• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Gevulde eieren

Lekker variëren met de vulling!

1
gevulde eieren

Gevulde eieren + variaties – Gevulde eieren maakte oma altijd al. Het recept is door de tijd heen vaak aangepast of verbeterd. Hobbykoks kunnen zich helemaal uitleven om ze op de mooiste manier te presenteren.

Variaties op gevulde eieren

Op dit basisrecept kun je talloze variaties verzinnen. Hier een paar voorbeelden, maar je weet er zelf vast nog wel meer. Onderstaande vullingen meng je samen met de dooiers om ze daarna met de spuitzak in de halve eitjes te doen.

  • garnalen of gerookte zalm en dille
  • toefje mayonaise en een lepeltje (imitatie)kaviaar of zalmeitjes
  • mayonaise bestoven met paprikapoeder en een reepje paprika
  • stukje gorgonzola en een halve zwarte olijf
  • ansjovis
  • tonijn en olijven
  • garnaaltjes met wat dille en citroensap
  • tomaat en Parmezaanse kaas

Probeer ook eens:

Eieren heeft iedereen eigenlijk wel altijd op voorraad. Ze zijn een heerlijke inspiratiebron en echte alleskunners in de keuken. Zelfs borrelhapjes kun je ermee maken, zoals onderstaande gevulde eieren. Probeer ook eens de huisgemaakte borrel bites die je van diezelfde eieren maakt. Ga de uitdaging aan en zet eieren op de borrelplank.

Geef de gevulde eieren een kleurtje

Rond Pasen is het hartstikke populair. Eieren verven. Vaak worden dan de eieren alleen aan de buitenkant beschilderd. Je kunt ook het eiwit kleuren en ook nog eens op een hele natuurlijke manier. Als je dus eieren gaat vullen, is het superleuk om dat met gekleurde eieren te doen. Dit is gezellig knutselen in de keuken. Wil je de gevulde eieren kleuren, dan moet je dit wel ruim van tevoren doen. Maar als je ze serveert applaudisseren je gasten.

Een handige tip:

Geen spuitzak? Geen nood!  Met een stevig diepvrieszakje zakje lukt het ook. Doe de vulling in het zakje en druk alles naar een punt. Knip een stukje van de punt af en spuit zo de vulling in de eieren.

Ei op de borrelplank

Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee

Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.

Gevulde eieren

Porties: 20 gevulde eieren
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 10 eieren
  • 75 gram roomboter
  • 100 gram mayonaise
  • zout en peper
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze van dit recept

Gevulde eieren maak je zo:

Kook de eieren hard in ongeveer 6 minuten en laat ze geheel afkoelen.

Schil ze en snijd ze met een nat mes doormidden. Haal er voorzichtig de dooiers uit en druk die door een zeef.

Klop de roomboter met de dooiers en de mayonaise luchtig. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder.

Snijd indien nodig een klein stukje van de onderkant van de halve eieren zodat ze beter blijven staan.

Vul een spuitzak met een kartelspuitje en spuit de vulling in de eieren.

Decoreer met een beetje groene kruiden zoals bieslook, peterselie of dille. Heb je dit niet voorhanden dan kun je ook een beetje extra kerriepoeder of paprikapoeder gebruiken voor een leuk effect. Zet de gevulde eieren koel weg tot gebruik maar serveer ze op kamertemperatuur.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Avocado eisalade

    Avocado eisalade; voor ontbijt, lunch of borrel

  • Aardappelsalade met ei

    Aardappelsalade met ei

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.