Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gefrituurde wijting; zelfgemaakt alternatief voor kibbeling

Frederike door Frederike
in Hapjes
0
Gefrituurde wijting

Gefrituurde wijting – Wie is er nu niet dol op kibbeling? Geef toe, een bakje kibbeling halen bij de viskraam is een hele culinaire beleving. Alleen al de geur van versgebakken vis die je aan het kraam tegemoetkomt doet je watertanden.

Wedden dat je met dit recept voor gefrituurde wijting een gelijkaardige culinaire beleving in huis haalt? Ja, het is makkelijk om snel even naar de viskraam te lopen, maar zelf verse vis frituren is al even makkelijk.

Gefrituurde wijting is een waardig alternatief voor kibbeling

Wijting laat zich trouwens ook makkelijk frituren, de vis heeft immers een vrij stevige structuur. Wijting is een zachte en milde witvis en bovendien een duurzaam alternatief voor de geïmporteerde pangasius of tilapia. Want ja, wijting zwemt gewoon in onze eigen Noordzee.

Dus, met dit recept voor gefrituurde wijting haal je sfeer en nostalgie aan je borreltafel. Dat je dat ook nog eens doet in slechts een halfuur tijd, dat is mooi meegenomen. En je mag er best mee uitpakken dat je met dit recept voor gefrituurde wijting voor een lokale vissoort hebt gekozen.

Serveer er een lekker dipsausje bij en je maakt de borrel-ervaring compleet. Kies voor een zelfgemaakte remouladesaus of tartaarsaus voor extra beet. Of houd het simpel met een zelfgemaakte mayonaise of een knoflooksausje. Voeg nog een partje citroen toe voor een zuurtje en om de smaken wat extra op te frissen.

Fish ’n chips

En wat dacht je ervan om gefrituurde wijting te serveren met verse knapperige frieten en een frisse salade? Voor een ultieme fish ’n chips-ervaring kun je er wat dikke, handgesneden frieten bij maken. En hopla, zo heb je ineens een heel hoofdgerecht op tafel gezet.

Kortom, met dit recept van gefrituurde wijting ga je niet alleen een lekker en nostalgisch hapje maken, maar maak je ook een duurzame en bewuste keuze. Twijfel je nog langer? Probeer het maar eens uit!

wijting

Wijting; de onderschatte topper uit de Noordzee

Recepten met Nederlandse wijting. Dat is lekker en duurzaam. En, we beloven je (als je goed leest) ieder kwartaal een dagje strand.

Gefrituurde wijting

Porties: een schaaltje vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse wijtingfilets
  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 1 ei
  • 150 ml water
  • zout en witte peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak jij de lekkerste gefrituurde wijting:

Maak eerst het beslag: Breek een ei en sla het los. Meng de bloem met de maizena en voeg al roerend het losgeslagen ei toe. Voeg 150 ml water toe aan het mengsel. Voeg een snuf zout en een snuf peper toe.

Verwarm frituurolie tot 200 °C.

Dep de verse wijtingfilets droog met keukenpapier. Snijd de wijtingfilets in mooie hapklare stukken.

Dompel de visfilets in het beslag en bak de visfilets 10 minuten in de hete frituurolie. Laat de gebakken wijtingfilets even uitlekken op keukenpapier.

Doe de gebakken wijting in een leuk schaaltje.

Serveer er je favoriete koude sausje bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPinTweetVerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!