Mousse van gerookte heilbot – Bij een chic dinertje zijn ze standaard, de voorafjes. Amuses. Een amuse-bouche of amuse-gueule als je het met de officiële Franse term wil benoemen. Thuis maak je dat vast niet. Vanaf nu wél! Als je dit recept voor mousse van gerookte heilbot hebt gemaakt, maak je het vast vaker. De smaak van heerlijke gerookte heilbot, smeltend op de tong. Met zo’n voorafje zet je alvast de trend voor de rest van je zelfgemaakte maaltijd.
Kun je dat écht zelf maken? Ja, mousse van gerookte heilbot maken is zelfs makkelijk!
Je hebt niet veel ingrediënten nodig om dit recept tot een goed einde te brengen. Het is binnen 10 minuten klaar en je hoeft er zelfs niet voor te koken! En toch breng je, met dit recept voor mousse van gerookte heilbot, een luxe sfeertje aan je eettafel. Of je de mousse nu gaat maken voor een feestje of voor een doordeweekse broodmaaltijd, je zult versteld staan hoe lekker het is.
Het is belangrijk om met lekkere verse gerookte heilbot te werken. Het voordeel is dat je de gerookte heilbot lang kunt bewaren, dus je kunt die ruim van tevoren bij de lokale vishandelaar halen. Je kiest ook best voor een moot gerookte heilbot in plaats van de voorverpakte plakjes uit de supermarkt. Een moot vis geeft dit gerecht textuur, en je hebt die extra stevigheid en het volume nodig bij de bereiding van dit recept.
Veelzijdigheid is troef met dit recept
Je had al gelezen dat mousse van gerookte heilbot een perfect hapje is. Vul er een amuseglaasje mee, of serveer op een crostini, toastje of blini. Maak er een lepelhapje van en versier met Hollandse grijze garnalen en je borrelmoment kan niet meer stuk.
Wil je mousse van gerookte heilbot serveren bij een broodmaaltijd? Dat kan! De lekker luchtige mousse op een mooie verse snee boerenbrood, dat smaakt altijd!
Maak je een luxe (gerookte) visschotel? Ook hier past de mousse fantastisch.
Je leest het, de veelzijdigheid van dit recept maakt mousse van gerookte heilbot een perfect gerechtje voor alle gelegenheden!
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Mousse van gerookte heilbot
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram gerookte heilbot (moot)
- 400 ml verse slagroom
- een snuf cayennepeper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij mousse van gerookte heilbot:
Snijd de heilbot in kleine stukjes en mix, samen met een scheutje slagroom fijn met een staafmixer. Kruid met de cayennepeper en zet de gemixte vis koud weg.
Sla de slagroom stijf en meng de slagroom met een spatel voorzichtig door de heilbot. Proef en kruid indien nodig nog wat bij met cayennepeper.
Serveer de mousse van gerookte heilbot goed gekoeld.
Tafel lekker !!