• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Kaastoastjes; een succes op ieder feestje

Lekker bij een kopje soep, of als borrelhapje!

Redactie door Redactie
in Hapjes
0
4
Kaastoastjes

Kaastoastjes – Als je kaas gaat kopen in de supermarkt of bij de kaasboer. Hoe vaak laat jij je dan verleiden om een pak kaaskoekjes, kaasballetjes of kaaswafels mee te nemen. Want eerlijk is eerlijk, iedereen lust dat. Maar wat nu al jij die zelf maakt en op een feestje met een grote schaal van die heerlijke kaastoastjes aan komt zetten? Ze verwachten misschien blokjes kaas of bitterballen, maar dan kom jij met deze makkelijk te maken lekkernij op de proppen. Dat het zo makkelijk is hoef je ze natuurlijk niet te vertellen. Wees voor dat ene moment de trotse kok en incasseer die complimenten.

Oud brood, boter en kaas

Nederlandser wordt het niet als je de titel leest. Maar zo Nederlands is het dus ook. In een half uurtje tijd maak jij warme en knapperige kaastoastjes uit eigen oven. In basis heb je daar alleen oud brood, boter en kaas voor nodig. Dus regel een flink stuk kaas, wel een echte!!! en rasp daar 200 gram van. De rest is voor morgen op een broodje. O, en gebruik ook gewoon echte roomboter. Want dat geeft veel meer smaak.

Jouw kaastoastjes in plaats van die van een fabrikant

Oké, eerlijk is eerlijk, er worden ook ambachtelijke kaastoastjes in verschillende winkels aangeboden. Die zijn echt wel lekker, maar je moet wel zoeken naar de goede. Als je dat gevonden hebt, zul je misschien denken dat je hier niet aan hoeft te beginnen. Oeps! Lees dan nog even verder:

Hieronder vind je het basisrecept voor heerlijke kaastoastjes uit eigen oven. Je kunt die basis maken en serveren als tussendoortje, als voorgerecht , als bijgerecht bij een kop soep of als borrelhapje. Verzin het maar. Maar hoe leuk is het als je met dit basisrecept aan de slag gaat om jouw eigen kaastoastjes te maken. Gewoon net even anders, en aangepast aan je eigen smaak. Je vindt hieronder wat opties om die eigen touch er aan te geven. En, als je meer ideeën hebt, deel ze dan vooral even in het reactieformulier onder deze pagina.

Brood: De kaastoastjes worden gemaakt op uitgestoken stukjes brood. Daar kun je natuurlijk witbrood voor nemen, maar je kunt ook eens ander brood gebruiken, of gebruik gewoon wat je nog hebt liggen. Als je brood met bijvoorbeeld sesamzaad of maanzaad gebruikt voeg je natuurlijk extra smaak toe.

Kaas: ook die kun je aanpassen. In het basisrecept hieronder is oude kaas gebruikt voor de kaastoastjes, maar je kunt ook prima belegen of jonge kaas gebruiken. Of neem eens een kaassoort waar een smaakje aan toegevoegd is. Denk aan komijnekaas, of een soort waar een of meerdere kruiden of pepers aan toegevoegd zijn.

Boter: Gebruik voor de beste smaak goede roomboter. Dat geeft zo’n mooie, volle romige smaak mee. Het liefst een echte boeren roomboter. Maar van die boter kun je ook eerst kruidenboter of tomatenboter maken en die vervolgens gebruiken voor de toastjes. Zo maak je er jouw eigen stijl van. Let wel op dat je niet alle onderdelen in smaak verandert, het moet wel bij elkaar blijven passen.

Formaat: Je kunt ook het formaat aanpassen. Maak eens wat grotere kaastoastjes, of geef ze in plaats van een ronde, een andere vorm. Hiervoor kun je heel goed koekjesstekers gebruiken. Maak er jouw eigen creatieve vorm van. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

 

En dan nog even dit:

Je houdt ongetwijfeld brood over als je daar die vormpjes uitsteekt. Gooi die restjes niet weg, maar gebruik ze om later croutons te bakken voor in een salade of in een soep.

Vers gebakken kaastoastjes zijn het allerlekkerst. Ze zijn dan nog warm en dat wil je serveren. Ze gaan waarschijnlijk allemaal op, maar als dat niet lukt, weet dan dat je ze ook koud kunt eten.

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Kaastoastjes

Porties: 32 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 sneetjes oud wit brood
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels geraspte sjalot
  • 2 theelepels mosterd naar keuze
  • 200 gram vers geraspte oude kaas
  • 32 stukjes rode paprika om te garneren
  • een paar takjes gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaastoastjes:

Verwarm de oven op de grillstand voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de boter met de mosterd en de geraspte sjalot.

Steek met een borrelglas uit elke snee brood 4 rondjes. Verdeel ze over de bakplaat.

Besmeer elk rondje met wat van het botermengsel.

Bestrooi elk rondje met een flinke laag van de geraspte kaas, en garneer met een stukje paprika. Bestrooi met wat gehakte peterselie.

Plaats de bakplaat een paar minuten onder de grill tot de kaastoastjes langzaam goudbruin beginnen te kleuren.

Serveer de toastjes warm. Lekker bij een kop soep, als borrelhap, of gewoon als snack.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!