Havermout-quinoaburgers
Zelf heb ik na het eten van een normale hamburger nogal eens last van mijn maag. Misschien is het omdat ik weinig vlees eet, maar een hamburger ligt normaal als een steen op m’n maag. Geen fijne bijkomstigheid natuurlijk, dus tijd voor het zoeken naar een heerlijk alternatief!
Deze havermout-quinoaburgers komen uit het boek Havermoutje. De basis van deze burger bestaat uit havermout, ei en quinoa. Super gezonde burgers dus, ze zijn ook heel voedzaam en verschrikkelijk lekker. Op een Italiaanse bol zijn deze havermout-quinoaburgers voor mij het perfecte alternatief voor de klassieke hamburger!
Voor 8 burgers heb je nodig:
- 150 gr havermout
- 100 gr quinoa
- 3 eieren
- 1 el kurkuma
- 175 gr zachte geitenkaas
- 4 bosuitjes, in fijne ringetjes
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngesneden
- 1 tomaat, fijngesneden
- 2 el noten en zaadjes
- Peper en zout
- Olie, om in te bakken
Zo maak je de burgers:
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens wat afkoelen.
Meng de eieren met de havermout, kurkuma en geitenkaas.
Voeg de bosuitjes, knoflook, tomaat, noten en zaadjes en de quinoa toe aan het mengsel en meng goed oor elkaar tot het een stevig geheel vormt. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg wat extra havermout toe als het mengsel te nat is of voeg wat melk of water toe als het mengsel te droog is.
Verwarm wat olie in de koekenpan en schep met een lepel een deel van het mengsel in de pan. Maak op deze manier verschillende hoopjes in de pan. Druk ze een beetje plat zodat je burgertjes krijgt.
Bak de burgers op middelhoog vuur circa 5 minuten per kant totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
Lekker op een Italiaanse bol met wat sla, tomaat, mayonaise en ketchup!
Tafel lekker!
Reacties