• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Krokant van buiten en binnenin heerlijk zacht

1
Yufka Börek

Yufka Börek met feta en peterselie – Dit is een heerlijk krokant hapje. Van buiten lekker knapperig en van binnen heerlijk zacht, gevuld met stukjes feta en peterselie. En je kunt dat heerlijke hapje ook zelf maken. Kijk maar eens naar het recept voor Yufka Börek dat je onderaan de pagina vindt.

Yufka Börek, met feta

Het is een heerlijk krokant gerecht uit de Turkse keuken gevuld met stukjes feta. In Turkije wordt het  vaak bij de lunch of thee gegeten vergezeld van veel andere hapjes. Het is ook erg lekker om kleine stukjes te serveren op een feestje bij de borrel. Een veelzijdig gerecht dus. Yufka Börek wordt meestal lauwwarm gegeten.

Yufka

Dit is het deeg waarmee de Yufka Börek mee gemaakt is. Yufka betekent ‘dun’. Dat is direct duidelijk als je het deeg ziet. Je kunt het natuurlijk zelf maken, maar waarom zou je het jezelf heel moeilijk maken? Je kunt ook bij de plaatselijke Turk een pak uit de koeling kopen. Het is namelijk erg moeilijk om het deeg zelf zo dun uitgerold te krijgen. In dit geval dient gemak dus de mens. Als je toch naar de Turkse supermarkt gaat, kun je daar ook het nigellazaad uit het recept kopen.

Börek maken naar eigen recept

Börek is de naam van het gerecht. In het Yufka Börek recept is feta en peterselie gebruikt. Het kan met heel veel andere ingrediënten worden gevuld. Misschien ken je de börek van je vakantie in Turkije. Daar zitten vaak vrouwen op de grond grote lappen deeg uit te rollen, die daar ook gebakken en gevuld worden. Nu heb je waarschijnlijk thuis de nodige attributen niet om hun recept te volgen, dus maak je er gewoon een eigen variant van. Dit recept voor Yufka Börek is dus naar eigen inzicht gemaakt en niet origineel, maar lekker is het wel! En dat is toch waar het om gaat?

Yufka Börek met feta en peterselie

Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 pak yufka bladeren
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 150 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • peper
  • 200 gram feta
  • 6 takjes peterselie fijn gehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel nigellazaad
  • 2 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze van dit recept

Yufka börek maak je zo:

Voor een vorm van 15 × 25 cm of rond 24 cm ongeveer.

Maak de verpakking open en laat er even lucht bij komen. Meng in een grote kom de melk, Griekse yoghurt, water en het ei en voeg een beetje peper naar smaak toe. Vul 1 koffiekopje met dit mengsel. Verbrokkel door de rest de feta en de gehakte peterselie. Meng even goed door.

Besmeer de vorm met ongeveer de helft van de boter. Vouw de vellen open en bekleed met de helft van 1 vel de bodem. Leg de andere helft opzij voor de bovenkant. De andere 2 vellen scheur je in grove stukken en doe je bij het yoghurtmengsel in de kom. Meng alles voorzichtig door. Verdeel het mengsel van deeg, kaas en yoghurt losjes en gelijkmatig over de bodem. Zorg dat er overal wat kaas zit. 

Verdeel er de achtergehouden yufka over en vouw dicht. Snij de börek nu in stukken. Verdeel er het achtergehouden yoghurtmengsel over en zorg dat de bovenkant een dun laagje heeft. De vloeistof zal naar beneden lopen, maar dat geeft niet. Druppel nu de rest van de boter over de börek en bestrooi met sesam en nigellazaad.

Bak de börek ongeveer 25 minuten in een oven van 210 graden tot ze mooi goudbruin en krokant is. 

Serveer de yufka börek warm tot lauwwarm.  Je kunt yufka börek eventueel voorbereiden en afbakken indien nodig is of later opwarmen.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas; groot, mini of als lunchwrap

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • Biefstuk met roquefortsaus

    Biefstuk met roquefortsaus; dat is smaak!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.