Gefrituurde kaasblokjes – Met gefrituurde snacks scoor je meestal wel bonuspunten bij je gasten. Maar zet eens iets anders op tafel dan de bitterbal. Hapjes met kaas doen het vaak goed, en dat zal met de gefrituurde kaasblokjes, die wel wat lijken op een kleine, dikkere, kaassoufflé, uit het recept hieronder niet anders zijn. En ze zijn, ondanks dat je misschien anders verwacht, helemaal niet moeilijk om te maken. Ook kun je ze eenvoudig aanpassen aan jouw smaak.
Welke kaas ga je frituren?
Je kunt een kaas kiezen die jij lekker vindt. In het recept van de gefrituurde kaasblokjes is extra belegen Goudse kaas gebruikt. Maar in principe kun je elke soort kiezen die jij lekker vindt en die een beetje goed smelt. Houd je van jonge kaas, dan kun je die gebruiken, maar oude Goudse, of Boeren Leidse zijn ook een prima keuze voor de liefhebbers van wat pittiger. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een ander soort kaas. Denk aan stukjes brie of camembert, dat geeft een heerlijk romig hapje. Ook een blauwaderkaas is heerlijk. Als je er maar op let dat de kaas makkelijk smelt en dat de blokjes echt goed gepaneerd zijn, zodat de kaas goed binnen het korstje blijft zitten en niet alles eruit loopt.
Gefrituurde kaasblokjes – tips
Je kunt de gefrituurde kaasblokjes niet van tevoren klaarmaken. Je kunt ze al wel paneren en afgedekt in de koelkast bewaren. Na het frituren serveer je ze direct.
Je kunt de smaak van het paneermengsel aanpassen door er extra, of andere kruiden of specerijen aan toe te voegen. Zo kun je variëren. Let er wel op dat de smaak van de kruiden of specerijen past bij de kaas.
Gefrituurde kaasblokjes zijn niet alleen lekker als snack bij de borrel. Ook als extra bij een bord patat zijn ze heerlijk!
Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Gefrituurde kaasblokjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram Goudse kaas, een plat stuk
- 100 gram paneermeel
- 50 gram bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 1,5 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- olie om te frituren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gefrituurde kaasblokjes:
Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas in zestien gelijke blokjes.
Zet drie schaaltjes klaar. Vul er een met de bloem, klop in een ander schaaltje de eieren los, en meng in het derde schaaltje het paneermeel met de paprikapoeder, de cayennepeper en het zout.
Zorg dat de frituurpan verhit is op 180 graden.
Nu ga je de gefrituurde kaasblokjes voorbereiden. Haal de kaasblokjes eerst door de bloem. Vervolgens door het ei, en daarna door het paneermeel. Herhaal de laatste twee stappen nog eens. Dus nog een keer door het ei en nog een keer door het paneermeel. Controleer of de kaasblokjes echt goed bedekt zijn met het paneerlaagje, anders loopt de kaas eruit tijdens het frituren.
Frituur de kaasblokjes per 6 tegelijk, in ongeveer 2 minuten, goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
Serveer de gefrituurde kaasblokjes direct. Dat is lekker met wat chilisaus of wat mosterd.
Tafel lekker !!
Kan ik deze ook in de airfryer maken?
Je kunt zeker proberen om deze kaasblokjes in de airfryer te maken Gerard, maar het resultaat zal wel echt anders zijn. Wij hebben het in ieder geval nog niet geprobeerd. Dus, als je je er aan waagt, laat ons dan even weten wat het resultaat was. 😉
Ik maak dit al jaren in mijn airfryer. Je zult wel moeten experimenteren voor de juiste kooktemperatuur en kooktijd sinds ieder merk en type airfryer weer anders is. Heb een heel oude airfryer en bij mij werkt 160-180 graden en 3 minuten het beste.
Dankjewel Betty, goede tips zijn altijd welkom!
Die recepten zijn zalig en niet moeilijk!
Dankjewel Jille, dat is precies waar we van houden, met de nadruk op ZALIG natuurlijk 😉