Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gevulde brie; ook dat kun je zelf maken!

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
Gevulde brie

Gevulde brie; ook dat kun je zelf maken! – Je hebt ze vast weleens zien liggen of geproefd, de gevulde brie. Die is erg lekker door de toevoeging van de smaak van de vulling. Gevulde brie is in meerdere smaken verkrijgbaar: zalm, peppadew, gedroogde tomaat, noten en met kruiden in allerlei variaties.

Vul je brie eens zelf

Hoe leuk is het om de brie eens zelf te vullen. Het is verrassend simpel. Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig, brie natuurlijk, roomkaas en de smaak van de vulling. Zorg ervoor dat de vulling niet te nat wordt, anders is de brie later niet meer te snijden. Gebruik ook een stevige roomkaas en geen light want die is te zacht om te vullen. Ook niet onbelangrijk is om de vulling heel fijn te snijden. Dat is omdat de smaak dan beter tot zijn recht komt, maar ook omdat je anders niet zo goed plakjes van de gevulde brie kunt snijden.

Gevulde brie met bieslook

Voor de vulling van de gevulde brie in onderstaand recept gebruik je bieslook, maar je kunt de bieslook natuurlijk ook vervangen door andere verse kruiden en andere smaakmakers. Zorg er wel voor dat de kruiden niet nat zijn, dus droog ze goed na het wassen. Neem je bijvoorbeeld gedroogde tomaten of peppadew, droog die dan eerst goed af met een keukenpapiertje voordat je ze fijn snijdt. Neem ook meer vulling, bijvoorbeeld 25 gram, voeg met beetjes toe en proef, het mag vrij sterk op smaak zijn, omdat de romigheid van de brie de smaak nog wat afvlakt.

Gevulde brie met roomkaas

De gevulde brie krijgt dus een vulling van roomkaas, al dan niet met toegevoegde smaakmakers. Roer de roomkaas glad met een houten lepel of rubber spatel maar roer hem absoluut niet luchtig. De vulling moet compact zijn om goed te kunnen snijden. Vul de kaas bij voorkeur ook 24 uur van tevoren. De smaken kunnen zo goed in trekken en de kaas kan zo goed opstijven.

Calorieënbom

Het is hopelijk voor iedereen duidelijk dat gevulde brie een behoorlijke calorieënbom is. Een stukje bij de borrel is heerlijk, of een klein stukje als voorgerecht met een salade, het kan allemaal. Maar wees je er natuurlijk wel van bewust dat dit geen dagelijkse kost moet worden. De meeste brie is 60+. Dat betekent dat 60% van de droge stof uit vet bestaat. Dat is dus niet 60% van de brie!! Maar in combinatie met roomkaas stijgt het vetgehalte in deze hap fors. Geniet ervan, maar doe het met mate.

Brie vullen doe je zo.
Halveer de brie en bedek een helft met roomkaas
Brie vullen doe je zo.
Leg de andere helft er weer op.
Snijd er puntjes van en geniet ervan!
Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Gevulde brie

Porties: Een flinke punt
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram brie
  • 75 gram roomkaas
  • 8 gram bieslook
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Gevulde brie maak je zo:

Roer de roomkaas in en kommetje los en voeg er de fijngehakte bieslook en wat peper door heen.

Snij de brie overdwars als een broodje doormidden. Zorg ervoor dat de brie goed koud is en je mes goed scherp is. Neem hiervoor een mes met een gladde snijkant en geen gekarteld mes. Wrijf het mes een beetje in met wat olie zodat de kaas minde plakt. Leg de kaas op een plank en leg er 1 hand op, snij met de andere hand, zo verschuift de kaas niet.

Smeer alle vulling op de snijkant van 1 stuk en smeer alles netjes langs de randen en bovenop recht. Leg het tweede stuk er met de snijkant op en smeer de zijkanten goed glad.

Verpak strak in huishoudfolie, bakpapier of in de originele kaasverpakking. Leg de gevulde brie 24 uur in de koelkast om op te stijven.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Roomkaas
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Reacties 5

  1. Annie wiltenburg says:
    8 jaar geleden

    Nou de brie ga ik zeker maken ik kan het wel hebben,maar ik moet het eerst maken en dan proeven,en dan horen jullie het of ik het lekker vind o k.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!