak voor serveren op in een oven of airfryer van 180 graden.

Leg de blaadjes sla op een bord, schep er een lepeltje rode bessengelei op en leg er een stukje gebakken camembert op. Bestrooi met een paar pijnboompitjes.

Pas op: de camembert kan heet zijn! Laat ze even op temperatuur komen zodat de kaas minder snel uitloopt tijdens het eten.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch
Kooktechniek: Frituren, Bakken, Oven
Kooktijd: 15-30 minuten
Verse ingrediënten: Camembert, Rode bessen

Gebakken camembert met rode bessengelei is zo’n hapje dat net even anders is en laat zien dat koken met verse ingrediënten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Door een goede camembert te gebruiken, proef je hoe romig de kaas kan zijn. Het krokante jasje van panko geeft net dat extra’s en de rode bessengelei maakt het fris. Zo krijg je een hapje met mooie tegenstellingen in smaak en textuur. Serveer de gebakken camembert direct uit de pan, of bereid ze voor en warm ze kort op in de oven. Ook handig als je meerdere hapjes tegelijk wilt serveren.

Gebakken camembert met rode bessengelei; serveer je gastvrijheid

Gebruik altijd verse bladsla, dat oogt niet alleen mooi maar geeft ook wat frisheid bij de warme kaas. De pijnboompitjes geven een lichte nootachtige smaak die het geheel net wat spannender maakt. Zorg dat de olie goed heet is voordat je de stukjes kaas bakt, dan wordt het korstje lekker krokant en neemt de kaas niet te veel olie op. Met een beetje voorbereiding kun je dit hapje zelfs serveren als je gasten al binnenkomen. Zo zet je in een handomdraai iets origineels op tafel waar je met z’n allen van kunt genieten. Gebakken camembert met rode bessengelei is een ideaal alternatief voor de bekende borrelhapjes: simpel, vers en ontzettend lekker.

Frisse rode bessengelei geeft gebakken camembert pit

Vergeet niet dat de bessengelei ook vers gemaakt kan worden. Een zelfgemaakte rode bessengelei is vaak net iets frisser en zuurder, wat de smaak van de camembert prachtig aanvult. Zo haal je echt alles uit je verse ingrediënten. Restjes? De gebakken camembert kun je niet echt bewaren, maar de bessengelei blijft in een schoon potje in de koelkast wel een week goed. Zo kun je de overgebleven gelei ook nog serveren bij een kaasplankje of bij een dessert.

Gebakken camembert met rode bessengelei serveren

Serveer de gebakken camembert met rode bessengelei altijd op een vers blaadje sla. Dit is niet alleen lekker fris, maar ook handig om het hapje makkelijk vast te pakken zonder vette handen te krijgen. Zo kun je jouw gasten verrassen met een hapje dat net even anders is dan een standaard borrelhapje.

Gebakken camembert met rode bessengelei

Porties: 8 stukjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 camembert
  • 100 gram rode bessengelei
  • 8 mooie blaadjes bladsla
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 gram panko
  • zout en peper
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat afkoelen.

Zet 3 schaaltjes klaar: in de eerste klop je de eiwitten los met een beetje zout. De tweede is voor de bloem, die meng je met een klein beetje zout en peper. De laatste is voor de panko.

Snijd de koude camembert met een nat mes in 8 gelijke punten.

Haal de punten kaas een voor een eerst door het eiwit, dan door de bloem, weer door het eiwit en als laatste door de panko.

Verhit in een koekenpan of steelpannetje een ruime laag olie, of gebruik een frituurpan.

Haal de puntjes eventueel nog een keer door de panko en bak ze met een paar tegelijk in de olie tot ze aan beide zijdes mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier.

Dit kun je eventueel voorbereiden; warm ze vlak voor serveren op in een oven of airfryer van 180 graden.

Leg de blaadjes sla op een bord, schep er een lepeltje rode bessengelei op en leg er een stukje gebakken camembert op. Bestrooi met een paar pijnboompitjes.

Pas op: de camembert kan heet zijn! Laat ze even op temperatuur komen zodat de kaas minder snel uitloopt tijdens het eten.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaas
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!