• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gevulde dadels (van ver) met kaas (van dichtbij)

Als je iets lekkers op tafel zet, zet dan iets echt lekkers op tafel

0
gevulde dadels

Gevulde dadels – Heb je een feestelijke avond op de planning staan of zoek je zomaar een hapje tussendoor? Dit hapje van gevulde dadels zet je zo op tafel. Het is een perfecte combinatie van romige geitenkaas, pittige blauwe kaas en verfijnde Maredsous.

Wat maakt Medjoul dadels unieker dan andere dadels?

Het is een Hollandse gewoonte geworden om heel veel hapjes op tafel te zetten. Maar wat als je kiest voor minder, maar lekkerder? De avond wordt dan net zo gezellig, maar de waardering voor wat er op tafel staat wordt absoluut groter. Dus als je voor dadels kiest, kies dan voor goede dadels. Voor dit recept werd gekozen voor de Medjoul dadels. Medjoul dadels komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De dadels groeien aan trossen van de dadelpalm. Medjoul dadels zijn iets zachter van smaak en hebben een wat dikkere structuur dan andere dadels. Als je naar de supermarkt gaat, zul je de Medjoul dadels tussen het vers fruit vinden, terwijl de andere dadels bij het gedroogd fruit liggen. Ze zijn absoluut van meerwaarde qua smaak en ze zijn uitermate geschikt om ze te vullen.

3 keer gevulde dadels met kaas

Je las het al, die dadels komen uit het Midden-Oosten of Noord-Afrika. Als je dan die dadels van ver haalt, is het superleuk om de vulling van dichtbij te halen. Tenminste, van zo dichtbij mogelijk. Zo krijgt het hapje niet alleen een verhaal (dat bevordert de gezelligheid) maar het maakt het hapje ook uniek. Iedereen kent wel de dadels met een roomkaasvulling. Vervang die roomkaas dan eens door mooie lokale producten. Soms moet je daar even moeite voor doen, maar dat zullen de mensen aan jouw borreltafel dubbel waarderen. Het is bovendien ook echt heel leuk om te gaan shoppen voor die lokale kaasjes. Moet je naar de boerderij, of kun je ze bij de kaasspecialist halen? Het maakt allebei dat je met nog meer trots die gevulde dadels met kaas presenteert.

 Dadels kun je zo eten als snack of je kunt ze nog lekkerder maken door ze te vullen. Je kunt ze vullen met zowel iets hartigs als iets zoets. Vandaag ga je voor een hartige vulling van drie verschillende kazen.

Je wilt natuurlijk wel smaak contrasten. Dat betekent ook dat je verschillende kaasjes nodig hebt. Kies vooral zelf welke kazen bij jou lokaal verkrijgbaar zijn. Zorg daarbij dus dat je die verschillende smaken en texturen combineert. Voor dit recept werd gekozen voor de volgende prachtige producten:

Maredsous

Maredsous is een geweldige Belgische kaas met een zachte textuur en een heerlijk volle smaak. Dit karakteristiek kaasje is echt de perfecte aanvulling voor de zoete dadels.

Gevulde dadels met Nederlandse blauwaderkaas

Gevulde dadels met Nederlandse blauwaderkaas met walnoten heb je een lekkernij op zich. Het zoutige van de Nederlandse blauwaderkaas past heerlijk met de aardse smaak van walnoten.

Geitenkaas

Dadels met geitenkaas zijn een echte klassieker, dus die mag zeker ook niet ontbreken op je feesttafel. Kies voor een romige, lokale geitenkaas. Die is bij iedereen in de buurt echt wel verkrijgbaar.

Zo combineer je hier dus een zachte en volle kaas (Maredsous) met een krachtpatser (Nederlandse blauwaderkaas) en een romige smaakmaker (Geitenkaas) in een recept. Dit is echt een feest op tafel. De kazen zijn stuk voor stuk met aandacht en passie geselecteerd, en dat geldt ook voor de dadels. Dit kun je met trots op tafel zetten.

Een heerlijke topping maakt het feest compleet

Werk de gevulde dadels af met citroenzeste en granaatappelpitjes. Dit maakt het hapje extra fris van smaak en het is ook nog eens een lust voor het oog. Perfect dus als je eens een keertje wilt uitpakken bij je vrienden of familie. Serveer de gevulde dadels als toevoeging aan een kaasplank of als onderdeel van een feestelijke borrel of etentje.

Gevulde dadels

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 15 Medjoul dadels
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • 2 eetlepels Maredsous
  • 2 eetlepels Nederlandse Blauwaderkaas
  • een paar walnoten
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de gevulde dadels:
Ontpit de dadels en snijd ze in de lengte door. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, zodat ze wel aan elkaar blijven zitten.
Vul de dadels met geitenkaas, Maredsous en de Nederlandse Blauwaderkaas. Leg ze op een schaal.
Garneer met de granaatappel en gebruik voor de dadel met de Nederlandse blauwaderkaas ook een walnoot. Herhaal tot alle dadels op zijn en zet nog even in de koelkast voor gebruik.
Tafel lekker !!
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.