Loaded nacho’s met kip – Nacho’s zijn heerlijk bij een borrel. Je serveert er een pittige salsa bij, of een romige guacamole. Maar je maakt er pas echt een feestje van als je de nacho’s nog een beetje meer aankleedt. Hoe je dat doet? Dat lees je in het recept hieronder. Met dat recept maak je loaded nacho’s met kip. Je kunt ze serveren als borrelhap, maar ze doen het ook prima als maaltijd. Serveer er in dat geval een frisse groene salade bij om het geheel compleet te maken.
Loaded nacho’s met kip en nog meer
De term ‘loaded’ ken je met betrekking tot eten misschien wel van de ‘loaded fries’. Die loaded fries is als het ware patat die je aankleedt met extra toppings. Je kunt oneindig variëren met die toppings. Vlees, vis, kaas, groente, een sausje erbij… alles is mogelijk. Het is dan ook niet vreemd dat dat gerecht inmiddels heel veel fans heeft. Maar wat met friet kan, dat kun je ook met nacho’s. Bijvoorbeeld loaded nacho’s met kip. Ook die nacho’s kun je aankleden met de lekkerste toppings.
Omdat nacho’s Mexicaans zijn, is het natuurlijk erg leuk om een Mexicaans tintje aan het recept te geven. In het geval van de loaded nacho’s met kip top je de tortillachips af met onder andere pulled chicken, paprika en maïs. Je strooit er wat geraspte kaas overheen, plaatst de schaal in de oven en even later serveer je een heerlijke warme borrelhap om te delen, of een lekkere maaltijd Mexicaanse stijl.
Pas het recept aan aan jouw smaak
De Mexicaanse keuken kan behoorlijk pittig zijn. Hoeft het van jou allemaal niet zo heet? Je kunt het recept van de loaded nacho’s met kip heel makkelijk aanpassen aan jouw eigen smaak. Gebruik wat minder kruiden, of kruiden die wat minder pittig zijn. Houd je van hot en spicy? Voeg dan wat verse jalapeñopeper toe, of haal die eventueel uit een potje als je niet aan verse kunt komen.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Loaded nacho's met kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram tortillachips naar keuze
- 500 gram kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram paprika, kleuren naar keuze
- 1 ui
- 140 gram tomatenpuree
- 4 à 5 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 6 eetlepels barbecuesaus
- 5 eetlepels gare maïskorrels
- 200 gram cheddar
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je loaded nacho’s met kip:
Kook de hele kipfilets in een half uurtje gaar op een laag vuurtje, in wat kippenbouillon. Laat iets afkoelen en trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar.
Rasp de kaas.
Snipper de ui heel fijn.
Snijd de paprika in heel kleine blokjes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Fruit hierin de paprika met de ui aan tot ze zacht zijn.
Voeg de pulled chicken toe en bak die ook even mee.
Doe de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden erbij en bak het geheel nog even.
Voeg de maïs en de barbecuesaus toe en roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Doe de tortillachips in een grote ovenschaal. Verdeel de pulled chicken erover. Bestrooi met de cheddar.
Ze de schaal in de oven, laat de pulled chicken warm worden en de kaas smelten.
Serveer de loaded nacho’s met kip direct.
Tafel lekker !!