• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel

Zelfgemaakte vissalade voor op brood, afbakbrood of toastjes. Smullen maar!

0
Gerookte forelsalade

 Gerookte forelsalade – Iedereen koopt massaal borrelsalades, maar in no-time maak je zelf zulke heerlijke salades. Een zelfgemaakte gerookte forelsalade is daar een prima voorbeeld van. Echt een heerlijke salade en een heel simpel te maken recept.

Weten wat je eet? Maak je gerookte forelsalade zelf!

Als je in de koelingen van de supermarkt kijkt, zie je heel veel soorten borrelsalades. Vaak zit daar een flinke hoeveelheid mayonaise in en een beetje kip, tonijn, zalm of een andere vulling.

Als je zelf de salades maakt, gebruik je natuurlijk veel minder mayonaise en veel meer vulling. Toch schrik je dan vaak nog van de hoeveelheid mayonaise die er gebruikt wordt. Je bent je er vaak niet bewust hoeveel mayonaise er in de kant-en-klaar salades zitten. En dan heb je het nog niet eens gekeken naar de andere toevoegingen die erin zitten.

Door zelf je eigen salades te maken, zoals de gerookte forelsalade, ben je je wel bewust van wat er in het recept zit. Het verschil is dat je vaak wat meer maakt en dat het niet zo lang houdbaar is als de kant-en-klare salades. Maar of dat een nadeel is? Het is waarschijnlijk toch snel op, en mocht je over hebben, de zelfgemaakte salades zijn ook erg lekker op je boterham.

Gerookte vis in een salade

Als je een borrelsalade met vis maakt, gebruik je al gauw een blikje zalm of tonijn in het recept. Maar waarom zou je geen verse vis gebruiken? Maak ook eens gebruik van gerookte vis zoals, forel, makreel of warmgerookte zalm. Die soorten kun je allemaal op ongeveer dezelfde manier verwerken als de gerookte forelsalade. Gerookte vis is al gaar en hoeft alleen nog maar gemengd te worden met een klein beetje mayonaise of crème fraîche en een beetje kruiden naar smaak. En zoals bij veel dingen het geval is, vers is altijd lekkerder!

gerookte vis

Gerookte vis

Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.

Gerookte forelsalade

Porties: 1 schaaltje vol
Bereidingstijd: 5 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 100-150 gram gerookte forelfilet
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1 flinke augurk
  • 1/2 eetlepel gesnipperde ui
  • een takje verse dille of 1/2 theelepel gedroogd
  • peper
  • 1 theelepel mosterd

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gerookte forelsalade:

Snijd de augurk in kleine blokjes en doe die in een kommetje.

Doe hier ook de ui, de mayonaise, de mosterd en de fijngesneden dille bij.

Verkruimel de gerookte forelfilet en meng alles door elkaar.

Proef en voeg eventueel een klein beetje peper naar smaak toe.

Serveer de gerookte forelsalade met toast of stokbrood.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.