• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Krokante uien uit de oven; met jong belegen Goudse kaas

Een lekker en gezond alternatief voor frituursnacks

0
Krokante uien uit de oven

Krokante uien uit de oven – Wil je lekker snacken en toch een beetje op de gezonde toer blijven? Maak dan eens krokante uienringen uit de oven. Ze zijn perfect als vervanging voor de frituur snacks zoals bitterballen of uienringen. Zet ze eens op tafel bij een spellenavond met vrienden, de schaal zal in een mum van tijd leeg zijn.

Met zelfgemaakte snacks scoor je altijd

Zelf snacks maken is leuk om te doen. Met krokante uien uit de oven zet je ook eens iets anders op tafel dan de doorsnee snacks. Als jij vaker zelf snacks maakt zullen je vrienden vast uitkijken naar een avond bij jou thuis. Hoe leuk is het om steeds iets nieuws te verzinnen en je vrienden met weer iets nieuws te verrassen.

Gepaneerde uienschijven met kaas

De krokante uien uit de oven zijn heel eenvoudig te maken. Het komt er op neer dat je uienschijven paneert. Je klopt hiervoor een paar eitjes los met wat kruiden in een bakje. In een ander bakje doe je paneermeel, geraspte jonge kaas en lekkere spicy kruiden. Daar haal je dun gesneden uienschijven doorheen. Die leg je op een bakplaat met bakpapier. Na een tijdje in de oven worden de uien heerlijk krokant.

Lekker krokant uit de oven

Het meeste werk voor de krokante uien uit de oven kun je al vooraf doen. De gepaneerde uien kun je makkelijk een paar uur in de koelkast bewaren. Leg ze dan tussen bakpapier zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Voor je gasten komen leg je ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Een half uurtje voor je de krokante uien uit de oven wil serveren schuif je ze in de oven. Op die manier serveer je lekker verse en krokante uienringen.

Hou je van sausjes? Zet er dan een schaaltje saus met een lepeltje bij zodat je de saus met een lepeltje op de krokante uien kunt scheppen.

Krokante uien uit de oven in diverse smaken

Je kunt de krokante uien uit de oven heel makkelijk andere smaakjes geven. Op die manier zet je steeds weer een andere verrassende smaak op tafel. Het lekkerste is om er redelijk pittige kruiden voor te gebruiken. Denk hierbij aan cajunkruiden, chilipoeder of een pittige kerriepoeder. Dit geeft een mooi smaakcontrast met de zoete ui.

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Krokante uien uit de oven

Porties: 15-20 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 uien
  • 2 eieren
  • 150 gram geraspte jong belegen Goudse kaas
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1/2 eetlepel cajunkruiden
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je krokante uien uit de oven:

Schil de uien en snijd ze in dunne plakken.

Breek de eieren en doe ze in een kommetje. Klop ze los met zout, peper en de helft van de cajunkruiden.

Meng het paneermeel met de geraspte kaas en de rest van de cajunkruiden.

Haal de schijven ui één voor één door het eimengsel en dan door het paneermengsel.

Leg de uien op een bakplaat met bakpapier.

Bak de uien in ongeveer 25-30 minuten in een oven van 190 graden tot de uien krokant en gaar zijn.

Serveer de krokante uien uit de oven lekker warm.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.