• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Lekker bij de borrel, of bij de lunch!

1
Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes – Bladerdeeg, ham en kaas, dat is een geweldige combinatie. Je maakt er een lekkere borrelhap mee, of een lunchbroodje. Je bakt in een handomdraai heerlijke ham-kaasrolletjes. Reken maar dat die heerlijke broodjes niet eens de tijd krijgen om af te koelen! Je kunt ook nog eens fantastisch variëren met dit recept. Genoeg reden om eens de keuken i te duiken om ze te maken.

Bladerdeeg, kant-en-klaar of zelf maken?

Het is het handigst om voor het maken van ham-kaasrolletjes vers bladerdeeg op een rol te gebruiken. Als je er op let dat je een rechthoekige lap bladerdeeg koopt, hoef je dat alleen maar te vullen, op te rollen en te snijden. Je vindt de rollen vers bladerdeeg in de supermarkt, in het koelvak. Natuurlijk kun je ook de bekende pakjes diepvriesbladerdeeg gebruiken, maar die moeten eerst ontdooien, en je moet ze aan elkaar gaan plakken om een grote lap deeg te krijgen. Zelf bladerdeeg maken kan ook. Natuurlijk kun je op de website ook vinden hoe je dat bladerdeeg zelf kunt maken. Het is even een uitdaging, en ook best een klusje, maar het is zeker leuk om het eens te proberen.

Bladerdeeg maken- Kaasstengel van bladerdeeg

Bladerdeeg maken

Om bladerdeeg te krijgen moet je het deeg, waar je mee start, toeren. Bladerdeeg maken kan op drie manieren de Hollandse-, Franse- en de snelle methode

Vul de ham-kaasrolletjes met wat jij lekker vindt

Voor het maken van ham-kaasrolletjes kun je elke soort ham of kaas gebruiken die jij lekker vindt. In het recept is belegen Goudse kaas en gekookte ham gebruikt. Maar heb je het liever wat pittiger? Gebruik dan eens een droge ham en oude kaas. Liever geen vlees? Dan laat je de ham weg en gebruik je een beetje extra kaas. Wat je ook kan doen is de tomatenpuree vervangen door pesto. Kortom, het recept voor ham-kaasrolletjes is heel geschikt om je creatief mee uit te leven! Zo kun je bij elke borrel of gelegenheid iets origineels op tafel zetten.

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Ham-kaasrolletjes

Porties: 9 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg, een rechthoekige lap
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 grote plakken ham
  • 100 gram geraspte kaas
  • een snufje gedroogde oregano
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ham-kaasrolletjes:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit, en besmeer het met de tomatenpuree en strooi er een snuf gedroogde oregano overheen.

Verdeel de plakken ham over de deeglap. Strooi de kaas over de ham, zodat de hele lap deeg bedekt is met kaas.

Rol nu het bladerdeeg voorzichtig over de lengte, van onderaf naar boven op. Druk de naad voorzichtig een beetje aan.

Snijd het opgerolde deeg in 9 gelijke stukken. Besmeer de ham-kaasrolletjes met het geklopte ei en leg ze plat in een grote bakvorm. Leg ze niet tegen elkaar aan, ze zetten nog uit tijdens het bakken.

Zet de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudgeel.

Haal de bakvorm uit de oven en laat de rolletjes op een rooster afkoelen.

De ham-kaasrolletjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas; groot, mini of als lunchwrap

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • Biefstuk met roquefortsaus

    Biefstuk met roquefortsaus; dat is smaak!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.