Nacho’s uit de oven – Nachochips om zo te eten zijn al een fijne snack. Maar het kan nog veel lekkerder dan dat. Want warme nacho’s uit de oven, daar lik je je vingers bij af. In het onderstaand recept worden de nacho’s gecombineerd met een heerlijke, vers gemaakte kaassaus. Ja, je leest het goed, vers gemaakt. Je kent ongetwijfeld de dipsaus met cheddarkaas uit de potjes wel, maar dat kun je zelf echt beter. Daarnaast zitten er de nodige andere verse ingrediënten in de schotel, dus je maakt er echt iets bijzonders en lekkers van. Dat is andere koek dan een paar potjes en een zak chips opentrekken. Bij de eerstvolgende borrel met je vrienden steel je de show met nacho’s uit de oven!
De kaassaus, die hoort van Cheddar te zijn
Een belangrijk ingrediënt in een nachoschotel is de kaassaus op basis van Cheddar. Zoals hierboven gezegd, die maak je natuurlijk ook zelf. Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee en het verschil met een kant-en-klare saus is enorm. Het kan je nacho’s uit de oven maken of breken. Uiteraard vind je het recept voor die lekkere kaassaus er ook bij. Behalve in de nachoschotel kun je de saus ook prima gebruiken voor andere gerechte waarbij je een verse kaassaus serveert.
Nacho’s uit de oven, een paar tips
In het recept voor de nacho’s uit de oven worden verse jalapeño pepers genoemd. Kun je die niet vinden dan kun je ze vervangen door groene of rode chilipepers.
Het is erg lekker om bij dit gerecht iets extra’s als een guacamole en een verse tomatensalsa te geven. En natuurlijk serveer je er een koud Mexicaans biertje bij.
Je kunt dit gerecht niet vooraf klaarmaken. De nachochips zal dan zacht worden. Maar het is zo weinig werk om de schotel op te bouwen dat je dit kunt doen tijdens het voorverwarmen van de oven.
Nacho's uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1,5 zak tortillachips naar keuze
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 15 snacktomaatjes, gehalveerd
- 1 rode ui, in heel dunne kwart ringen
- 2 jalapeño pepers, in dunne ringetjes
- 1/2 recept kaassaus voor bij nacho's (zie tekst)
- 100 gram geraspte kaas, Cheddar of Gouda
- een paar takjes peterselie of koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je nacho’s uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de helft van de nacho’s op de bodem van een grote ovenschaal. Verdeel hier de helft van de tomaatjes, de helft van de ui, de helft van de jalapeño peper, de helft van de peterselie en de helft van de knoflook overheen. Daar overheen schep je de helft van de kaassaus.
Bovenop die laag leg je de andere helft van de tortillachips. Daar overheen de resterende tomaatjes, ui, knoflook en jalapeño peper. Bestrooi met de geraspte kaas en de peterselie.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven. Laat in ongeveer 5-7 minuten de nacho’s warm worden en de kaas smelten. Let er op dat het niet te hard gaat.
Serveer de nacho’s uit de oven direct.
Tafel lekker !!