Tortilla wrap met tonijn en mango – Zoet, zout en licht pittig. De exotische tortilla wrap met tonijn en mango heeft het allemaal.
Niet alweer tonijnsalade
Met een verjaardag of bij de lunch komt er regelmatig tonijnsalade op tafel. Die heb je in een wip zelf gemaakt en kan erg lekker zijn. Alleen die hebben we al zo vaak gehad, soms wil je ook wel eens iets anders. Als je een keer met iets echt verrassends wil komen, maak dan eens exotische wraps met tonijn en mango als hapje bij de borrel. Zoet, zout en licht pittig. De wrap heeft het allemaal. De sweet chilisaus is zeker niet te missen. Die saus geeft het geheel een licht pittig accent. Wil je het liever iets pittiger dan kun je ook wat chilivlokken gebruiken voor de extra pit.
Mango
Misschien vind je het een vreemde combinatie tonijn en mango, maar geloof ons, dit is echt geweldig lekker. Mango heeft een volle zoete smaak en is goed te gebruiken bij zoete en hartige gerechten. Zorg ervoor dat de mango rijp, maar niet overrijp is, zodat je mooie reepjes en blokjes van kunt snijden. De mango die ik had was net iets te rijp waardoor het al snel een beetje nat wordt. Dit is niet erg als de tortilla wraps direct gegeten worden, maar als je ze een paar uur koel weg zet is dit niet bevorderlijk voor de structuur van de wrap. Die wordt dan erg klef.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Tortilla wrap met tonijn en mango
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 tortilla wraps
- 200 gram roomkaas
- 2 blikjes tonijn
- 1 rijpe mango
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels gehakte bosui
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie of koriander
- half kropje frisee sla
- zout en peper
- sweet chili-saus
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tortilla wrap met tonijn en mango:
Laat de tonijn goed uitlekken. Schil de mango en snijd van ongeveer de helft reepjes. Snijd de rest in kleine stukjes. Meng de tonijn met de mayonaise, de kleine stukjes mango, de peterselie, koriander en de bosui. Breng stevig op smaak met een theelepel chilisaus, zout en peper.
Leg de tortilla’s op je werkvlak naast elkaar en verdeel er de roomkaas over. Besmeer de tortilla’s met de roomkaas zodat overal een klein beetje zit.
Verdeel er nu de tonijnsalade over en laat ⅓ van onderen vrij. Dit is om het makkelijker te kunnen rollen en je alle vulling in je wrap houdt.
Leg nu een streep in het midden van je tonijnmengsel met de reepjes mango zodat je bij het oprollen de tonijn ongeveer in het midden hebt.
Verdeel een beetje chilisaus over de mango en leg er een paar blaadjes sla op.
Rol de wraps nu strak naar beneden op.
Wil je de wraps voor later bewaren rol die dan strak in de huishoudfolie en draai de zijkanten dicht zoals snoeppapiertjes. Leg de tortilla wraps met tonijn en mango koel weg tot gebruik. Snijd de wraps schuin doormidden als je ze als lunch wil geven. Serveer er eventueel een kleine salade bij. Zijn de tortilla wraps met tonijn en mango voor bij de borrel? Snijd er dan schuine plakken van ongeveer 3 cm van en leg die mooi op een bord.
Tafel lekker !!