• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Fris, licht en romig — dit zomerse borrelhapje met feta en watermeloen is snel klaar en heerlijk verrassend

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
Watermeloen met crème van feta

Watermeloen met crème van feta is zo’n gerecht waar je in de zomer niet omheen kunt. Het is fris, zout, romig en lichtzoet tegelijk. Juist die combinatie maakt dit tot een perfect borrelhapje voor warme dagen. Je maakt het in een kwartier, hebt nauwelijks afwas en het ziet er ook nog eens mooi uit op tafel.

Wat deze watermeloen met crème van feta echt bijzonder maakt, is de keuze voor verse ingrediënten. Geen voorgesneden stukjes in plastic, maar een halve, rijpe watermeloen. Het verschil proef je. Die is sappiger, steviger en zoeter. Je snijdt er zelf mooie blokjes van, net dik genoeg om iets op te kunnen scheppen. Zo blijft het een handzaam hapje — en dat is wel zo prettig tijdens een borrel.

Verse feta maakt het verschil

Gebruik voor de crème altijd échte feta. Dus niet die neutrale witte kaasblokjes die je kant-en-klaar in olijfolie vindt, maar blokken feta van schapenmelk of een goede geitenkaas. Die verkruimel je en meng je in een kleine blender met yoghurt, honing en een beetje peper en zout. De yoghurt zorgt voor smeuïgheid, de honing brengt het geheel subtiel in balans. En de verse munt geeft het die extra frisheid die je zoekt bij watermeloen met crème van feta.

Omdat de hoeveelheid klein is, gebruik je het liefst een kleine blender of foodprocessor. In een grote blender blijft het mengsel vaak aan de zijkanten plakken. Heb je dat niet in huis? Met een staafmixer lukt het meestal ook, zolang je de feta goed verkruimelt.

Watermeloen met crème van feta is een borrelhapje waar je indruk mee maakt

Een schaal vol watermeloen met crème van feta ziet er feestelijk uit. De rode blokjes meloen met de witte toefjes en groene muntblaadjes doen denken aan een zomerse salade in één hap. Je hoeft ze niet ingewikkeld te presenteren — op een houten plank of een simpel wit bord komen deze hapjes al goed tot hun recht. Koud geserveerd zijn ze op hun best, dus zet ze vlak voor het serveren in elkaar.

Je hoeft geen sterrenchef te zijn om deze watermeloen met crème van feta te maken. Het is juist zo leuk omdat het simpel is. Je snijdt, mixt en garneert. Geen oven, geen pan, geen gedoe. Gewoon een goed product en een beetje aandacht.

Bewaren? Beter van niet

De crème kun je eventueel een paar uur van tevoren maken en afgesloten in de koelkast bewaren. Maar de hapjes zelf zet je het best pas op het laatste moment in elkaar. De watermeloen verliest anders vocht, en dat komt de smaak niet ten goede. Ook de munt blijft mooier als je die pas op het laatst toevoegt. Maak dus alleen wat je nodig hebt, dan blijft alles vers en op z’n best.

Feta

Ontdek alles over Feta; tips, feiten en heerlijke recepten

Wat weet jij van de bekendste Griekse kaas? Alles wat je moet weten over Feta lees je in dit artikel. Natuurlijk met de lekkerste recepten!

Soorten meloenen

Soorten meloenen; inclusief tips & recepten

Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.

Watermeloen met crème van feta

Porties: ca. 30 blokjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 watermeloen
  • 100 gram feta
  • 15 gram honing
  • 25 gram yoghurt
  • 4 takjes munt
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Snijd de watermeloen in plakken van 3 cm dik.

Snijd de plakken vervolgens in repen van 3 cm breed en daarna in blokjes.

Verkruimel de feta.

Doe de verkruimelde feta in een blender samen met de honing, yoghurt, een snufje zout en peper.

Voeg de blaadjes van 8 grote muntblaadjes toe aan de blender.

Mix alles in de blender tot een romige massa.

Zet de watermeloenblokjes op een bord.

Spuit of lepel de fetacrème op de watermeloenblokjes.

Garneer met kleine blaadjes van de overgebleven takjes munt.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaas
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Mini wraps met asperges, boerenham en kaas
Hapjes

Mini wraps met asperges, gedroogde boerenham en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!