Gefrituurde oesterzwammen – Snacks uit de frituur, dat is niet altijd even gezond, maar stiekem vinden de meeste mensen het toch wel erg lekker. Wil je eens een originele frituursnack op tafel zetten? Denk dan eens aan gefrituurde oesterzwammen. Je geeft die lekkere en gezonde paddenstoel een heerlijk knapperig, gekruid jasje. Serveer er een chilisausje of een sausje op basis van sojasaus bij, en je hebt een heerlijke snack, met een heel klein Oosters tintje. En de snack is ook nog eens helemaal vegan, dus iedereen kan mee-eten!
Oesterzwammen zijn heel geschikt om te frituren
Champignons zijn de meest verkochte paddenstoelen, maar ook oesterzwammen zijn een populaire en veelgebruikte paddenstoel in de keuken, vanwege hun delicate en unieke smaak. Dat maakt gefrituurde oesterzwammen een heerlijke snack. De structuur van de paddenstoel maakt dat ze heel goed een beslagje vasthouden, en dus heel geschikt zijn om te frituren. Oesterzwammen zijn rijk aan proteïnen, mineralen en vitaminen, waaronder selenium, zink en vitamine B. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten en andere gezonde stoffen. Oesterzwammen worden vaak gebruikt in salades, soepen en sauzen, en zijn ook een populaire vervanging voor vlees in vegetarische gerechten. Conclusie, gefrituurde oesterzwammen zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens een beetje gezonder dan de meeste snacks uit de frituur!
Gefrituurde oesterzwammen maken
Je kunt dit gerecht niet van tevoren klaarmaken. Je moet de gefrituurde oesterzwammen direct na het frituren serveren. Ze zijn warm tenslotte het lekkerst, en zo houden ze hun knapperige jasje.
Wil je er eens een ander smaakje aan geven? Vervang de gemberpoeder, de knoflookpoeder en de cayennepeper rustig door een heel andere kruidenmix! Dat geeft een heel ander effect.
Je kunt het beslag voor de gefrituurde oesterzwammen ook gebruiken voor andere dingen. Denk aan stukjes kip, kippenvleugeltjes, stukjes groente, of grote, gepelde garnalen. Let er bij kip wel op dat je dat lang genoeg frituurt om goed gaar te worden.
Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!
Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!
Gefrituurde oesterzwammen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram oesterzwammen, grote exemplaren gehalveerd
- 150 gram maïzena
- 2 eetlepels bakpoeder
- 2 eetlepels gemberpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 4 eetlepels appel- of rijstazijn
- 125 ml water
- frituurolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gefrituurde oesterzwammen:
Meng in een grote kom de maïzena, het bakpoeder, het knoflookpoeder, het gemberpoeder, de cayennepeper. Voeg hier 4 eetlepels rijst- of appelazijn en het water aan toe. Roer tot een beslag.
Schep de oesterzwammen door het beslag.
Verhit de frituurpan tot 180 graden. Frituur de oesterzwammen in porties in de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde oesterzwammen direct. Lekker met een chilisausje of een sausje op basis van zoute sojasaus.
Tafel lekker !!