• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Halloumi in filodeeg

Een leuke variant op Turkse Börek

0
Halloumi in filodeeg

Halloumi in filodeeg – Je kent ze misschien wel, de typische Turkse Börek, waarbij je feta in yufka-of filodeeg rolt. Dit soort börek staat ook wel bekend als sigara böregi, genoemd naar de langwerpige, sigaarachtige vorm van dit hapje. Vandaag maken we eens een variant op dit hapje. We vullen het filodeeg met halloumi in plaats van met feta.

Halloumi in filodeeg, een heerlijk warm hapje!

We gaan halloumi in filodeeg maken. Maar wat is dan halloumi? Halloumi is een kaas gemaakt van schapen- en geitenkaas. De kaas is afkomstig uit Cyprus en staat bekend om zijn unieke, wat zoutige smaak. De kaas heeft een heel bijzondere textuur, want hij “piept” een beetje als je hem eet. Net zoals feta, is halloumi een kaas die bijzonder geschikt is voor warme bereidingen. Of je hem nu grilt, bakt of verwarmt in de oven, of verwerkt in een hapje als halloumi in filodeeg, het is allemaal mogelijk. Het kaasje is koud niet echt lekker en wordt dan eigenlijk ook zelden rauw gegeten.

Wat is het verschil tussen filodeeg en bladerdeeg?

In het recept rollen we de halloumi in filodeeg. Wat is het verschil met bladerdeeg? Bladerdeeg wordt gemaakt van water, bloem en boter, terwijl filodeeg gemaakt wordt van water, bloem en olie. In tegenstelling tot filodeeg, bestaat bladerdeeg uit heel veel verschillende laagjes, waartussen je telkens een laagje roomboter vindt. Dit maakt filodeeg ook heel wat gezonder dan bladerdeeg. Filodeeg betekent letterlijk ‘laagje’ en duidt hier op het bereidingsproces. Het deeg wordt met een machine heel dun uitgerold. Doordat filodeeg wat dunner is, is het kwetsbaarder en zul je hiermee voorzichtiger te werk moeten gaan dan met bladerdeeg. Je kunt ervoor kiezen om filodeeg uit de vriezer te kopen, maar dan heb je meer kans dat dit afbrokkelt. Je kiest dus het best voor vers filodeeg om de halloumi in te rollen.

Tip: serveer halloumi in filodeeg eens met een heerlijke dip!

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Halloumi in filodeeg

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 vellen filodeeg
  • 200 gram halloumi
  • een handvol peterselie
  • olijfolie
  • een handvol sesamzaad 

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je halloumi in filodeeg:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Neem één vel filodeeg en smeer hier de olijfolie uit. Neem vervolgens een tweede vel en leg die over de eerste vel. Smeer opnieuw een laag olijfolie en zorg voor een egaal vlak.

Snijd ondertussen de halloumi in frietjes vorm. Leg de stukjes halloumi in een rijtje op het filodeeg, snipper er wat peterselie over. Rol het vel filodeeg om de halloumi op, terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt (tijdens het rollen).

Werk de rolletjes af met wat sesamzaad.

Plaats de rolletjes op het bakpapier.

Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.

Haal de rolletjes dan uit de oven en serveer met de overgebleven peterselie.

Tafel Lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.