• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Romige broccoli uit de airfryer

Ook daar is de airfryer geschikt voor!

Frederike door Frederike
in Hapjes
0
romige broccoli

Romige broccoli uit de airfryer – Broccoli bij de borrel? Zeker en vast! Je maakt de romige broccoli heel makkelijk in de airfryer.

Romige broccoli bij de borrel

Al te vaak kies je bij de borrel voor chips, borrelnootjes of frituurhapjes, maar het kan ook anders! Maak eens een keer broccoliroosjes uit de airfryer, als alternatief voor de standaard hapjes. Ze barsten van smaak en zijn heerlijk romig, met een lekkere beet van de broccoli. Bovendien zijn ze gezond en een streling voor het oog! Wedden dat je die bitterbal wat vaker omruilt voor dit gezonde alternatief? Zo kan ook je vegetarisch etende tafelgast meegenieten van een smakelijk borrelhapje.

Je hebt er vast al zin in om dit geweldige en pittige hapje uit de airfryer te gaan maken! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet!

Broccoli is een heel veelzijdige groente!

Romige broccoli is een gezond borrelhapje. Want broccoli is een voedzame groente, die behoort tot de koolsoorten, zoals rode kool, bloemkool en spruitjes. Van broccoli eet je eigenlijk de nog gesloten bloemknoppen. Wist je trouwens dat het woord ‘broccoli’ het Italiaanse meervoud is van ‘broccolo’, dat bloeiende top van een kool betekent?

Broccoli is bovendien erg veelzijdig, je kunt er eindeloos mee variëren! In wokschotels, stamppotten, salades, rauw, gestoomd of gekookt, broccoli kan altijd! Maar dit recept van een romige broccoli uit de airfryer verandert jouw ervaring met het klaarmaken van die groente! Zo heb je broccoli vast nog nooit klaargemaakt.

Voor dit recept voor romige broccoli gebruik je enkel mooie, gelijkmatige roosjes van een verse broccoli. Geen voorgesneden broccoli of broccoli uit de diepvries? Neen, want dan mis je de extra’s! Want, van een verse broccoli houd je nadien nog de steel en wat ´afvallige´ roosjes over. Wat? Jij gooit die weg? Bij Lekker Tafelen wordt geen eten verspild. Van de steel en de te kleine roosjes maak je nadien nog een smaakvolle broccolisoep klaar. Best budgetvriendelijk ook dus, dit receptje voor romige broccoli! Wat wil je nog meer?

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Romige broccoli uit de airfryer

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 100 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram broccoli
  • 1 citroen
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram roomkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilipeder
  • 1 theelepel zout
  • 10 gram gember
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • bakspray (voor het invetten van het mandje van je airfryer)
  • 1 kleine rode ui, in ringetjes (optioneel om te garneren)
  • een paar plukjes koriander (optioneel om te garneren)
  • 1 partje citroen (optioneel om te garneren)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je romige broccoli uit de airfryer:

Pluk de broccoli in gelijkmatige roosjes. Pers het sap van 1 citroen en meng dit onder de broccoliroosjes.

Maak de marinade: meng 200 gram roomkaas met 200 gram yoghurt. Voeg het maïszetmeel, chilipoeder, zout, garam masala en gerookt paprikapoeder toe. Pers twee teentjes knoflook in de marinade. Rasp 10 gram gember en voeg toe aan de marinade. Roer alles met een garde tot alle klontertjes verdwenen zijn.

Voeg de broccoliroosjes aan de marinade toe en roer goed om tot alle roosjes helemaal bedekt zijn met de marinade. Zet de gemarineerde broccoliroosjes 1 uur koud weg.

Bespuit het mandje van je airfryer met bakspray. Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de broccoliroosjes in het mandje van de airfryer en bak 12 minuten op 180°C.

Serveer de romige broccoli warm met een partje citroen, wat uienringen van rode ui en koriander.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!