• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Warme borrelhapjes met brie

Uit de muffinvorm

0
Warme borrelhapjes met brie 2

Warme borrelhapjes met brie – Als je eens iets lekkers, maar ook iets origineels, bij de borrel wilt serveren, dan zijn de hapjes uit onderstaand recept een heel goed idee. Je maakt ongetwijfeld vrienden met de warme borrelhapjes met brie. Je maakt ze met dit makkelijke recept in twee varianten. En je gebruikt die bakvorm die je misschien al een poosje ongebruikt in de kast hebt liggen weer eens.

De muffinvorm voor kleine muffins

Gebruik je muffinvorm voor kleine muffins, ook voor andere dingen dan alleen muffins. Je kunt er namelijk ook perfect hartige hapjes zoals warme borrelhapjes met brie in maken. Heb je alleen een gewone muffinvorm, dan kun je die ook gewoon gebruiken. De hapjes worden dan wat groter, de vulling wordt vanzelfsprekend wat meer en de baktijd wordt ook iets langer, verder kun je hetzelfde recept aanhouden. Worden de hapjes dan te groot naar je zin? Je kunt de warme hapjes met brie ook zonder muffinvorm maken. Je kunt dan rondjes uitsteken, die op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en hier de vulling op leggen. Let er dan wel op dat je de randen vrij laat en het deeg in het midden goed inprikt, anders komt het bladerdeeg helemaal omhoog en valt je vulling eraf, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bladerdeeg voor warme borrelhapjes met brie kun je ook zelf maken

Het bladerdeeg dat je nodig hebt voor de warme borrelhapjes met brie kun je natuurlijk zelf maken. Het zelf maken van bladerdeeg is best veel werk en daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Je kunt in dat geval voor dit recept ook gewoon bladerdeeg in de supermarkt kopen. Je hebt bladerdeeg plakjes in de vriezer, maar fijner in gebruik zijn de rollen bladerdeeg uit de koeling. Hierbij heb je vaak veel minder snijafval dan bij die kleine plakjes. Die plakjes zijn dan wel weer veel fijner voor het maken appelflappen.

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Warme borrelhapjes met brie

Warme borrelhapjes met brie

Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram brie
  • 2 lente-uitjes
  • een handje bosbessen vers of uit vriezer
  • een rol bladerdeeg

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de warme borrelhapjes met brie:

Rol het bladerdeeg uit en steek er 24 rondjes uit die net iets groter zijn dan je minimuffinvorm.

Smeer de vorm in met wat olijfolie en vul de bakjes met de plakjes bladerdeeg. Duw lichtjes aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Doe in ieder bakje een stukje brie.

Snijd de lente-uitjes in ringetjes en verdeel ze over de helft van de bakjes. Verdeel over de andere helft de bosbessen. Je kunt de minimuffinvorm zo in de koelkast zetten tot gebruik. Bak de warme borrelhapjes met brie ongeveer 20-30 minuten in een oven van 185 graden tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Serveer de hapjes direct.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.