Een zak nacho’s opentrekken is makkelijk, maar als je er iets vers en warms van maakt, heb je echt iets bijzonders op tafel staan. Deze nacho’s uit de oven maak je met verse tomaatjes, rode ui, echte jalapeño pepers en een zelfgemaakte kaassaus. Geen potjes of poederzakjes dus, maar gewoon zelf maken. Dat is veel lekkerder én je weet precies wat erin zit.
De truc van deze schotel is laagjes maken. Je begint met chips, dan groente en kaassaus, en dan weer een laag chips met kaas erover. Zo krijg je in elke hap een beetje van alles. Even in de oven en klaar. Je maakt dit makkelijk in kleine ovenschaaltjes per persoon – handig en leuk om te serveren.
De kaassaus maak je van Cheddar of een andere smeltkaas. Ja, dat kost een paar minuten, maar dat verschil proef je echt. Je voorkomt die muffe, kleffe smaak van kant-en-klare saus en geeft je gerecht een warme, romige boost.
Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte
Het recept voor een heerlijke Cheddarsaus. Een kaassaus voor bij de nacho's (niet uit een potje!). Én het kan ook gewoon over de bloemkool.
Verse jalapeño’s geven pit. Geen verse te vinden? Dan kun je ook gewone chilipepers gebruiken. Serveer de nacho’s meteen uit de oven, want anders worden de chips slap. Tip: geef er wat guacamole of een simpele tomatensalsa bij. En als je een feestje hebt, is een koud Mexicaans biertje erbij natuurlijk geen straf.
Zo tover je met minimale moeite een borrelsnack om tot een tafelgerecht waar mensen over praten. Zelfgemaakt is écht leuker én lekkerder.
Nacho's uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1,5 zak tortillachips naar keuze
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 15 snacktomaatjes, gehalveerd
- 1 rode ui, in heel dunne kwart ringen
- 2 jalapeño pepers, in dunne ringetjes
- 1/2 recept kaassaus voor bij nacho's (zie tekst)
- 100 gram geraspte kaas, Cheddar of Gouda
- een paar takjes peterselie of koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je nacho’s uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de helft van de nacho’s over de bodem van 4 ovenschaaltjes Verdeel hier de helft van de tomaatjes, de helft van de ui, de helft van de jalapeño peper, de helft van de peterselie en de helft van de knoflook overheen. Daar overheen schep je de helft van de kaassaus.
Bovenop die laag leg je de andere helft van de tortillachips. Daar overheen de resterende tomaatjes, ui, knoflook en jalapeño peper. Bestrooi met de geraspte kaas en de peterselie.
Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven. Laat in ongeveer 5-7 minuten de nacho’s warm worden en de kaas smelten. Let er op dat het niet te hard gaat.
Serveer de nacho’s uit de oven direct.
Tafel lekker !!