Krokante garnalen oftewel garnalenbeignets – dit recept voor krokante garnalen wordt jouw nieuwe favoriete fingerfood van vis! De garnalenbeignets zijn een ware traktatie bij de borrel. Wedden dat je er niet genoeg van krijgt?
Krokante garnalen zijn de perfecte snack
Garnalen in een knapperig jasje van deeg met een sappige binnenkant, gedipt in een heerlijk zoetzuur sausje op basis van sinaasappel. Klinkt dat nu niet als een feestje in je oren? Geloof het maar, het wordt ook een feestje in je mond en een feestje aan je hapjestafel! Van de krokante garnalen krijg je niet genoeg! Dat je dit alles serveert in 25 minuten, dat is ook mooi meegenomen!
Snel en makkelijk op je borreltafel
Het klinkt misschien allemaal erg ingewikkeld, maar dat is het zeker niet! Met een beetje goede skills maak je al snel het beslag voor de krokante garnalen oftewel garnalenbeignets. Aan frituren is ook niets moeilijks. De grootste klus in dit recept van de garnalenbeignets is het pellen en schoonmaken van de garnalen.
Goed voorbereid; grote garnalen gepeld als een expert
Als je de perfecte gefrituurde krokante garnalen wilt serveren, mag je ook wel wat extra je best doen om ze goed te pellen. Houd hiervoor de garnaal vast bij de staart en trek voorzichtig de schaal en pootjes eraf, begin bij de kopkant, verwijder voor dit recept ook de kop van de garnaal. Gooi die zeker niet weg, je kunt daar nog een heerlijke garnalenbouillon van trekken. Laat het laatste stukje van de schaal aan de staart zitten voor een mooiere presentatie en zo kun je de krokante garnalen ook makkelijker oppakken tijdens de bereiding. Gebruik een scherp mes om een sneetje langs de rug van de garnaal te maken. Trek voorzichtig het zwarte darmkanaal eruit en gooi het weg. Spoel de garnaal af onder koud water om restjes te verwijderen. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Zo heb jij de garnalen gepeld als een echte expert. Nu ben je helemaal klaar om jouw nieuwe favo snack te gaan maken: garnalenbeignets.
Krokante garnalen met een zoetzure sinaasappeldipsaus
Wil je het extra feestelijk maken? Serveer de krokante garnalen dan met een snelle en makkelijke dipsaus van sinaasappel. Die dipsaus is supersnel gemaakt en smaakt fenomenaal! Proef het en je trekt geen flesje zoetzure saus meer open.
Verwarm 200 ml sinaasappelsap in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 theelepel rijstazijn toe, en roer goed door. Los 1 theelepel maizena op in 2 eetlepels water. Giet dat bij de saus en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen voor je het serveert. Maak de saus extra pittig door er een theelepel chilivlokken aan toe te voegen. Maak de saus nog smaakvoller met wat fijngesneden verse koriander.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Sinaasappel
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Krokante garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 grote garnalen
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 flesje koud, blond bier
- 3 eieren
- zout en peper
- 1 liter frituurolie of zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij jouw nieuwe favo snack: Krokante garnalen oftewel garnalenbeignets:
Pel de garnalen, maar laat het staartstuk zitten. Dep de garnalen droog.
Mix in een grote kom de bloem, het zout en peper.
Voeg 1 ei in zijn geheel toe. Voeg ook het bier toe en mix tot een glad deeg zonder klontjes. Splits de twee andere eieren. Het eigeel gebruik je, in dit recept voor krokante garnalen, niet.
Klop de twee eiwitten tot schuim en schep luchtig onder het deegbeslag.
Verwarm de olie tot 180 graden.
Haal de garnalen 1 voor 1 door het beslag en frituur 1 voor 1. Doe niet meer dan 6 garnalen tegelijk in de hete olie.
Dubbel door het deeg halen resulteert in een krokant gefrituurde garnaal, met een laagje zachter deeg van binnen.
Zodra het deeg gestold is rond de garnalen, haal je de garnalen uit de olie en dan herhaal je het proces.
Frituur de garnalen circa 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Serveer de krokante garnalen met een zoetzure sinaasappeldipsaus. (zie de tekst)
Tafel lekker !!
Hele fijne recepten , vooral de garnalen beignets, top
Fijn om te horen, Edith. Dankjewel!