• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Kaasvlinders; hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg

Gemaakt met Goudse kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
2
kaasvlinders

Kaasvlinders; hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg – Houd je ook zo van koekjes bakken? Bak dan eens kaasvlinders. Heerlijke, hartige koekjes, lekker voor bij een glaasje wijn. Met wat bladerdeeg en zelfgeraspte kaas, maak je een heerlijk koekje wat er ook nog eens spectaculair uitziet. Maak er dan gelijk wat meer kaasvlinders en verpak ze in een leuk blik als cadeau. Dat is weer eens wat anders dan een bosje bloemen. Zeker weten dat de ontvanger er blij mee is.

Kaasvlinders van zelfgemaakt bladerdeeg

Het lekkerste zijn die kaasvlinders natuurlijk als je ze maakt met zelfgemaakt bladerdeeg. Het is even een werkje, maar het resultaat is er dan ook naar. Het is zoveel lekkerder en je hebt echt voldoening van je werk. Je kunt als je voor de makkelijke weg kiest natuurlijk ook plakjes bladerdeeg nemen, maar neem maar aan, als je eenmaal je zelfgemaakte bladerdeeg hebt geproefd, zul je het echt vaker zelf gaan maken. Maak dan wat meer in een keer dan alleen voor de kaasvlinders en doe dan porties van ongeveer 400 gram in een plastic zak in de vriezer. Als je dan bladerdeeg nodig denkt te hebben, neem je het een dag vooraf uit de vriezer en leg je het in de koelkast om rustig te laten ontdooien.

Goudse kaas, vers van het mes

Steeds vaker zie je in de koelingen voorgesneden kaas liggen. Handig voor op je boterham, maar waarom niet gewoon een groot stuk kaas? Voor 10 tot 15 euro per kilo koop je Goudse kaas aan een stuk. Zorg voor een goede kaasschaaf (dat is soms best een dingetje) en een goede rasp. Schaaf de kaas voor op de boterham en het laatste stukje dat je niet meer kunt schaven, rasp je voor de kaasvlinders bijvoorbeeld. Je maakt het dus op voor een lekker hapje bij de borrel. Die zelf geraspte kaas kan natuurlijk ook op ovenschotels en is ideaal in een heerlijke zelfgemaakte kaassaus.

Kaasvlinders maken
Kaasvlinders recept
kaasvlinders
Goudse kaas

Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!

Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!

Kaasvlinders

Porties: Een trommeltje vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • bladerdeeg
  • zelf geraspte jong belegen kaas
  • 1 ei
  • een snufje zout

Bereidingswijze van dit recept

Kaasvlinders bakken doe je zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop het ei los met een klein beetje water en het zout en zet apart.

Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige plak van 3-4 mm dik.

Snijd de plak bij op ongeveer 12 cm. De lengte is niet belangrijk, hoe langer de plak hoe meer koekjes.

Smeer de plak licht in met het ei en strooi er royaal kaas overheen. Druk iets vast en vouw aan beide zijden een cm naar binnen en besmeer dit lichtjes met ei. Vouw nu nog 1 maal om tot ze in het midden elkaar bijna raken, maar houd een klein stukje tussenruimte zodat je ze tegen elkaar kunt leggen. Duw een beetje aan en snijd er plakjes van 1 cm dik van.

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd voldoende afstand, ze worden groter tijdens het bakken.

Bak de koekjes 12- 15 minuten, in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

Laat ze volledig afkoelen. Verpakt in een blik of koektrommel zijn de kaasvlinders zeker 2 weken houdbaar, maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!