• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

Een borrelhapje met kaas en roggebrood

1
kaasdomino

Kaasdomino – Een ouderwets lekker borrelhapje van kaas en roggebrood. Maar wel eentje waar je punten mee scoort als je ze serveert bij een borrel! Zet jij bij de eerstvolgende borrel kaasdomino op tafel?

Roggebrood met kaas

Eigenlijk gaat het hier over roggebrood met kaas. Je hebt dus maar een paar ingrediënten nodig voor een heerlijke kaasdomino. Dus een goede reden om ze eens vaker op tafel te zetten.

Kaasdomino is simpel, maar juist daarom is het zo lekker

De meeste Nederlanders eten heel graag brood met kaas. Als ontbijt, als lunch en dus ook bij de borrel. Vaak is dat brood een boterham, maar bij de borrel kies je voor stevig roggebrood. De kaasdomino van vroeger werd steevast gemaakt met Fries roggebrood. Dit is een donker roggebrood met de hele korrel. Maar je kunt natuurlijk alle soorten roggebrood gebruiken. Kies het soort of de soorten die jij het lekkerst vindt. In het recept hier is een roggebrood met rozijnen en noten gebruikt en daar is dezelfde vulling in gedaan. Zo heb je met weinig werk toch twee verschillende kaasdomino’s.

Rasp de kaas zelf, dit is echt veel lekkerder!!

Koop echt lekkere kaas en rasp die zelf

De vulling is een stevige crème van boter en kaas. Koop voor de kaasdomino een lekkere pittige belegen of oude kaas. En rasp die kaas vooral zelf. Dit is zoveel lekkerder dan de geraspte kaas uit de zakjes. Zelf raspen is gewoon verser en in die zakjes zitten ook allerlei onnodige toevoegingen. En die boter is natuurlijk echte lekkere roomboter voor een volle smaak. De boter klop je luchtig met een snufje chilipeper, tot die bijna wit ziet. Daar roer je de geraspte kaas door en dan is het alleen nog maar een kwestie van smeren en snijden. Wel eerst even op laten stijven voor je de grote plakken kaasdomino in mooie strakke stukken gaat snijden.

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

De kaasdomino in twee varianten

Porties: een plank vol
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 sneetjes roggebrood
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram zachte roomboter
  • snufje chilipoeder

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaasdomino:

Klop de boter met een snufje chilipoeder, mooi wit en luchtig. Roer er de kaas doorheen.

Leg 4 sneetjes roggebrood op een plank en besmeer ze met de helft van de crème. Leg er netjes recht 4 sneetjes roggebrood bovenop en besmeer ze met de rest van de crème. Dek af met de laatste 4 sneetjes en strijk de zijkanten een beetje recht met een mes.

Zet de kaasdomino een half uurtje of langer in de koelkast om op te stijven. Hoe kouder hij is, hoe beter je hem kunt snijden.

Snijd de blokken in repen, driehoeken of blokjes met een scherp mes. Bewaar de kaasdomino’s koud, maar serveer ze op kamertemperatuur, zo komt de smaak het beste tot zijn recht.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.