• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gefrituurde uienringen

Een simpele snack waar je mee scoort!

Redactie door Redactie
in Hapjes
0
Gefrituurde uienringen

Gefrituurde uienringen – Dit is een snack die soms wordt geserveerd als een bijgerecht bij een maaltijd van fastfood, met burgers, patat et cetera, maar ze zijn zeker ook een warme borrelhap waarmee je bonuspunten zult scoren. In Engeland kun je ze in elke pub bestellen. Ze zijn razend populair. En dat worden ze bij jou ook nadat je ze hebt geproefd. Aangezien je ze in Nederland niet overal kunt bestellen, moet je dat anders oplossen. Dus ga je ze gewoon zelf maken. Die gefrituurde uienringen zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Het recept? Je haalt de uienringen door een simpel bierbeslagje en je frituurt ze in hete olie of frituurvet. Dat is alles. Je geeft er een pittig dipsausje, of wat chilisaus bij en het feest is compleet. Daar hoef je dus niet voor naar de pub, dat kan gewoon bij jou thuis.

Variëren met gefrituurde uienringen

Voor het recept van de uienringen zijn gewone, gele uien gebruikt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor rode uien, of de wat zoetere witte ui. Zo geef je een andere draai aan het gerecht. Wat ook een mogelijkheid tot variëren biedt, is het aanpassen van het kruidenmengsel in het beslag. Of kies, in plaats van gewoon pils, voor een ander biertje, bijvoorbeeld een speciaalbier dat jij erg lekker vindt. Zo kun je de gefrituurde uienringen steeds een net iets andere smaak meegeven. En ook in dat sausje dat je erbij serveert, kun je natuurlijk volop variëren.

Het handigst is het om de uienringen te frituren in een frituurpan. Heb je geen frituurpan? Dat is geen probleem. Je kunt ook een laagje olie in een braadpan of een andere pan verhitten en de uien daarin frituren. Omdat de uienringen niet zo dik zijn, hoef je geen enorme laag olie in de pan te doen.

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Gefrituurde uienringen

Porties: een schaal vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 blikje bier
  • een scheutje koud water
  • frituurolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gefrituurde uienringen:

Doe de bloem, de suiker, het zout, de knoflookpoeder, de cayennepeper en het gerookte paprikapoeder in een beslagkom. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg het bier toe en klop dat met een garde door de bloem, zodat er een beslag ontstaat. Het beslag voor gefrituurde uienringen moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Als het te dik is, kun je een scheutje water toevoegen om het iets te verdunnen.

Verhit de frituurolie tot 180 graden.

Haal met een tang of een vork de uienringen door het beslag en frituur ze in ongeveer 4 minuten goudgeel. Laat ze uitlekken op een bord waarop je keukenpapier hebt gelegd.

Frituur niet meer dan 4 à 5 stuks tegelijk om te voorkomen dat de gefrituurde uienringen aan elkaar plakken en dat de olie afkoelt, omdat je er teveel in doet.

Serveer de gefrituurde uienringen met een pittige dipsaus of chilisaus.

Tafel lekker !!

DeelPin11VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!