• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Een eenvoudig en zomers hapje waar je weinig voor nodig hebt, maar volop van geniet.

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
prikkers met perzik en ham

Verse ingrediënten kunnen iets kleins groots laten smaken. Dat merk je direct als je deze prikkers met perzik en ham op tafel zet. Zoet fruit, zoute ham en verse kruiden: meer heb je niet nodig om een zomers borrelmoment bijzonder te maken. Het geheim? De eenvoud van pure smaken.

Prikkers met perzik en ham: vers en vol smaak

Zodra de zomer begint, liggen de marktkramen vol rijpe perziken. Die zijn niet alleen heerlijk om uit het vuistje te eten, maar ook perfect voor hartige combinaties. In dit recept spelen ze de hoofdrol. Snijd een perzik in partjes en je hebt de basis voor zestien kleine smaakbommetjes. Combineer dat met goede ham en verse basilicum, en je hebt een hapje dat weinig tijd kost maar veel indruk maakt.

Verse perziken zijn hier echt belangrijk. Ze hebben stevig vruchtvlees en een rijke, zoete smaak die niet te vergelijken is met ingeblikt of voorgesneden fruit. Snijd ze pas op het laatste moment zodat ze hun frisheid behouden. Zo proef je waarom prikkers met perzik en ham alleen werken als je kiest voor onbewerkte producten.

Kies kwaliteit: verse ham en echte kruiden

Voor het mooiste resultaat gebruik je een ambachtelijke gedroogde ham. Denk aan Livar ham, boerenachterham of een mooie lokale variant. Die heeft meer structuur en smaak dan de dunne plakken uit een plastic verpakking. Snijd of scheur de ham in lange repen en vouw ze soepel om het fruit heen.

Voeg daar een blaadje basilicum aan toe. Dat lijkt misschien een klein detail, maar het maakt de prikker echt beter. De geurige frisheid van basilicum combineert perfect met perzik. Heb je munt in huis? Ook dat is een verrassende combinatie. Zo geef je je eigen draai aan deze prikkers met perzik en ham, zonder iets ingewikkelds te doen.

Serveer de prikkers op kamertemperatuur

Je maakt deze prikkers makkelijk van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en laat ze een halfuurtje voor het serveren op temperatuur komen. Dan proef je de smaken beter. Dit recept is ideaal voor op een borrelplank of als voorafje bij een etentje in de tuin.

Leg de prikkers mooi op een schaal, eventueel met wat extra blaadjes basilicum of munt. Zo nodig zet je ze met de punt naar boven in een glas of kommetje — dat oogt feestelijk en is handig op een druk terras of tijdens een picknick.

Restjes kun je eventueel bewaren, maar vers is ook hier het allerlekkerst. De perzik wordt snel zacht, dus maak niet meer dan je nodig hebt. Gelukkig zijn deze prikkers met perzik en ham in tien minuten opnieuw gemaakt.

Zelf iets maken loont echt

Wie gewend is aan gemaksproducten uit de supermarkt, merkt bij dit recept pas echt het verschil. Niets uit een plastic bakje, geen kunstmatige toevoegingen — gewoon drie verse ingrediënten die samen iets bijzonders vormen. En dat is precies waar dit gerecht voor staat: vers, zelfgemaakt en toch heel toegankelijk.

Ook wie niet vaak in de keuken staat, zet dit moeiteloos op tafel. Geen koken, geen bakken, alleen slim snijden en combineren. Zo nodig leg je alles van tevoren klaar en steek je de prikkers pas in elkaar als het tijd is om te genieten. En dát is het echte voordeel van koken met verse producten.

Perziken

Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten

Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.

Prikkers met perziken en gedroogde ham

Porties: 16 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 rijpe perziken
  • 8 plakken gedroogde Livar ham
  • 16 kleine basilicumblaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Was de perziken en snijd ze elk in 8 partjes.

Vouw de plakken gedroogde Livar ham dubbel en snijd ze in de lengte doormidden.

Vouw om elk partje perzik een half plakje ham.

Leg er een basilicumblaadje op en zet dit vast met een prikker.

Serveer de prikkers met perzik en ham op kamertemperatuur voor de beste smaak.

Tafel lekker !!

DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!