• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Lekker alsl lunch, of als borrelhapje

Redactie door Redactie
in Hapjes
2
1
Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham – Een borrelhapje van restjes serveren? Dat kan maar zo. En je gasten hebben niet eens in de gaten dat je er restjes in verwerkt. Want de Spaanse tortilla met chorizo en serranoham is gewoon heel erg lekker. En de meeste varianten op dat recept zullen dat ook zijn. Dus je kunt gewoon, zonder schaamte, een borrelhapje van restjes op tafel zetten. Het recept voor de tortilla vind je onderaan de pagina.

Geïnspireerd op een Spaanse klassieker

Het recept voor dit borrelhapje van ei, of tapa, is geïnspireerd op de klassieke Spaanse tortilla de patatas. Dit is een dikke omelet, gevuld met aardappel. Door er allerlei andere ingrediënten aan toe te voegen kun je oneindig variëren en zo ontstaat er steeds een andere recept. Een tortilla is dus uitermate geschikt om restjes groente of vleeswaren in te verwerken. In dit recept zijn naast de eieren en de aardappel ook typisch Spaanse ingrediënten als chorizo en serranoham gebruikt.

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham serveren

Serveer de tortilla in stukjes gesneden, aan een prikkertje, op een borrelplank. Natuurlijk drink je er een lekker glas wijn bij. Je kunt de Spaanse tortilla met chorizo en serranoham ook eten als lunch of tussen een stuk stokbrood. Dit gerecht is natuurlijk ook heel geschikt als onderdeel van een tapasmaaltijd. Het lekkerst eet je een tortilla lauwwarm, of op kamertemperatuur. Koud eten kan natuurlijk ook.

Een tortilla maken is makkelijk

Een Spaanse tortilla met chorizo en serranoham maken is niet moeilijk. Tortilla’s kunnen worden gebakken in een koekenpan, maar in de oven gaat het veel makkelijker. Je hoeft de tortilla dan niet om te draaien. Wel zo makkelijk dus.

Als je een ovenschaal van 25×35 cm gebruikt, kun je met onderstaande hoeveelheid ingrediënten ongeveer 50 borrelhapjes maken.

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham hapjes
Spaanse tortilla met chorizo en serranoham recept
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Ei op de borrelplank

Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee

Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Porties: 50 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram vastkokende aardappels, ongeschild, in schijfjes
  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes
  • 1 middelgrote ui, in ¼ ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 60 gram serranoham, in reepjes
  • 60 gram dungesneden chorizo, in reepjes
  • 12 eieren
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1,5 eetlepel gehakte peterselie
  • zout en peper
  • olie, om in te bakken en om in te vetten
  • ovenschaal van 25×35 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de Spaanse Tortilla:

Kook de aardappelschijfjes in water met wat zout beetgaar.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en puntpaprika tot de zacht beginnen te worden. Voeg de chorizo en serranoham toe en bak ze een paar minuten mee. Zet het vuur uit, en schep de gekookte aardappels, de gerookte paprikapoeder en de tijm door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel een beetje afkoelen.

Vet ondertussen de ovenschaal in, en bekleed de schaal met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los in een grote kom, voeg ook hier een beetje zout en peper aan toe.

Meng de peterselie door het aardappelmengsel en schep het over in de ovenschaal. Schenk de losgeklopte eieren er overheen.

Bak de Spaanse tortilla ongeveer 20 minuten, in het midden van de oven, op 200 graden. De tortilla is gaar als de eieren gestold zijn. Als de bovenkant te snel bruin kleurt, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Laat de tortilla wat afkoelen in de schaal. Haal hem er vervolgens uit en leg hem op een snijplank. Als je de tortilla als borrelhapje serveert, snijd hem dan in ongeveer 50 blokjes. Leg ze over op een mooie schaal of bord, en steek er prikkertjes in.

Tafel lekker !!

Tags: EierenEieren tortilla
DeelPin34VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!