Hapjes met brie; vijf ideeën voor de borreltafel – Een klein beetje werk met een groot resultaat. Een puntje brie bij een glaasje wijn of bier is altijd lekker. Vaak wordt de brie (nog koud) op een plank gelegd en er wordt een pak toastjes opengetrokken. Brie op het toastje en klaar. Lekker jazeker, maar met minimale inzet wordt hetzelfde stuk brie heerlijk. Haal de hapjes een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Door de brie op kamertemperatuur te serveren bewijs, je jouw liefde en passie voor de hapjes die je serveert aan je gasten. Want brie op kamertemperatuur is, echt lekkerder!
Vijf makkelijk recepten voor hapjes met brie
Oké, brie op kamertemperatuur, en dan? Kijk in de koelkast en serveer jouw hapjes met brie met wat er ligt. Er zijn heel veel combinatiemogelijkheden. Met de recepten of ideeën in dit artikel doe je vast de nodige inspiratie op. Maar laat vooral je creativiteit het werk doen. Zo ontstaan er weer nieuwe ideeën en recepten en dat zijn vaak de allerbeste.
Brie en fruit
Een zuurtje doet het erg goed bij de vrij zware, maar heerlijk romige brie, het hapje wordt er gelijk een stuk frisser van. Kijk eens welk fruit je in huis hebt, aardbeien, bramen, bosbessen, druiven, perziken en ja, zelfs mandarijntjes zijn een feestje met brie. Het is ook erg lekker om gedroogde abrikozen, pruimen of dadels te vullen met een stukje brie. Je hebt dus geen ingewikkelde recepten nodig, nee, je prikt gewoon een stukje fruit op een stukje brie. Zo serveer je makkelijke hapjes met brie en toch worden je gasten hier echt blij van.
Deze hapjes met brie zijn doordacht van bodem tot topping
Neem eens een snee roggebrood of volkorenbrood wat je kort kunt roosteren in plaats van de eeuwige toastjes of stokbrood. Ben je van het koolhydraatarme? Dan kun je ook voor komkommer als ondergrond kiezen.
Wie helemaal perfect voor de dag wil komen maakt de hapjes met brie af met een topping van chutney. En als je geen chutney in huis hebt kan dat ook met een lekkere jam of een balsamico crème.
Hapjes met brie; vijf ideeën voor de borreltafel
En natuurlijk is er een selectie aan hele makkelijke recepten voor je. Probeer onderstaande ideeën en wordt de gastheer of gastvrouw waar iedereen graag naar terugkomt.
Brie, kerstomaatje en basilicum
Supermakkelijk. Snij de brie in gelijke vierkantjes, leg op elk vierkantje een blaadje basilicum en een kerstomaatje. Prik het vast met een cocktailprikker.
Roggebrood, brie en vijgenchutney
Simpel en robuust. Snij roggebrood en brie in vierkantjes van gelijke grootte. Beleg het roggebrood met de brie en schep er een theelepel vijgenchutney op.
Brie, aardbei en balsamicocrème
Te lekkere hapjes met brie! Snij de brie in vierkantjes. Neem een halve aardbei, of als je kleintjes hebt een hele, en prik ze met een cocktailprikker op de brie. Druppel er vlak voor het serveren wat balsamicocrème op.
Komkommer, brie en walnoot
Gezonde snack: snij een komkommer in plakjes en beleg die met vierkantjes brie, leg er een walnoot op.
Gedroogde abrikoos met brie
Neem een zachte gedroogde abrikoos en snij die overdwars doormidden. Neem een stukje brie ter grootte van de abrikoos en leg die tussen de 2 helften. Als de gedroogde abrikozen hard zijn, kun je ze een uurtje laten weken in lauw water. Dep ze dan droog voor gebruik.
Tip: voor mooie vierkantje snij je eerst lange plakken en daarna vierkantjes
Lekkere hapjes met brie maken is dus echt niet zo lastig. Sterker nog met deze recepten heb je vijf makkelijke ideeën om zelf aan de slag te gaan. En als je zelf nog een fantastische combinatie weet, mag je die gerust in de reacties zetten. Laat die inspiratie maar komen!
Tafel lekker !!
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Lekkere tips voor mijn hapjes
Daar doen we het voor Alice 😉