• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gevulde dadels met Comté

Een internationaal hapje

0
Gevulde dadels met comte

Gevulde dadels met Comté – Maak eens een lekker warm borrelhapje met de koning onder de bergkazen, want dat is de bijnaam van de Franse Comté. Samen met het Zeeuws spek dat je erbij gebruikt, en de Medjoul dadels maak je met dit recept een hele makkelijke en snelle borrelhap. Een hapje met een heel internationaal tintje dus. Met gevulde dadels met Comté maak je net zo makkelijk vrienden als met de gebruikelijke bitterballen.

Medjoul dadels of gewone dadels

Besluit jij om de gevulde dadels met Comté eens uit te proberen? Gebruik dan Medjoul dadels. ‘Dadels zijn dadels’ denk je misschien. Toch zit er wel degelijk verschil tussen Medjoul dadels en gewone dadels. Medjoul dadels vallen, ondanks dat ze een beetje gedroogd zijn, in de categorie vers fruit. Ze zijn ook wat groter dan de gewone, kleinere dadels. Daarnaast zijn ze niet bewerkt met glucosesiroop, zoals gewone dadels. En dat maakt ze ook gezonder. Je kunt Medjoul dadels makkelijk ontpitten en vullen. Als je dat, zoals in dit recept, doet met een stukje kaas, en dat vervolgens omwikkelt met een plakje spek, dan maak je er een lekkere borrelhap mee, waarin zoet en hartig op een prettige manier gecombineerd worden. Als je de gevulde dadels met Comté ook nog even in de oven plaatst om het spek een beetje krokant te laten worden is het feest compleet en serveer je een heerlijk, warm en origineel borrelhapje.

Gevulde dadels met Comté en Zeeuws spek

Je omwikkelt de dadels met spek als je ze hebt gevuld. In het recept is daarvoor Zeeuws spek gebruikt. Dit spek is gekookt en gekruid, volgens Zeeuws recept, en dat past heel goed bij de kaas en de Medjoul dadels. Met Franse kaas, dadels uit het Midden-Oosten en typisch Nederlands spek maak je zo heel makkelijk een internationaal hapje.

Je kunt de gevulde dadels met Comté en Zeeuws spek helemaal van tevoren klaarmaken, en even in de oven zetten vlak voordat je ze wilt serveren.

Comté

Comté; De koning onder de bergkazen

Comté is een in Frankrijk zeer populaire halfharde rauwmelkse kaas uit het Jura gebergte. Een veelzijdige kaas met een romig pikante smaak.

Gevulde dadels met Comte

Porties: 16 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 16 medjool dadels
  • 100 gram Comté
  • 16 plakjes Zeeuws spek
  • 16 houten prikkertjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde dadels met Comté:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de dadels over de lengte voorzichtig in en verwijder de pitten.

Snijd de Comté in reepjes die in de dadels passen. Vul de dadels met de kaas.

Omwikkel elke dadel met een plakje Zeeuws spek en steek dat vast met een prikkertje.

Zet de dadels in een vuurvaste schaal.

Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de dadels tot het spek krokant wordt.

Serveer de gevulde dadels met Comté direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren

    Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

  • Kleine appeltaartjes met noten

    Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • lunchen met appel

    Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

  • Peren op bladerdeeg

    Peren op bladerdeeg; 5 ingrediënten en 20 minuten werk

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.