Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Eieren met smaak en een lekkere bite

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
Krokant gefrituurd ei

Krokant gefrituurd ei – Een leuke afwisseling op de bekende frituursnacks die niet alleen bij vegetariërs in de smaak valt. Met een krokant gefrituurd ei zet je een bijzonder originele snack op tafel!

Serveer eens een lekker krokant gefrituurd eitje

Als je eens een ander hapje op tafel wilt zetten dan bitterballen of blokjes kaas, is een ei een leuke afwisseling op de borrelplank. Voor de gefrituurde eieren gebruik je hardgekookte eieren, die je voorziet van een korstje. Dit korstje (dat in principe hetzelfde is als bij een bitterbal of kroket) geeft de eieren, behalve een krokante bite, ook extra smaak.

Geef krokant gefrituurd ei ook eens bij asperges

Ook voor kleine eitjes

In dit recept maak je gebruik van halve eieren. Maar als je scharreleieren hebt, is het ook erg leuk om een krokant gefrituurd ei te maken met hele kleine eitjes. Kwarteleitjes bijvoorbeeld zijn erg geschikt voor een luxe variant. Die kun je gebruiken als onderdeel van een luxe voorgerecht met bijvoorbeeld asperges.

Paneer eens met panko, voor een super krokant gefrituurd ei

Panko is een grove variant van paneermeel. Omdat panko een grovere structuur heeft, geeft dit ook een meer krokante korst dan je bereikt met gewoon paneermeel. Omdat gekookte eieren vrij glad zijn is het paneren net iets minder makkelijk. Daarom wentel je ze eerst door de bloem. Hierna gaan ze door een papje van eiwit, water en bloem dat op smaak is gebracht met cajunkruiden. Na dit badje worden ze goed door de panko gewenteld, zodat het hele ei bedekt is. Lukt dit de eerste keer niet goed, geen probleem. Rol ze dan nogmaals door het papje en de panko voor een super krokant gefrituurd ei.

Pittig, kruidig of juist subtiel van smaak

Doordat je aan je paneermengsel allerlei kruiden kunt toevoegen kun je het laagje voor het krokant gefrituurd ei net zo pittig of kruidig maken als je zelf wilt. In dit recept is gebruiktgemaakt van cajunkruiden, maar je kunt er ook kerrie, paprika of andere specerijen voor gebruiken. Gebruik geen verse of grove gedroogde kruiden, die zullen verbranden bij het bakken.

Ei op de borrelplank

Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee

Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.

Krokant gefrituurd ei

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 eieren
  • 100 gram panko
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels cajunkruiden
  • zonnebloemolie om in te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je krokant gefrituurd ei:

Kook 4 eieren hard. Voor een normaal ei op kamertemperatuur is dit 8 minuten. Laat de eieren afkoelen en pel ze.

Van het overgebleven ei gebruik je alleen het eiwit. Hierbij doe je 2 eetlepels water, 1 eetlepel bloem en een theelepel cajunkruiden. Roer dit in een kommetje tot een egaal papje.

In een ander kommetje doe je 1 eetlepel bloem en weer een ander, iets groter kommetje, is voor de panko, die je mengt met 2 theelepels cajunkruiden.

Snijd de afgekoelde eieren in de lengte doormidden. Rol ze nu een voor een eerst door de bloem, dan door het eiwitmengsel en dan door de gekruide panko. Leg weg op een bord bedekt met huishoudfolie. Als dat nodig is, herhaal je de laatste 2 stappen.

Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden en bak de eieren tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi de eieren met nog een klein beetje extra zout naar smaak. Serveer krokant gefrituurd ei het liefst warm.

Je kunt de eieren vooraf bakken en in de oven opwarmen of alvast paneren en later vers afbakken, wat natuurlijk het lekkerste is.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Reacties 2

  1. Greet Schut says:
    1 jaar geleden

    Ik ga veel uit proberen.
    Geweldige ideeën.
    Dank.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Dankjewel voor dit mooie compliment Greet. Veel plezier bij het uitproberen.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Eieren

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief