Gevulde dadels met Comté – Maak eens een lekker warm borrelhapje met de koning onder de bergkazen, want dat is de bijnaam van de Franse Comté. Samen met het Zeeuws spek dat je erbij gebruikt, en de Medjoul dadels maak je met dit recept een hele makkelijke en snelle borrelhap. Een hapje met een heel internationaal tintje dus. Met gevulde dadels met Comté maak je net zo makkelijk vrienden als met de gebruikelijke bitterballen.
Medjoul dadels of gewone dadels
Besluit jij om de gevulde dadels met Comté eens uit te proberen? Gebruik dan Medjoul dadels. ‘Dadels zijn dadels’ denk je misschien. Toch zit er wel degelijk verschil tussen Medjoul dadels en gewone dadels. Medjoul dadels vallen, ondanks dat ze een beetje gedroogd zijn, in de categorie vers fruit. Ze zijn ook wat groter dan de gewone, kleinere dadels. Daarnaast zijn ze niet bewerkt met glucosesiroop, zoals gewone dadels. En dat maakt ze ook gezonder. Je kunt Medjoul dadels makkelijk ontpitten en vullen. Als je dat, zoals in dit recept, doet met een stukje kaas, en dat vervolgens omwikkelt met een plakje spek, dan maak je er een lekkere borrelhap mee, waarin zoet en hartig op een prettige manier gecombineerd worden. Als je de gevulde dadels met Comté ook nog even in de oven plaatst om het spek een beetje krokant te laten worden is het feest compleet en serveer je een heerlijk, warm en origineel borrelhapje.
Gevulde dadels met Comté en Zeeuws spek
Je omwikkelt de dadels met spek als je ze hebt gevuld. In het recept is daarvoor Zeeuws spek gebruikt. Dit spek is gekookt en gekruid, volgens Zeeuws recept, en dat past heel goed bij de kaas en de Medjoul dadels. Met Franse kaas, dadels uit het Midden-Oosten en typisch Nederlands spek maak je zo heel makkelijk een internationaal hapje.
Je kunt de gevulde dadels met Comté en Zeeuws spek helemaal van tevoren klaarmaken, en even in de oven zetten vlak voordat je ze wilt serveren.
Comté; De koning onder de bergkazen
Comté is een in Frankrijk zeer populaire halfharde rauwmelkse kaas uit het Jura gebergte. Een veelzijdige kaas met een romig pikante smaak.
Gevulde dadels met Comte
Ingrediënten voor dit recept
- 16 medjool dadels
- 100 gram Comté
- 16 plakjes Zeeuws spek
- 16 houten prikkertjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde dadels met Comté:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de dadels over de lengte voorzichtig in en verwijder de pitten.
Snijd de Comté in reepjes die in de dadels passen. Vul de dadels met de kaas.
Omwikkel elke dadel met een plakje Zeeuws spek en steek dat vast met een prikkertje.
Zet de dadels in een vuurvaste schaal.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de dadels tot het spek krokant wordt.
Serveer de gevulde dadels met Comté direct.
Tafel lekker !!

