Gefrituurde wijting – Wie is er nu niet dol op kibbeling? Geef toe, een bakje kibbeling halen bij de viskraam is een hele culinaire beleving. Alleen al de geur van versgebakken vis die je aan het kraam tegemoetkomt doet je watertanden.
Wedden dat je met dit recept voor gefrituurde wijting een gelijkaardige culinaire beleving in huis haalt? Ja, het is makkelijk om snel even naar de viskraam te lopen, maar zelf verse vis frituren is al even makkelijk.
Gefrituurde wijting is een waardig alternatief voor kibbeling
Wijting laat zich trouwens ook makkelijk frituren, de vis heeft immers een vrij stevige structuur. Wijting is een zachte en milde witvis en bovendien een duurzaam alternatief voor de geïmporteerde pangasius of tilapia. Want ja, wijting zwemt gewoon in onze eigen Noordzee.
Dus, met dit recept voor gefrituurde wijting haal je sfeer en nostalgie aan je borreltafel. Dat je dat ook nog eens doet in slechts een halfuur tijd, dat is mooi meegenomen. En je mag er best mee uitpakken dat je met dit recept voor gefrituurde wijting voor een lokale vissoort hebt gekozen.
Serveer er een lekker dipsausje bij en je maakt de borrel-ervaring compleet. Kies voor een zelfgemaakte remouladesaus of tartaarsaus voor extra beet. Of houd het simpel met een zelfgemaakte mayonaise of een knoflooksausje. Voeg nog een partje citroen toe voor een zuurtje en om de smaken wat extra op te frissen.
Fish ’n chips
En wat dacht je ervan om gefrituurde wijting te serveren met verse knapperige frieten en een frisse salade? Voor een ultieme fish ’n chips-ervaring kun je er wat dikke, handgesneden frieten bij maken. En hopla, zo heb je ineens een heel hoofdgerecht op tafel gezet.
Kortom, met dit recept van gefrituurde wijting ga je niet alleen een lekker en nostalgisch hapje maken, maar maak je ook een duurzame en bewuste keuze. Twijfel je nog langer? Probeer het maar eens uit!
Gefrituurde wijting
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse wijtingfilets
- 100 gram bloem
- 50 gram maizena
- 1 ei
- 150 ml water
- zout en witte peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij de lekkerste gefrituurde wijting:
Maak eerst het beslag: Breek een ei en sla het los. Meng de bloem met de maizena en voeg al roerend het losgeslagen ei toe. Voeg 150 ml water toe aan het mengsel. Voeg een snuf zout en een snuf peper toe.
Verwarm frituurolie tot 200 °C.
Dep de verse wijtingfilets droog met keukenpapier. Snijd de wijtingfilets in mooie hapklare stukken.
Dompel de visfilets in het beslag en bak de visfilets 10 minuten in de hete frituurolie. Laat de gebakken wijtingfilets even uitlekken op keukenpapier.
Doe de gebakken wijting in een leuk schaaltje.
Serveer er je favoriete koude sausje bij.
Tafel lekker !!