Oesters met sinaasappeldressing – Hoewel citroen vaak de eerste en duidelijke keuze is bij oesters, verdient de sinaasappel een keer een plek in de schijnwerpers. De lichtzoete sinaasappel contrasteert prachtig met de zilte smaak van een oester.
Waarom je dit recept voor oesters met sinaasappeldressing en dille echt moet proberen
Dit recept voor oesters met sinaasappeldressing en verse dille tilt de magie van oesters naar een nieuw level. De subtiele zoetheid van de sinaasappel en de kruidige, verse dille omhullen de oesters, zonder de smaak van de oester te overheersen.
In dit geval kies je voor platte oesters met sinaasappeldressing. Platte oesters zijn verfijnder van smaak dan de holle oester, de creuse. Platte oesters zijn van zichzelf wat zoeter en romiger dan de holle oester, die vaak wat steviger en ziltiger zijn. De platte oester kan dus ook een lichtere en subtielere dressing verdragen dan de holle oester. Citroen zou de smaak van de platte oester al gauw helemaal overstemmen, en dat wil je nu net niet, daarvoor zijn platte oesters veel te lekker!
Bovendien versterkt de combinatie van dille en sinaasappel de natuurlijke smaken van vis en zeevruchten, waardoor oesters met sinaasappeldressing een licht en toegankelijk gerecht wordt voor iedereen.
Citrusvruchten en oesters, samen in het seizoen
Wist je dat citrusvruchten en oesters samen in het seizoen verkrijgbaar zijn? Dit maakt de sinaasappel een goede en voordelige keuze om te combineren met de verse oesters.
Eenvoud siert
Oesters met sinaasappeldressing en dille zijn bovendien erg makkelijk te maken. Een sinaasappel persen kan iedereen! Wat dille fijnhakken is ook niet moeilijk. En laten we heel eerlijk zijn, een makkelijk recept dat tegelijkertijd indruk maakt, is altijd een winnaar. Of je nu een feestelijke borrel of een intiem diner organiseert, je scoort altijd met dit recept voor oesters met sinaasappeldressing en dille. Bewondering aan tafel is gegarandeerd!
Sinaasappel
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Oesters; een feestelijk hapje!
De liefhebbers vinden ze een feestje, anderen gruwelen er van en durven ze niet eens te eten, oesters. De koningin onder de schelpdieren!
Oesters met sinaasappeldressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 verse Zeeuwse platte oesters
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel mosterd
- 75 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel witte wijnazijn
- zout en witte peper
- 1 theelepel cayennepeper
- 3 takjes verse dille
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je oesters met een sinaasappeldressing:
Was de sinaasappel. Rasp de schil van de sinaasappel met een zester of een rasp. Hak de geraspte schil van de sinaasappel fijn en houd apart. Snijd de sinaasappel in twee en pers hem uit.
Doe de mosterd en de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs en al roerend de olie toe tot je een gebonden vinaigrette krijgt. Voeg al roerend het sinaasappelsap toe. Het resultaat is een licht gebonden sinaasappeldressing. Breng op smaak met zout en witte peper en een snuf cayennepeper.
Hak de dille fijn.
Dresseer de oesters met een theelepel sinaasappeldressing per oester. Strooi er wat gehakte dille en gehakte sinaasappelrasp over. Werk de oesters met sinaasappeldressing af met een snufje cayennepeper per oester.
Tafel lekker !!