• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Redactie door Redactie
in Recepten
0
2
Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Hertenvlees wordt meer en meer verkocht.  Het damhert en het edelhert worden het meest gegeten. Hert is vooral populair tijdens de feestdagen, maar een andere goede reden om hertenvlees te kopen, is omdat het gezond en mager vlees is. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur en bevat veel belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Het is bovendien absoluut niet moeilijk om er iets heel lekkers mee op tafel te zetten. Wie nog nooit hert gegeten heeft, weet niet wat ie mist! Een hertenbiefstuk is een niet te versmaden stukje vlees, maar een hertenkotelet of een hertenrack is minstens zo lekker, misschien nog wel lekkerder.

Een hertenrack is een ribstuk van de rug van het hert. Wanneer vlees gebraden wordt op het been is het altijd smaakvoller omdat het been een intense smaak afgeeft. Als je het edele vlees van de hertenrug combineert met de ribben dan heb je de smaakvolle combinatie:  “hertenrack”.

Liefhebbers van rood vlees zouden het eens moeten proberen om te werken met hertenvlees. Je zult het proeven; je wordt “wild” van hert!

Aan de slag om een hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd te maken.

Dit heb je nodig

  • hertenrack van ongeveer 1 kilo
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 2 el Dijon mosterd
  • 3 el boter
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 8 el verse witte broodkruimels
  • 6 el fijngesneden peterselie
  • 3 el fijngesneden rozemarijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak met een zeer scherp mes ruitjes op het buitenoppervlak van het hertenrack. Kruid het hertenrack royaal met zout en peper. Leg de hertenrack op een bakplaat en plaats in de oven. Haal de hertenrack na 15 minuten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de mosterd, zachte boter en knoflook tot een pasta en verspreid dit op de vlezige kant van het hertenrack. Meng de broodkruimels met de fijngesneden peterselie en rozemarijn en strooi dit over het mosterdmengsel. Zet de rack vervolgens weer in de oven. Na 15-20 minuten is de hertenrack gaar.  Het hertenrack kan nu gemakkelijk getrancheerd worden.

 Trancheren betekent: het in gelijkvormige stukken snijden van vlees of gevogelte.

Hertenvlees combineert goed met pastinaak, pompoen  of rode kool en natuurlijk passen paddenstoelen uitzonderlijk goed bij dit malse vlees. Vergeet niet de paddenstoelenwijzer  te checken.

 

Tags: Kruiden receptenMosterdVlees
DeelPin14VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Spread van snijbonen en Rotterdamsche Oude
Saus

Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Bramenjam
Jam en chutney

Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Reacties 2

  1. pan says:
    10 jaar geleden

    wat voor boter gebruik je smeerboter of bakboter?

    Beantwoorden
  2. jj en g says:
    10 jaar geleden

    Wat was dit een lekker recept! Vanavond gaan we dit gerecht serveren voor vrienden. Samen met de pompoentapenade heerlijk!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!