Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Serveer als voorgerecht of als hapje bij de borrel

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
komkommer zalm rolletjes

 Komkommer zalm rolletjes – Een goed begin is het halve werk, komkommer zalm rolletjes zijn een perfecte start voor een gezellig etentje.

Komkommer zalm rolletjes, ga voor gemak met allure

De rolletjes van komkommer zijn heerlijk als voorgerecht met gerookte zalm maar ook perfect voor speciale gelegenheden of als hapje bij een borrel. De rolletjes combineren de frisheid van komkommer met de zilte smaak van gerookte zalm en een kruidige roomkaas. En het mooie is dat de feestelijke uitstraling van dit voorgerechtje niet prijs geeft dat ze zo eenvoudig te maken zijn.

De perfecte komkommer

Voor komkommer zalm rolletjes is het aan te raden om de perfecte komkommer te kiezen. Ga voor een stevige, rechte komkommer die niet te dik is met een heldergroene kleur. Dikke komkommers bevatten vaak veel meer vocht, waardoor de rolletjes sneller vocht loslaten en minder knapperig blijven. Bovendien worden de plakken van een dikke komkommer erg breed en daardoor de rolletjes te groot en te grof.

Zorg voor mooie dunne plakken

Snijd de komkommer na het wassen in dunne, langwerpige plakken met behulp van een mandoline of een kaasschaaf. Je wil echt dunne plakken, dikke plakken zijn bijna niet te rollen zonder dat ze breken. Het is ook niet de bedoeling dat je een halve komkommer als voorgerecht op je bord krijgt, maar alleen een lekker en smaakvol hapje.

Gerookte zalm een echte smaakmaker

De gerookte zalm is de smaakmaker van dit gerecht. Kies voor kwaliteit en koop gerookte zalm die vers en smaakvol is. Snijd de gerookte zalm in dunne, rechthoekige plakken die qua grootte passen bij de plakken komkommer. Zorg ervoor dat je de zalm niet te dik snijdt, en dat ze mooi op de plakken komkommer passen. Maak de komkommer zalm rolletjes niet te ver vooruit, want het zout van de zalm maakt dat de komkommer vocht verliest en zachter wordt.

Fris, zilt en natuurlijk romig en kruidig

Roomkaas met lekker veel verse kruiden maakt het gerechtje helemaal af. De romige en kruidige smaak geven precies de juiste balans die je zoekt in een lekker en makkelijk voorgerecht. Serveer er appelkappertjes en eventueel een lekker stukje brood bij en je weet zeker dat de start van je dinertje goed zit.

komkommer zalm rolletjes maken

Komkommer

Lekker fris met komkommer – recepten en tips voor elke dag

Ontdek veelzijdige komkommerrecepten: van frisse salades tot verrassende warme gerechten. Laat je inspireren en geniet van deze gezonde groente!

Een makkelijk voorgerecht

Een makkelijk voorgerecht; met deze recepten steel je de show

Een lekker voorgerecht, maar niet ingewikkeld? Met verse ingrediënten kun je een makkelijk voorgerecht maken, waarmee jij de show steelt!

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.

Komkommer zalm rolletjes

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1-2 komkommers
  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram roomkaas
  • 3 takjes dille
  • 2 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je komkommer zalm rolletjes:

Pluk de dille van de takjes en houd acht mooie plakjes apart. Hak de rest van de dille samen met de peterselie en de bieslook fijn. Roer de roomkaas los en meng er de fijngesneden kruiden door. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd 8 dunne plakken van de komkommer met een mandoline of kaasschaaf. De eerste plak kun je niet gebruiken voor de rolletjes, die heeft te veel schil. Heeft de komkommer veel waterige zaden gebruik dat stuk dan niet. Begin dan aan de andere kant met snijden. Het is dus afhankelijk van de dikte van de plakken en de stevigheid van de komkommer of je een tweede nodig hebt. Leg de plakken komkommer mooi naast elkaar.

Neem de zalm en snijd het in repen die net zo breed zijn als de plakken komkommer. Leg ze op de komkommer en bestrijk ze voorzichtig met de kruidenroomkaas. Rol de belegde komkommer strak op en steek de rolletjes vast met een prikker. Decoreer de rolletjes met een plukje dille.

Serveer de komkommer rolletjes liefst binnen een uur, dan zijn ze het lekkerst. Later kan zeker ook, de komkommer zal dan iets zachter worden. Decoreer het bord of de schaal met appelkappertjes om erbij te eten.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin15TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief