• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gehaktballetjes in satésaus

En die satésaus maak je natuurlijk zelf!

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
Gehaktballetjes in satésaus

Gehaktballetjes in satésaus – Zelfgemaakte gehaktballetjes, in zelfgemaakte satésaus, lekkerder wordt het niet. Met onderstaand recept maak je ze heel makkelijk zelf. Heerlijk op een broodje met komkommer, sla en taugé!

Zelf satésaus maken is niet moeilijk met dit recept

Maak jij satésaus zelf? Zelf maken is niet moeilijk. Er zijn duizenden recepten voor het maken satésaus en voor ieder is er wel wat wils. Dit recept van satésaus is een makkelijke variant en de saus is niet zo zwaar als de meeste satésauzen. Als je gehaktballetjes of vlees in satésaus maakt, loop je nogal snel de kans dat de saus gaat schiften. Dit is niet lekker en het ziet er ook niet lekker uit. Bij schiften komt het vet van de pinda’s bovendrijven. Dit kun je door goed te roeren weer wegkrijgen. Makkelijker, en minder vet, is dat je er meer water aan toevoegt en de saus later bindt met een beetje maïzena. Zo wordt de saus lichter en hij schift niet meer. De smaak gaat er niet echt op achteruit omdat de pinda’s en kruiden een vrij sterke smaak hebben.

Zo blijven de gehaktballetjes in satésaus mooi rond

Bij het maken van gehaktballetjes is het altijd weer een kunst om de gehaktballetjes mooi rond te houden. Vaak zijn ze half geplet of gescheurd door het roeren. Ook zijn ze vaak aan de ene kant donker en aan de andere kant veel te licht. Daar is een heel simpele oplossing voor waar je weinig omkijken naar hebt. Bak de balletjes in de oven. Dat kan met de balletjes uit dit recept h eel goed. Door de gehaktballetjes op een bakplaat met bakpapier te leggen en ze in de oven te garen blijven ze mooi rond en worden gelijkmatig gaar. 15 minuten in de oven en ze zijn klaar voor de saus.

Gehaktballetjes in satésaus zijn lekker voor bij de borrel, maar ook als bijgerecht, of voor op een broodje.

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

Gehaktballetjes in satésaus

Porties: 4 - 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ui
  • 2 x 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 60 gram broodkruim
  • 4 + 1 eetlepels pindakaas
  • 2 x 1 theelepel sambal
  • 2 x 1 eetlepel vissaus
  • 2 x 1 eetlepel zoete ketjap
  • 500 ml water
  • maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballetjes in satésaus:

Snijd 1 ui en 1 teen knoflook in kleine stukjes en bak ze kort in een klein beetje olie. Laat dit enigszins afkoelen.

Meng met het gehakt, ei, broodkruim, 1 el. pindakaas, 1 theelepel sambal, 1 el. vissaus en 1 el. zoete ketjap en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden.

Maak in de tijd dat de balletjes in de oven zitten, de saus.

Verwarm hiervoor 4 el. pindakaas met 500 ml water en voeg er 1 teen knoflook, 1 el. ketjap, 1 theelepel sambal en 1 el. vissaus aan toe. Laat even kort doorkoken. De saus zal nog vrij slap zijn, dit hoort zo.

Doe de gare balletjes in de saus en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.

Breng eventueel verder op smaak met ketjap, sambal of zout. Meng een lepeltje maïzena met wat water en voeg dit al roerende bij de satésaus tot je de gewenste dikte hebt. Hou er rekening mee dat de saus nog iets dikker wordt. De gehaktballetjes in satésaus zijn heerlijk bij de bami, nasi of met brood. Ook op een borreltafel zullen ze erg gewaardeerd worden.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Reacties 4

  1. Cecile says:
    5 jaar geleden

    Probeer het nog maar eens met pindakaas van de Lidl, minder suiker en minder vet, dan krijg je een prima resultaat. Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 jaar geleden

      Bedankt voor de tip Cecile
      Ik gebruik meestal ook een huismerk deze zijn prima.

      Beantwoorden
  2. Ria says:
    5 jaar geleden

    Vanavond gemaakt; balletjes waren heerlijk, maar op de pindasuas dreef een behoorlijk laagje vet ! De saus was een beetje flauw, maar dat komt wel goed na een paar keer maken. Maar die vetlaag vond ik wel een beetje onsmakelijk. (Wel A-merk pindakaas gebruikt en ook gebonden met maizena). Lekker met frieten gegeten van de plaatselijke aardappelboer die je zelf nog moet voorbakken.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 jaar geleden

      Jammer maar er is zoals Cecile al zegt veel verschil in pindakaas.
      De hoeveelheid pit en zout is voor iedereen persoonlijk maar dat komt zoals je zelf al zegt wel goed zeker met zulke lekkere frieten erbij.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!