Ravioli van rettich met zalm – Dit verrassende borrelhapje of amuse is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.
Probeer eens iets anders
Het is altijd leuk om je gasten te verrassen met een lekker hapje, en nog leuker om met totaal iets anders te komen dan ze gewend zijn. Behalve dat ravioli van rettich met zalm echt origineel is, is het ook nog eens snel in elkaar gezet. Het enige is dat je de rettich een dag, of zelfs een week vooraf in een marinade moet zetten. Maar ook dit is zo gepiept.
Rettich
Rettich is een vergeten groente die wat ons betreft best wel wat meer aandacht verdiend. Deze grote witte wortel heeft een heerlijke zachte radijssmaak. Het allerlekkerste is rettich als zoetzuur. Voor de ravioli schaaf je deze in dunne plakjes die je in zoetzuur zet. Het restje is heerlijk op een boterham met kaas of vlees of door een salade. De zoetzure rettich is, als je er alleen met schoon bestek in gaat, tot 2 weken in de koelkast houdbaar.
Voor onderstaand recept heb je dus eerst zoetzure rettich nodig.
Wortels
Maak kennis met de wereld van wortels. Leer meer over de verschillende soorten wortels en laat je inspireren door heerlijke recepten.
Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Ravioli van rettich met zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- plakjes gemarineerde rettich
- 100 gram gerookte zalm
- 2-3 eetlepels crème fraîche
- peper en zout
- gehakte peterselie of dille
Bereidingswijze van dit recept
Ravioli van rettich met zalm maak je zo:
Leg de plakjes op een stukje keukenpapier en dep ze droog. Roer de crème fraîche los. Besmeer de zalm dun met een beetje crème fraîche en bestrooi met peper. Vouw de zalm dubbel en snij er kleine stukjes van die in het plakje rettich passen. Leg ze op de rettich en strooi er een beetje dille over. Maak een cornetje van een stukje bakpapier of gebruik een spuitzak en zet een klein tipje crème fraîche op de zijkant van de rettich om deze te laten plakken. Vouw de ravioli dicht en zet op een bord of schaal. Zet op ieder uiteinde een tipje crème fraîche.
Serveer de ravioli van rettich met zalm direct of zet koel weg.
Tafel lekker !!