Gerookte forelsalade – Iedereen koopt massaal borrelsalades, maar in no-time maak je zelf zulke heerlijke salades. Een zelfgemaakte gerookte forelsalade is daar een prima voorbeeld van. Echt een heerlijke salade en een heel simpel te maken recept.
Weten wat je eet? Maak je gerookte forelsalade zelf!
Als je in de koelingen van de supermarkt kijkt, zie je heel veel soorten borrelsalades. Vaak zit daar een flinke hoeveelheid mayonaise in en een beetje kip, tonijn, zalm of een andere vulling.
Als je zelf de salades maakt, gebruik je natuurlijk veel minder mayonaise en veel meer vulling. Toch schrik je dan vaak nog van de hoeveelheid mayonaise die er gebruikt wordt. Je bent je er vaak niet bewust hoeveel mayonaise er in de kant-en-klaar salades zitten. En dan heb je het nog niet eens gekeken naar de andere toevoegingen die erin zitten.
Door zelf je eigen salades te maken, zoals de gerookte forelsalade, ben je je wel bewust van wat er in het recept zit. Het verschil is dat je vaak wat meer maakt en dat het niet zo lang houdbaar is als de kant-en-klare salades. Maar of dat een nadeel is? Het is waarschijnlijk toch snel op, en mocht je over hebben, de zelfgemaakte salades zijn ook erg lekker op je boterham.
Gerookte vis in een salade
Als je een borrelsalade met vis maakt, gebruik je al gauw een blikje zalm of tonijn in het recept. Maar waarom zou je geen verse vis gebruiken? Maak ook eens gebruik van gerookte vis zoals, forel, makreel of warmgerookte zalm. Die soorten kun je allemaal op ongeveer dezelfde manier verwerken als de gerookte forelsalade. Gerookte vis is al gaar en hoeft alleen nog maar gemengd te worden met een klein beetje mayonaise of crème fraîche en een beetje kruiden naar smaak. En zoals bij veel dingen het geval is, vers is altijd lekkerder!
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Gerookte forelsalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100-150 gram gerookte forelfilet
- 1/2 eetlepel mayonaise
- 1 flinke augurk
- 1/2 eetlepel gesnipperde ui
- een takje verse dille of 1/2 theelepel gedroogd
- peper
- 1 theelepel mosterd
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gerookte forelsalade:
Snijd de augurk in kleine blokjes en doe die in een kommetje.
Doe hier ook de ui, de mayonaise, de mosterd en de fijngesneden dille bij.
Verkruimel de gerookte forelfilet en meng alles door elkaar.
Proef en voeg eventueel een klein beetje peper naar smaak toe.
Serveer de gerookte forelsalade met toast of stokbrood.
Tafel lekker !!