Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie – Vandaag ga jij pasta bij de borrel serveren. Hoe leuk! En dan ook nog eens gevuld met verse spinazie, verse champignons en heerlijk romige brie.
Hapje, tapa, voorgerecht, jij mag kiezen
Pasta gevuld met spinazie, nee, je gaat niet een pastagerecht maken, maar een klein hapje. Tenminste, je kunt het als een hapje bij de borrel zien, maar ook als tapa of als voorgerecht. Eigenlijk zijn ze bedoeld als eetlustopwekkers. Traditioneel eet je ze tussen lunch en diner. Maar als je genoeg goede tapas maakt, kun je het diner ook een keer overslaan. Geniet van al die kleine zelfgemaakte gerechtjes en schenk er een lekker drankje bij in. Dat wordt een fantastische middag / avond met je vrienden.
Iedereen maakt zijn eigen gerechtje en jij maakt pasta gevuld met spinazie, champignons en brie
Hoe leuk is het als je met vrienden afspreekt en iedereen zijn of haar eigen gerechtjes meeneemt. Stal al die verschillende gerechtjes uit op een tafel en je hebt een fantastisch buffet. Stem dan wel even met elkaar af wat iedereen gaat maken, anders heb je misschien 3 porties gehaktballetjes in saus. Wel lekker en waarschijnlijk ook verschillend, maar het is leuker als er een grote diversiteit op tafel staat. Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie wordt jouw showstuk op die gezellige tafel.
Pasta om te vullen
Grote schelpen zijn niet overal verkrijgbaar. Ga hiervoor naar een speciaalzaak of groothandel. Je moet dus echt even moeite doen om de pasta gevuld met spinazie, champignons en brie te kunnen maken. Maar dat waarderen je vrienden dubbel. Lukt het echt niet om aan die pastaschelpen te komen? Dan is er nog een alternatief. Je kunt dan eenpersoons porties in kleine ovenvaste schaaltjes doen en de vulling erop doen.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Spinazie en pasta; een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 grote pastaschelpen
- 200 gram verse spinazie
- 150 gram champignons
- knoflook
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 100 gram brie
- 50 gram pijnboompitten
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta gevuld met spinazie, champignons en brie:
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud en laat drogen op een stukje keukenpapier.
Verhit een koekenpan en verwarm hierin een klein beetje olie.
Roerbak hierin de spinazie kort. Haal uit de pan en laat uitlekken.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze bruin en gaar. Pers er een teentje knoflook boven uit en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Hak de spinazie klein en doe de spinazie dan bij de champignons.
Doe een paar drupjes olie in een ovenschaal en besmeer de schelpen hiermee lichtjes aan de buitenkant en besmeer ook de schaal lichtjes.
Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg in iedere schelp een stukje brie.
Zet de schelpen in de ovenschaal en bestrooi met de pijnboompitten.
De hoeveelheid vulling die je nodig hebt, ligt aan de grootte van de pastaschelpen en hoe vol je ze stopt, het kan zijn dat je een paar schelpen over hebt of te kort komt.
Zet de schelpen ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot ze heet zijn en de kaas gesmolten is.
De schelpen kunnen ook voorbereid worden, hou er dan rekening mee dat de oventijd dan langer is.
Serveer de pasta gevuld met spinazie, champignons en brie heet of lauwwarm.
Tafel lekker !!