• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Zo maak je lekker kruidige kiphapjes

Redactie door Redactie
in Hapjes
1
0
Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade – Als je lekker aan het borrelen bent, dan horen daar natuurlijk ook lekkere hapjes bij. En een warme snack is daarbij best een welkom hapje. Kippenvleugels zijn daar heel geschikt voor, want je kunt ze zo uit de hand eten en ze zijn snel klaar. Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade zijn een heerlijk pittige hap waarmee je je gezelschap aangenaam verrast. Gewoon gebakken in de koekenpan, dus lekker snel geregeld! Overigens kun je die kippenvleugeltjes natuurlijk ook heel goed bij je warme maaltijd eten.

Kies je platte kippenvleugels of hele?

En dan ga je boodschappen doen. De poelier of de slager gaat je vragen welke kippenvleugeltjes je wilt hebben, ‘platte kippenvleugels’ of ‘hele’. Maar weet jij het verschil tussen die twee soorten? Platte kippenvleugeltjes zijn ontdaan van het bovenste stukje. In principe maakt het niet uit welke kippenvleugels je kiest, voor het recept van kippenvleugeltjes in shoarmamarinade kun je ze beiden gebruiken, al eten de platte vleugeltjes als borrelhapje uit de hand wel iets makkelijker.

Doe het lekker zelf! Zelfgemaakte saus bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Wil je vrienden maken? Zet dan bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade een zelfgemaakte knoflooksaus op tafel. Niet dat standaard flesje van 89 cent dat iedereen heeft, maar een echt lekkere knoflooksaus. O en, je kunt de smaakstijl helemaal aanpassen door je shoarmakruiden zelf samen te stellen. Als je het doet moet je het goed doen. Toch?

Shoarmakruiden zelf mengen

Shoarmakruiden zelf mengen

Shoarmakruiden zelf mengen is echt de moeite waard. Dit is zo'n recept dat in de loop der jaren steeds een beetje geperfectioneerd is.

knoflooksaus

Knoflooksaus zelf maken met zure room is echt het allerlekkerst

Als je eenmaal zelf knoflooksaus gemaakt hebt, wil je niet anders meer. Dit is zo veel lekkerder dan de kant-en-klare versie.

Als je het op deze manier serveert, zie je straks vieze snoeten met een brede glimlach. En daar hebben we dat uurtje in de keuken graag voor over!

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!

Tips bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Houd er rekening mee dat dit een recept is dat je moet voorbereiden. De kippenvleugels moeten echt minstens een uur of drie marineren, langer mag natuurlijk altijd. Voor het bakken heb je ongeveer 25 minuten nodig. Heb je liever je handen vrij als je gasten ontvangt? Maak de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade dan van tevoren al klaar en warm ze afgedekt in de oven op als je ze wilt serveren.

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Porties: -
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo (platte) kippenvleugels
  • 3 eetlepels shoarmakruiden met zout
  • 5 eetlepels neutrale olie
  • neutrale olie of boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kippenvleugeltjes in shoarmamarinade:

Meng de shoarmakruiden met de olie. Smeer de kippenvleugels in met de marinade en zet ze minstens 3 uur in de koelkast, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.

Haal de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade een half uur voor je ze gaar klaarmaken uit de koelkast. Zo kunnen ze op de juiste temperatuur komen voor je ze gaat bakken.

Verhit wat olie of boter in een grote koekenpan. Laat lichtbruin worden. Bak de kippenvleugels rondom bruin aan. Zet het vuur wat lager en bak de kippenvleugels in ongeveer 25 minuten gaar. Draai ze af en toe om. Gebruik hiervoor een vleestang.

Heb je geen grote koekenpan, bak de kippenvleugeltjes dan in twee porties.

Serveer de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade met (zelfgemaakte) knoflooksaus. Als je de kippenvleugels bij de maaltijd serveert, geef er dan frietjes of pitabrood bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin22VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!