Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
2
verse abrikozen met geitenkaas en spek

Verse abrikozen met geitenkaas en spek – De bekende combinatie van geitenkaas en spek met als extra een heerlijk friszure abrikoos.

Verse abrikozen met geitenkaas en spek is een heerlijke traktatie

Van de combinatie geitenkaas en spek is al lang bekend dat die lekker is. Hij is dan ook op menig menukaart te vinden, als voorgerecht of als onderdeel van een maaltijdsalade. De smaak is heerlijk vol en een beetje zout, van geitenkaas met spek eet je dan, hoe lekker ook, meestal niet erg veel omdat het zo enorm vult. Als je geitenkaas en spek met abrikozen combineert, wordt de smaak ineens veel frisser. Door de toevoeging van het verse fruit wordt het een echt lekker zomers voorgerechtje.

Serveer de verse abrikozen met geitenkaas en spek eens als voorgerecht bij een barbecue

Verse abrikozen gevuld met geitenkaas, gewikkeld in spek

De abrikozen vullen is vrij simpel, je snijdt ze door, haalt de pit eruit en legt er een half plakje verse geitenkaas in. Als je geitenkaas met honing lekker vindt, kun je die natuurlijk ook gebruiken. Dit is vooral een optie voor mensen die twijfelen of ze geitenkaas wel lekker vinden. Het voordeel van verse geitenkaas is dat hij niet zo uitloopt als bijvoorbeeld de geitenkaas met een witte korst. Zou je die nemen, dan loop je het risico dat de kaas er uit loopt tijdens het bakken.

Verpak de gevulde abrikozen nauwkeurig in de plakjes spek, die rol je vervolgens vrij strak over de kaas, zodat die er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Kruiden is niet nodig, want alles heeft al genoeg smaak van zichzelf.

Bakken in de oven, airfryer of op de grill

De verse abrikozen met geitenkaas en spek bak je lekker makkelijk in de oven of airfryer. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, je hebt er geen omkijken naar!

Een airfryer is hiervoor ideaal, anders is een oven met liefst hete lucht ook prima. Door de hete lucht wordt het spek namelijk heerlijk krokant. Ook op de barbecue kun je de hapjes prima klaarmaken, je moet ze dan wel eenmaal draaien. Doe dit met een spatel, want de abrikozen worden door het garen vrij zacht wat ze iets lastiger maakt om te verplaatsen.

Verse abrikozen met  geitenkaas en spek zijn ook erg lekker in een maaltijdsalade

Eet de abrikozen lauwwarm of koud

Je kunt de verse abrikozen met geitenkaas en spek heel goed een paar uur voor je ze wilt serveren maken, ze zijn lauwwarm of op kamertemperatuur het allerlekkerste. De hapjes rechtstreeks uit de oven eten is niet aan te raden, omdat de abrikozen ontzettend heet worden. Je geduld om te proeven wordt dus nogal op de proef gesteld als je je mond niet wilt verbranden.

abrikozen

Verse abrikozen: fluweelzacht en prachtig van kleur

Het seizoen voor verse abrikozen duurt maar twee maanden. Snel naar de markt dus om ze te kopen en om er deze heerlijke recepten mee te maken.

Verse abrikozen met geitenkaas en spek

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 verse abrikozen
  • 12 lange plakjes ontbijtspek
  • 6 ronde plakjes verse geitenkaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je verse abrikozen met geitenkaas en spek;

Was de abrikozen.

Snijd ze doormidden, haal de pit eruit en doe een half rondje verse geitenkaas in de abrikoos. Wikkel het spek er strak omheen.

Leg de hapjes zo op de grill of bakplaat dat het uiteinde van de plak spek aan de onderkant zit.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de verse abrikozen met geitenkaas en spek in 15 tot 20 minuten, tot het spek mooi goudbruin en krokant is. Laat de hapjes een beetje afkoelen voor je ze serveert.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin29TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!