Gevulde brie ken je vast wel uit de winkel, maar wat nu als je die zelf maakt? Misschien was je daar nog niet opgekomen, maar het is verrassend eenvoudig zelf te maken. Met slechts een paar ingrediënten, een beetje liefde en wat geduld zet je iets bijzonders op tafel. Het idee is simpel: een mooie brie opensnijden, vullen met een romige mengeling en weer dichtmaken. Toch vraagt het nét even aandacht om tot een strak en snijdbaar resultaat te komen. En dat is precies wat het leuk maakt: jij bepaalt zelf de smaak, de vulling en de presentatie. Zo wordt het een creatief gerecht waaraan iedereen ziet en proeft dat je er moeite voor gedaan hebt. Dat serveer je dus vol trots bij de borrel.
De kracht van gevulde brie zit in de combinatie van de zachte, romige kaas en de smaakvolle vulling. Klassiek met bieslook, maar net zo goed met kruiden, noten of zelfs iets zoets zoals vijgen of abrikozen. Het fijne is dat je de brie ruim van tevoren kunt vullen, zodat de smaken rustig intrekken en de kaas stevig genoeg wordt om in nette plakken te snijden. Zo staat er altijd iets feestelijks klaar voor borrel, buffet of voorgerecht. Gevulde brie is eenvoudig en luxe tegelijkertijd: je maakt het in een kwartiertje, maar het zorgt wel voor tevreden gezichten bij de borrel.
Gevulde brie
Ingrediënten voor dit recept
- 200 gram brie
- 75 gram roomkaas
- 8 gram bieslook
- peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde brie:
Roer de roomkaas in een kommetje los en voeg er de fijngehakte bieslook en wat peper doorheen.
Snij de brie overdwars als een broodje doormidden. Zorg ervoor dat de brie goed koud is en je mes goed scherp is. Neem hiervoor een mes met een gladde snijkant en geen gekarteld mes. Wrijf het mes een beetje in met wat olie zodat de kaas minder plakt. Leg de kaas op een plank en leg er één hand op, snij met de andere hand, zo verschuift de kaas niet.
Smeer alle vulling op de snijkant van één stuk en smeer alles netjes langs de randen en bovenop recht. Leg het tweede stuk er met de snijkant op en smeer de zijkanten goed glad.
Verpak strak in huishoudfolie, bakpapier of in de originele kaasverpakking. Leg de gevulde brie 24 uur in de koelkast om op te stijven.
Tafel lekker !!
