• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Mozzarella sticks maken; gepaneerde mozzarella

Het recept voor de lekkerste mozzarella sticks in vele smaken.

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
2
mozzarella sticks

Mozzarella sticks – Draderige gesmolten kaas in een knapperig jasje.

Mozzarella sticks, zalig zacht en krokant in één hap

Gepaneerde mozzarella sticks zijn in repen gesneden zachte, romige mozzarella in een knapperig laagje van paneermeel of panko. De krokante buitenlaag, met de zalige zachte binnenkant, is een geweldig lekkere combinatie van smaak, maar vooral ook van textuur. Dit is een fantastisch hapje bij de borrel of bij een High Wine.

Mozzarella sticks zelf maken

Het maken van zelfgemaakte mozzarella sticks is niet moeilijk, maar het paneren moet zorgvuldig gebeuren. Begin met het snijden van mozzarella in de vorm van lange staven. Neem hiervoor het liefst de grote stukken mozzarella om de eenvoudige reden dat je daar de mooiste repen van snijdt. Vervolgens worden de staven gepaneerd door ze twee maal door een mengsel van bloem met kruiden, losgeklopt ei en daarna door de panko of paneermeel te halen. De sticks worden eerst ingevroren om te voorkomen dat de kaas er na het zorgvuldige paneren tijdens het frituren alsnog uitloopt. Het bakken is iets lastiger en komt vrij nauw, dus erbij blijven is een must, maar het is alle moeite meer dan waard.

Mozzarella sticks in heel veel smaken

Hoewel de traditionele mozzarella sticks al erg lekker zijn, kun je er met een beetje creativiteit ook verschillende variaties van maken. Voeg bijvoorbeeld wat gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden, oregano of tijm aan de bloem en/of het paneermengsel toe voor extra smaak. Of voeg een beetje spicy kruiden zoals cajun, kerrie of gerookt paprikapoeder toe voor extra pit. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten kaas, zoals cheddar, brie of geitenkaas, maar dan moet je wel even de naam aanpassen.

Serveer ze met een lekkere dip

Mozzarella sticks zijn al erg lekker, maar met een extra dip maak je er echt een feestje van. Hierbij kun je denken aan een simpele sweet chilisaus, maar een kerriesaus, cocktailsaus of een andere frisse of pittige saus is ook erg lekker. Serveer ze met cherrytomaatjes, komkommer en minipaprika’s. Dit is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens erg kleurrijk uit.

Mozzarella

Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade

Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?

mozzarella sticks paneren

 

Mozzarella sticks

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • blok van 200 gram mozzarella
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 150 gram paneermeel/panko
  • 1/2 theelepel zout
  • kruiden en specerijen naar smaak
  • zonnebloemolie om in te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mozzarella sticks;

Snijd de mozzarella in de lengte in vier gelijke plakken. De plakken moeten in drie stukken worden gesneden tot je ongeveer gelijke staafjes hebt.

Zet drie diepe borden klaar, een met bloem, 1 met losgeklopt ei met zout en een met een panko en/of paneermeel mengsel. Wil je extra kruiden toevoegen dan kun je bij de bloem 2 theelepels kerriepoeder of andere specerijen naar smaak toevoegen en bij het paneermengsel  2 theelepels gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden, oregano of tijm.

Haal de sticks een voor een door de bloem, dan door het losgeklopt ei en dan door het paneermengsel, doe dit ook met de andere sticks. Herhaal dit zodat alle sticks twee maal gepaneerd zijn. Zet de schaal met mozzarella minimaal 15 minuten in de diepvries, zodat de kaas goed koud wordt. Dit doe je om te voorkomen dat de kaas uitbakt.

De mozzarella sticks moeten in een hete olie van 170 graden gebakken worden tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Als ze beginnen te spetteren, moeten ze uit de olie. Dit komt door de kaas die dan uit de kroket loopt.

Leg ze op een stukje keukenpapier. Je kunt de mozzarella sticks vooraf bakken , bewaar ze dan in de diepvries en warm ze op in de oven 15 minuten op 180 graden of in de airfryer 170 graden  8 minuten.

Serveer de mozzarella sticks met een dipsausje en snackgroenten.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin17VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!