• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gevulde brie; ook dat kun je zelf maken! – een makkelijke en feestelijke traktatie

Met brie, roomkaas en kruiden zet je in een kwartier iets bijzonders op tafel. Maak de gevulde brie een dag vooraf en serveer hem in perfecte plakjes bij borrel of diner.

0
Gevulde brie

Gevulde brie ken je vast wel uit de winkel, maar wat nu als je die zelf maakt? Misschien was je daar nog niet opgekomen, maar het is verrassend eenvoudig zelf te maken. Met slechts een paar ingrediënten, een beetje liefde en wat geduld zet je iets bijzonders op tafel. Het idee is simpel: een mooie brie opensnijden, vullen met een romige mengeling en weer dichtmaken. Toch vraagt het nét even aandacht om tot een strak en snijdbaar resultaat te komen. En dat is precies wat het leuk maakt: jij bepaalt zelf de smaak, de vulling en de presentatie. Zo wordt het een creatief gerecht waaraan iedereen ziet en proeft dat je er moeite voor gedaan hebt. Dat serveer je dus vol trots bij de borrel.

De kracht van gevulde brie zit in de combinatie van de zachte, romige kaas en de smaakvolle vulling. Klassiek met bieslook, maar net zo goed met kruiden, noten of zelfs iets zoets zoals vijgen of abrikozen. Het fijne is dat je de brie ruim van tevoren kunt vullen, zodat de smaken rustig intrekken en de kaas stevig genoeg wordt om in nette plakken te snijden. Zo staat er altijd iets feestelijks klaar voor borrel, buffet of voorgerecht. Gevulde brie is eenvoudig en luxe tegelijkertijd: je maakt het in een kwartiertje, maar het zorgt wel voor tevreden gezichten bij de borrel.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Brie

Gevulde brie

Porties: Een flinke punt
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram brie
  • 75 gram roomkaas
  • 8 gram bieslook
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde brie:

Roer de roomkaas in een kommetje los en voeg er de fijngehakte bieslook en wat peper doorheen.

Snij de brie overdwars als een broodje doormidden. Zorg ervoor dat de brie goed koud is en je mes goed scherp is. Neem hiervoor een mes met een gladde snijkant en geen gekarteld mes. Wrijf het mes een beetje in met wat olie zodat de kaas minder plakt. Leg de kaas op een plank en leg er één hand op, snij met de andere hand, zo verschuift de kaas niet.

Smeer alle vulling op de snijkant van één stuk en smeer alles netjes langs de randen en bovenop recht. Leg het tweede stuk er met de snijkant op en smeer de zijkanten goed glad.

Verpak strak in huishoudfolie, bakpapier of in de originele kaasverpakking. Leg de gevulde brie 24 uur in de koelkast om op te stijven.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pakketjes kipfilet gevuld met Brie

    Pakketjes kipfilet gevuld met brie

  • Panini met brie en gebakken appel

    Panini met brie en gebakken appel

  • Maaltijdsalade met brie en frambozendressing

    Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing

  • Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie

    Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie

  • Appel-notentaartje

    Appel-notentaartje met stukjes brie

  • Gebakken mini brie

    Gebakken mini brie met aardbeien en balsamico

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.