Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade – Als je lekker aan het borrelen bent, dan horen daar natuurlijk ook lekkere hapjes bij. En een warme snack is daarbij best een welkom hapje. Kippenvleugels zijn daar heel geschikt voor, want je kunt ze zo uit de hand eten en ze zijn snel klaar. Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade zijn een heerlijk pittige hap waarmee je je gezelschap aangenaam verrast. Gewoon gebakken in de koekenpan, dus lekker snel geregeld! Overigens kun je die kippenvleugeltjes natuurlijk ook heel goed bij je warme maaltijd eten.
Kies je platte kippenvleugels of hele?
En dan ga je boodschappen doen. De poelier of de slager gaat je vragen welke kippenvleugeltjes je wilt hebben, ‘platte kippenvleugels’ of ‘hele’. Maar weet jij het verschil tussen die twee soorten? Platte kippenvleugeltjes zijn ontdaan van het bovenste stukje. In principe maakt het niet uit welke kippenvleugels je kiest, voor het recept van kippenvleugeltjes in shoarmamarinade kun je ze beiden gebruiken, al eten de platte vleugeltjes als borrelhapje uit de hand wel iets makkelijker.
Doe het lekker zelf! Zelfgemaakte saus bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Wil je vrienden maken? Zet dan bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade een zelfgemaakte knoflooksaus op tafel. Niet dat standaard flesje van 89 cent dat iedereen heeft, maar een echt lekkere knoflooksaus. O en, je kunt de smaakstijl helemaal aanpassen door je shoarmakruiden zelf samen te stellen. Als je het doet moet je het goed doen. Toch?
Shoarmakruiden zelf mengen
Shoarmakruiden zelf mengen is echt de moeite waard. Dit is zo'n recept dat in de loop der jaren steeds een beetje geperfectioneerd is.
Knoflooksaus zelf maken met zure room is echt het allerlekkerst
Als je eenmaal zelf knoflooksaus gemaakt hebt, wil je niet anders meer. Dit is zo veel lekkerder dan de kant-en-klare versie.
Als je het op deze manier serveert, zie je straks vieze snoeten met een brede glimlach. En daar hebben we dat uurtje in de keuken graag voor over!
Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Tips bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Houd er rekening mee dat dit een recept is dat je moet voorbereiden. De kippenvleugels moeten echt minstens een uur of drie marineren, langer mag natuurlijk altijd. Voor het bakken heb je ongeveer 25 minuten nodig. Heb je liever je handen vrij als je gasten ontvangt? Maak de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade dan van tevoren al klaar en warm ze afgedekt in de oven op als je ze wilt serveren.
Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo (platte) kippenvleugels
- 3 eetlepels shoarmakruiden met zout
- 5 eetlepels neutrale olie
- neutrale olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kippenvleugeltjes in shoarmamarinade:
Meng de shoarmakruiden met de olie. Smeer de kippenvleugels in met de marinade en zet ze minstens 3 uur in de koelkast, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
Haal de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade een half uur voor je ze gaar klaarmaken uit de koelkast. Zo kunnen ze op de juiste temperatuur komen voor je ze gaat bakken.
Verhit wat olie of boter in een grote koekenpan. Laat lichtbruin worden. Bak de kippenvleugels rondom bruin aan. Zet het vuur wat lager en bak de kippenvleugels in ongeveer 25 minuten gaar. Draai ze af en toe om. Gebruik hiervoor een vleestang.
Heb je geen grote koekenpan, bak de kippenvleugeltjes dan in twee porties.
Serveer de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade met (zelfgemaakte) knoflooksaus. Als je de kippenvleugels bij de maaltijd serveert, geef er dan frietjes of pitabrood bij.
Tafel lekker !!