• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Genieten! Loaded nacho’s met biefstukreepjes

Met deze hartige traktatie is succes gegarandeerd!

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
Loaded nacho's met biefstukreepjes

Loaded nacho’s met biefstukreepjes – Heerlijk snacken. Of een keer een verwenmaaltijd om samen op de bank te eten. De dagen dat je in een weekend met zijn allen gezellig samen bent, zijn er in een gezin met pubers niet heel vaak. De een is aan het sporten, de ander moet naar zijn bijbaantje, en weer een ander heeft afgesproken met vrienden. Als je dan een keer wel allemaal samen bent, doe je ze een groot plezier met een grote schaal loaded nacho’s met biefstukreepjes. Als ze weten dat dit op tafel komt, maken ze misschien wel extra tijd vrij. Zorg wel voor één of twee grote schalen vol, want hiervan kunnen ze blijven eten.

Nacho’s met biefstukreepjes en Goudse kaas

Een schaal met loaded nacho’s is een schaal vol lekkere verrassingen. Je kunt er heel veel in verwerken, maar één ingrediënt mag bij loaded nacho’s echt nooit ontbreken, en dat is de kaas. Loaded nacho’s met biefstukreepjes zijn een samensmelting van culturen. Mexicaanse chips en de oer-Hollandse Goudse kaas en biefstukreepjes vormen hierin een perfecte match.

Door de biefstukreepjes te kruiden met cajunkruiden, wordt het een lekkere pittige schotel. De avocado en de zure room zorgen voor de nodige zachtheid in het geweld van pittige salsa en kruidig vlees. Het fijne van zelf maken is dat je het zo pittig kunt maken als je zelf wil. Als je nacho’s laat thuisbezorgen, is dat toch echt niet zo lekker als wanneer je ze zelf maakt. Alleen al de beleving van het maken en de geur geven je een feestgevoel.

De truc voor supermalse biefstukreepjes

Het is niet altijd makkelijk om malse biefstukreepjes te maken. Zeker als ze zoals bij de loaded nacho’s met biefstukreepjes ook nog eens teruggaan in de oven om er kaas over te smelten. Het rundvlees wordt dan vaak te gaar en daardoor te droog. In de Chinese keuken hebben ze daar een trucje voor, ze gebruiken baking soda!! Hiervan doe je een heel klein beetje in de marinade. Door het even in te laten trekken, wordt het vlees heerlijk zacht van structuur. Het klinkt misschien heel raar en ongeloofwaardig, maar probeer het echt maar eens. Maar let op: gebruik je te veel, dan krijgt het vlees een nare bijsmaak die aan zeep doet denken.

Het zit hem in de nacho’s

Waarom lukken loaded nacho’s thuis niet zo goed als op dat ene terrasje waar ze zo lekker zijn? Het antwoord is simpel: je gebruikt waarschijnlijk de verkeerde nacho’s. Als je de bekende nacho’s koopt, die als chips om te dippen zijn bedoeld, heb je kans op een teleurstelling. Als je de chips gebruikt voor loaded nacho’s met biefstukreepjes, is de kans op verbrande nacho’s best groot. Ze bevatten, behalve smaakstoffen, vaak ook heel veel suiker. Koop liever neutrale nacho’s die hiervoor bedoeld zijn. De smaken van je ingrediënten komen veel beter tot hun recht en ze bakken veel lekkerder krokant.

Biefstuk

Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees

Goede biefstuk kopen, die lekker bakken en serveren met een saus. Feest! Alles over de verschillende soorten biefstuk, inclusief recepten.

Loaded nacho's met biefstukreepjes

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1/4 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • zout en peper
  • 2 takjes peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 100 ml zure room
  • 300 gram biefstuk
  • 1/2 theelepeltje baking soda
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 250 gram jonge goudse kaas
  • 300 gram nacho's

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Loaded nacho’s met biefstukreepjes:

Snijd de biefstukken in reepjes van ongeveer 1 cm dik, snijd de lange reepjes doormidden en doe ze in een kom.

Doe er de cajunkruiden, maizena en een 1/2 theelepeltje baking soda bij en meng alles goed door elkaar. Zet opzij.

Rasp de kaas op een grove rasp.

Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze eventueel op zoetzuur.

Snijd de tomaten, de ui en de rode paprika in kleine blokjes.

Snijd de peper zo fijn mogelijk.

Hak de peterselie grof.

Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de ui glazig.

Voeg de paprika toe en pers de knoflook erbij. Bak alles even kort door.

Voeg nu de gesneden tomaat en de rode peper toe en stoof alles even kort gaar. Proef de salsa en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Zet opzij.

Haal de avocado uit de schil en prak die met een vork grof. Pers het sap van een halve limoen erboven en roer dit erdoor.

Snijd de rest van de limoen in 4 partjes.

Neem een grote ovenschaal en verdeel de helft van de nacho’s over de bodem.

Verdeel er 1/3 van de geraspte kaas en een paar scheppen van de salsa over.

Doe de rest van de nacho’s in de schaal en verdeel er de salsa over, maar laat de randen vrij.

Verdeel er nog 1/3 van de kaas over.

Zet de schaal met nacho’s, salsa en kaas in een oven op 180 graden zodat de nacho’s warm worden en de kaas smelt.

Bak de biefstukreepjes in een beetje olie op hoog vuur 1-2 minuten.

Verdeel de biefstukreepjes over de nacho’s in de schaal en verdeel er de rest van de kaas over. Zet de schaal even terug in de oven, zodat alles goed heet is.

Decoreer de schaal met schepjes avocadopuree, zure room, rode ui, peterselie en partjes limoen.

Zet de schaal op een houten blad en serveer direct. Geef er servetjes bij voor de plakkerige vingers.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Mini wraps met asperges, boerenham en kaas
Hapjes

Mini wraps met asperges, gedroogde boerenham en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief