Ham-kaasrolletjes – Bladerdeeg, ham en kaas, dat is een geweldige combinatie. Je maakt er een lekkere borrelhap mee, of een lunchbroodje. Je bakt in een handomdraai heerlijke ham-kaasrolletjes. Reken maar dat die heerlijke broodjes niet eens de tijd krijgen om af te koelen! Je kunt ook nog eens fantastisch variëren met dit recept. Genoeg reden om eens de keuken i te duiken om ze te maken.
Bladerdeeg, kant-en-klaar of zelf maken?
Het is het handigst om voor het maken van ham-kaasrolletjes vers bladerdeeg op een rol te gebruiken. Als je er op let dat je een rechthoekige lap bladerdeeg koopt, hoef je dat alleen maar te vullen, op te rollen en te snijden. Je vindt de rollen vers bladerdeeg in de supermarkt, in het koelvak. Natuurlijk kun je ook de bekende pakjes diepvriesbladerdeeg gebruiken, maar die moeten eerst ontdooien, en je moet ze aan elkaar gaan plakken om een grote lap deeg te krijgen. Zelf bladerdeeg maken kan ook. Natuurlijk kun je op de website ook vinden hoe je dat bladerdeeg zelf kunt maken. Het is even een uitdaging, en ook best een klusje, maar het is zeker leuk om het eens te proberen.
Bladerdeeg maken
Om bladerdeeg te krijgen moet je het deeg, waar je mee start, toeren. Bladerdeeg maken kan op drie manieren de Hollandse-, Franse- en de snelle methode
Vul de ham-kaasrolletjes met wat jij lekker vindt
Voor het maken van ham-kaasrolletjes kun je elke soort ham of kaas gebruiken die jij lekker vindt. In het recept is belegen Goudse kaas en gekookte ham gebruikt. Maar heb je het liever wat pittiger? Gebruik dan eens een droge ham en oude kaas. Liever geen vlees? Dan laat je de ham weg en gebruik je een beetje extra kaas. Wat je ook kan doen is de tomatenpuree vervangen door pesto. Kortom, het recept voor ham-kaasrolletjes is heel geschikt om je creatief mee uit te leven! Zo kun je bij elke borrel of gelegenheid iets origineels op tafel zetten.
Kaas
Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!
Ham-kaasrolletjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol bladerdeeg, een rechthoekige lap
- 70 gram tomatenpuree
- 4 grote plakken ham
- 100 gram geraspte kaas
- een snufje gedroogde oregano
- 1 ei, losgeklopt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ham-kaasrolletjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit, en besmeer het met de tomatenpuree en strooi er een snuf gedroogde oregano overheen.
Verdeel de plakken ham over de deeglap. Strooi de kaas over de ham, zodat de hele lap deeg bedekt is met kaas.
Rol nu het bladerdeeg voorzichtig over de lengte, van onderaf naar boven op. Druk de naad voorzichtig een beetje aan.
Snijd het opgerolde deeg in 9 gelijke stukken. Besmeer de ham-kaasrolletjes met het geklopte ei en leg ze plat in een grote bakvorm. Leg ze niet tegen elkaar aan, ze zetten nog uit tijdens het bakken.
Zet de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudgeel.
Haal de bakvorm uit de oven en laat de rolletjes op een rooster afkoelen.
De ham-kaasrolletjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.
Tafel lekker !!