Thaise viskoekjes – Als je de trotse eigenaar van een blender of een foodprocessor bent, kan dit recept voor Thaise viskoekjes niet mislukken. Heb je die keukenapparaten niet in huis? Niet getreurd, met een staafmixer lukt het ook, reken alleen een paar minuutjes extra.
Snel gemaakt, snel gesmaakt
Je keuken vult zich met de heerlijkste geuren van gember en citroengras als je dit recept van Thaise viskoekjes gaat maken. Al vanaf de bereiding van dit recept kijk je uit naar het moment dat je ze mag gaan verorberen. En dat hoeft echt niet lang te duren. In minder dan een halfuur is het zover! Dit recept voor Thaise viskoekjes is dus perfect als je wil borrelen met verse ingrediënten in een mum van tijd. Je zult er geen spijt van krijgen!
Van streetfood naar fingerfood
In Thailand zijn viskoekjes een klassiek streetfoodgerecht, een beetje zoals bij ons de kibbeling. Maar hier zul je niet gauw Thaise viskoekjes bij de viskraam vinden. Je zal ze dus zelf moeten maken. Het kost je bijna geen tijd en het is bijna geen moeite. Snel en makkelijk zet jij een portie heerlijk verse fingerfood van vis op tafel bij de borrel. Als je een beetje van Oosterse smaken houdt, dan maak je dit recept gegarandeerd vaker zelf. Het is zo makkelijk dat je er bijna geen recept voor nodig hebt en het recept voor dit zelfgemaakte fingerfood zul je je waarschijnlijk heel snel eigen maken.
Thaise viskoekjes; uit de frituur, uit de oven of uit de airfryer
De Thaise viskoekjes in dit recept worden gefrituurd, maar wist je dat je de viskoekjes ook in een koekenpan kunt bakken? Je gebruikt minder olie, dat maakt het geheel wat minder vettig. Je zal de koekjes dan wel wat langer moeten bakken, reken 10 tot 12 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Voor een nog gezonder alternatief kun je de viskoekjes insmeren met wat olie aan beide zijden en ze goudbruin bakken in de airfryer. Stel de temperatuur in op 180 graden en bak de Thaise viskoekjes 10 tot 12 minuten.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Thaise viskoekjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse kabeljauwfilet
- 2 eiwitten
- 1 stengel citroengras
- 1 chilipeper
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 eetlepel vissaus
- 500 ml zonnebloemolie om in te frituren
- een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Thaise viskoekjes:
Schil de gember.
Hak de gember, knoflook en chilipeper fijn.
Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukken, het formaat van een dobbelsteen is fijn genoeg.
Splits van twee eieren het wit van de dooier. Voor dit recept van Thaise viskoekjes gebruik je alleen het eiwit.
Doe de kabeljauwblokjes, chilipeper, gember, knoflook, citroengras, eiwitten en vissaus samen in de blender. Laat de blender draaien tot je een homogene massa hebt.
Vorm met vochtige handen (tegen het kleven) balletjes van het mengsel. Neem 1 eetlepel van het mengsel per balletje. Druk de balletjes plat tot “Thaise viskoekjes”
Laat de zonnebloemolie goed heet worden tot ongeveer 180 graden. Bak de Thaise viskoekjes ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Serveer de Thaise viskoekjes met sweet chilisaus om te dippen en sprenkel er wat gehakte koriander over.
Tafel lekker !!