Komkommer zalm rolletjes – Een goed begin is het halve werk, komkommer zalm rolletjes zijn een perfecte start voor een gezellig etentje.
Komkommer zalm rolletjes, ga voor gemak met allure
De rolletjes van komkommer zijn heerlijk als voorgerecht met gerookte zalm maar ook perfect voor speciale gelegenheden of als hapje bij een borrel. De rolletjes combineren de frisheid van komkommer met de zilte smaak van gerookte zalm en een kruidige roomkaas. En het mooie is dat de feestelijke uitstraling van dit voorgerechtje niet prijs geeft dat ze zo eenvoudig te maken zijn.
De perfecte komkommer
Voor komkommer zalm rolletjes is het aan te raden om de perfecte komkommer te kiezen. Ga voor een stevige, rechte komkommer die niet te dik is met een heldergroene kleur. Dikke komkommers bevatten vaak veel meer vocht, waardoor de rolletjes sneller vocht loslaten en minder knapperig blijven. Bovendien worden de plakken van een dikke komkommer erg breed en daardoor de rolletjes te groot en te grof.
Zorg voor mooie dunne plakken
Snijd de komkommer na het wassen in dunne, langwerpige plakken met behulp van een mandoline of een kaasschaaf. Je wil echt dunne plakken, dikke plakken zijn bijna niet te rollen zonder dat ze breken. Het is ook niet de bedoeling dat je een halve komkommer als voorgerecht op je bord krijgt, maar alleen een lekker en smaakvol hapje.
Gerookte zalm een echte smaakmaker
De gerookte zalm is de smaakmaker van dit gerecht. Kies voor kwaliteit en koop gerookte zalm die vers en smaakvol is. Snijd de gerookte zalm in dunne, rechthoekige plakken die qua grootte passen bij de plakken komkommer. Zorg ervoor dat je de zalm niet te dik snijdt, en dat ze mooi op de plakken komkommer passen. Maak de komkommer zalm rolletjes niet te ver vooruit, want het zout van de zalm maakt dat de komkommer vocht verliest en zachter wordt.
Fris, zilt en natuurlijk romig en kruidig
Roomkaas met lekker veel verse kruiden maakt het gerechtje helemaal af. De romige en kruidige smaak geven precies de juiste balans die je zoekt in een lekker en makkelijk voorgerecht. Serveer er appelkappertjes en eventueel een lekker stukje brood bij en je weet zeker dat de start van je dinertje goed zit.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Voorgerechten met gerookte zalm
Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.
Een makkelijk voorgerecht; met deze recepten steel je de show
Een lekker voorgerecht, maar niet ingewikkeld? Met verse ingrediënten kun je een makkelijk voorgerecht maken, waarmee jij de show steelt!
Komkommer zalm rolletjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1-2 komkommers
- 200 gram gerookte zalm
- 150 gram roomkaas
- 3 takjes dille
- 2 takjes peterselie
- 10 sprietjes bieslook
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je komkommer zalm rolletjes:
Pluk de dille van de takjes en houd acht mooie plakjes apart. Hak de rest van de dille samen met de peterselie en de bieslook fijn. Roer de roomkaas los en meng er de fijngesneden kruiden door. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd 8 dunne plakken van de komkommer met een mandoline of kaasschaaf. De eerste plak kun je niet gebruiken voor de rolletjes, die heeft te veel schil. Heeft de komkommer veel waterige zaden gebruik dat stuk dan niet. Begin dan aan de andere kant met snijden. Het is dus afhankelijk van de dikte van de plakken en de stevigheid van de komkommer of je een tweede nodig hebt. Leg de plakken komkommer mooi naast elkaar.
Neem de zalm en snijd het in repen die net zo breed zijn als de plakken komkommer. Leg ze op de komkommer en bestrijk ze voorzichtig met de kruidenroomkaas. Rol de belegde komkommer strak op en steek de rolletjes vast met een prikker. Decoreer de rolletjes met een plukje dille.
Serveer de komkommer rolletjes liefst binnen een uur, dan zijn ze het lekkerst. Later kan zeker ook, de komkommer zal dan iets zachter worden. Decoreer het bord of de schaal met appelkappertjes om erbij te eten.
Tafel lekker !!