• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Halloumi in filodeeg

Een leuke variant op Turkse Börek

Redactie door Redactie
in Hapjes
0
Halloumi in filodeeg

Halloumi in filodeeg – Je kent ze misschien wel, de typische Turkse Börek, waarbij je feta in yufka-of filodeeg rolt. Dit soort börek staat ook wel bekend als sigara böregi, genoemd naar de langwerpige, sigaarachtige vorm van dit hapje. Vandaag maken we eens een variant op dit hapje. We vullen het filodeeg met halloumi in plaats van met feta.

Halloumi in filodeeg, een heerlijk warm hapje!

We gaan halloumi in filodeeg maken. Maar wat is dan halloumi? Halloumi is een kaas gemaakt van schapen- en geitenkaas. De kaas is afkomstig uit Cyprus en staat bekend om zijn unieke, wat zoutige smaak. De kaas heeft een heel bijzondere textuur, want hij “piept” een beetje als je hem eet. Net zoals feta, is halloumi een kaas die bijzonder geschikt is voor warme bereidingen. Of je hem nu grilt, bakt of verwarmt in de oven, of verwerkt in een hapje als halloumi in filodeeg, het is allemaal mogelijk. Het kaasje is koud niet echt lekker en wordt dan eigenlijk ook zelden rauw gegeten.

Wat is het verschil tussen filodeeg en bladerdeeg?

In het recept rollen we de halloumi in filodeeg. Wat is het verschil met bladerdeeg? Bladerdeeg wordt gemaakt van water, bloem en boter, terwijl filodeeg gemaakt wordt van water, bloem en olie. In tegenstelling tot filodeeg, bestaat bladerdeeg uit heel veel verschillende laagjes, waartussen je telkens een laagje roomboter vindt. Dit maakt filodeeg ook heel wat gezonder dan bladerdeeg. Filodeeg betekent letterlijk ‘laagje’ en duidt hier op het bereidingsproces. Het deeg wordt met een machine heel dun uitgerold. Doordat filodeeg wat dunner is, is het kwetsbaarder en zul je hiermee voorzichtiger te werk moeten gaan dan met bladerdeeg. Je kunt ervoor kiezen om filodeeg uit de vriezer te kopen, maar dan heb je meer kans dat dit afbrokkelt. Je kiest dus het best voor vers filodeeg om de halloumi in te rollen.

Tip: serveer halloumi in filodeeg eens met een heerlijke dip!

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Halloumi in filodeeg

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 vellen filodeeg
  • 200 gram halloumi
  • een handvol peterselie
  • olijfolie
  • een handvol sesamzaad 

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je halloumi in filodeeg:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Neem één vel filodeeg en smeer hier de olijfolie uit. Neem vervolgens een tweede vel en leg die over de eerste vel. Smeer opnieuw een laag olijfolie en zorg voor een egaal vlak.

Snijd ondertussen de halloumi in frietjes vorm. Leg de stukjes halloumi in een rijtje op het filodeeg, snipper er wat peterselie over. Rol het vel filodeeg om de halloumi op, terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt (tijdens het rollen).

Werk de rolletjes af met wat sesamzaad.

Plaats de rolletjes op het bakpapier.

Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.

Haal de rolletjes dan uit de oven en serveer met de overgebleven peterselie.

Tafel Lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin20VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Mini wraps met asperges, boerenham en kaas
Hapjes

Mini wraps met asperges, gedroogde boerenham en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief