• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

Lekker met kaas en andere smeerseltjes

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
Zachte toastjes van pompoen

 Zachte toastjes van pompoen – De in de olie gebakken toastjes zijn een leuke aanvulling op de borreltafel. Noem het toastjes, maar als het om de structuur gaat lijkt het meer op tortilla’s. Het kruidige deeg wordt gemaakt door toevoeging van gekookte pompoen. Later rol je het uit en steek je er rondjes uit of snijd je er vierkantjes van als je dat makkelijker vindt. De zachte toastjes van pompoen worden gebakken in een laagje olie en direct na het bakken bestrooid met een beetje zout. De toastjes zijn makkelijk te maken en het recept vind je hieronder.

Wat eet je bij of op zachte toastjes van pompoen?

De toastjes zijn erg lekker met kazen zoals geitenkaas, een blauwe kaas of een kruidenroomkaas. In plaats van kaas kun je ze ook heel makkelijk combineren met een salsa, hummus of guacamole. Je kunt zelf ongetwijfeld nog wel meer dingen verzinnen die je zou kunnen doen met de zachte toastjes van pompoen.

Het recept om pompoenpuree te maken

Je hebt voor dit recept voor zachte toastjes van pompoen maar een klein beetje pompoenpuree nodig. Eet je regelmatig pompoen? Dan heb je nog weleens wat over want ze kunnen behoorlijk aan de maat zijn. Wat je dan kunt doen is de hele pompoen met schil en al in stukken snijden en op een rooster in de oven schuiven om pompoenpuree te maken. Wel de pitten en het dradige vruchtvlees verwijderen natuurlijk. Onder het rooster schuif je een bakplaat met een laagje water. Dan zet je de oven op 180 graden voor een half uur ongeveer tot de pompoen gaar is. Als die afgekoeld is, kun je de schil er heel makkelijk afhalen. Wat je direct nodig voor de zachte toastjes van pompoen hebt gebruik je dan. Alles wat over is, kun je pureren en in zakken in de vriezer doen. Zo heb je snel en makkelijk pompoenpuree bij de hand als je weer eens pompoen ovenschotel gaat maken of voor een recept zoals de zachte toastjes van pompoen.

Ook een mogelijkheid is dat je de benodigde pompoen voor dit recept even kookt of gaart in de magnetron en de rest van de pompoen bewaart om iets anders mee te maken.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Zachte toastjes van pompoen

Porties: ca. 50 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram pompoenpuree
  • 200 gram bloem
  • 25 gram zachte boter
  • 1 theelepel (grof) zeezout
  • 5 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zachte toastjes van pompoen:

Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed hiervan een soepel maar stevig deeg.

Voeg als de pompoen erg nat is eventueel wat meer bloem toe. Laat het deeg afgedekt een half uurtje rusten zodat het zich makkelijker laat uitrollen.

Rol het deeg uit tot ongeveer 3 – 4 mm dikte en steek er rondjes van ongeveer 4 cm uit.

Zet opzij en rol het overgebleven deeg opnieuw uit tot alle deeg op is.

Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de toastjes aan beide zijden mooi bruin. Dit gaat vrij snel dus zorg dat alles klaarligt.

Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en bestrooi direct licht met een beetje zout.

Gebruik de zachte toastjes van pompoen liefst dezelfde dag. Wil je ze later gebruiken warm ze dan even op in de oven.

Tafel lekker !!

DeelPin15VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!